به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» محمد حسنی در مراسم رونمایی از کتاب درد نوشته صادق کرمیار که عصر امروز به همت بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد گفت: زمانی که این پرسش مطرح می شود که بنیاد چرا به دفاع مقدس می پردازد پاسخش بدیهی است. درست است که ما به مسائل مختلف می پردازیم مباحث در حوزه سبک زندگی، رشد شهرنشینی، ادبیات کهن و کودک و نوجوان ولی اینکه چرا دفاع مقدس ویژه است در پاسخ بایدبگویم که احساس می کنم جنگ جوهره انسان ها را منکشف و جوهره ملت ها را متبلور می کند. جنگ حقیقت تاریخ را بر ملا می کند در واقع جنگ زمانی غیر از زمان ها و دوره ای است غیر از دوران ها. از این رو نباید با بقیه ادوار مقایسه شود.
وی با اشاره به اینکه جنگ حقیقتی میان حق و باطل است گفت: اگر چه جنگ های درون تمدنی مهم و در سطح خودشان تأثیرگذارند اما به نظر می رسد نبرد میان حق وباطل آن موتور محرکه پیش برنده تاریخ است. گاهی روزمرگی ها و برخی از مسائل تمدنی و ویژگی آدمی حرکت به سمت تاریخ را می پوشاند اگر چه جنگ بار دراماتیکی بالای دارد اما از نگاه فلسفه تاریخی شیعی جنگ اگر دفاع مقدس می شود نبرد حق و باطل و اگر عاشورا می شود. دوره ای غیر از دوران ها و زمانی غیر از زمان ها است و با اهمیت تر از آن چیزی است که فکر می کنیم.
وی ادامه داد: پس از جنگ آثار پدیدارشناسانه ای که به وجود آمد همانند خاطرات است اما در حال حاضر دوره ای است که کتاب های دفاع مقدس پدیدارشناسانه است به نظرم دا به دلیل ویژگی های فنی و تکنیکی اثری پدیدار شناسانه است البته به مرور آثار خلاقانه نیز شکل می گیرد که اثر کرمیار اثری پدیدارشناسانه و خلاقانه است که از تجربه های زیستی و دسته اول در این اثر استفاده شده و شخصیت های اثر حقیقی هستند.
مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان در ادامه کتاب درد را اثری جذاب و روان دانست و ابراز داشت: کرمیار از جمله کسانی است که قصه گویی را خوب بلد است ماجرای کتاب ماجرای مهمی است و بسیاری از اطلاعاتی که اگر بخواهیم به شکل پژوهشی و طبیعی آن را پیگیری کنیم خسته کننده باشد در این اثر به صورت داستان بیان شده است.
حسنی در ادامه تصریح کرد: معتقدم هنوز دوره رمان دفاع مقدس فرا نرسیده و در حال حاضر بیشتر دوره پدیدار شناسی است. اگر چه آثار خوبی خلق شده اما به لحاظ دوره فرهنگی آثار خلاقانه و داستانی رمان در حوزه دفاع مقدس تازه در حال شکل گرفتن است من وظیفه خود می دانم که به این حوزه به صورت جدی بپردازم.
وی در ادامه با بیان اینکه گنج های برداشت نشده بسیاری از دفاع مقدس وجود دارد عنوان کرد: نباید در این زمینه افراط کنیم و بلکه باید سلایق و دیدگاه های متفاوت را به کار بگیریم. انتشارات عصر داستان تلاش می کند تا هر کتابی که تولید می کند یک اتفاق فرهنگی و هنری باشد.
حسنی در پایان خاطرنشان کرد: ما نیاز به ده هزار ناشر در کشور نداریم. در واقع هر چیزی که کمیتش بالا باشد افتخار نیست چراکه کشورهای پیشرفته از این تعداد ناشر برخوردار نیستند. معتقدم نشر یک کار حرفه ای و تخصصی و یک بنگاه هنری فرهنگی و اقتصادی است از این رو این همه مجوز نشر چه لزومی دارد؟ به عقیده من اگر حداکثر هزار ناشر در کشور داشته باشیم موثر خواهد بود.