به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست هم اندیشی اصحاب و تشکلهای نشر با مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته با حضور جمعی از مسئولان این وزارتخانه از جمله سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی؛ محمدرضا وصفی، مدیر اداره مجامع و تشکلهای فرهنگی، همایون امیرزاده، مشاور فرهنگی؛ محمد اللهیاری، دبیر اداره کتاب و کتابخوانی؛ علی شجاعی صائین، رئیس خانه کتاب؛ نادر قدیانی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران؛ احمد عطایی، نائب رئیس اتحادیه کتابفروشان تهران و جمعی از اساتید تعاونی چاپ و نشر در تالار آبگینه برگزار شد.
نادر قدیانی در این نشست با بیان اینکه قطعاً موضوع کتاب در جمهوری اسلامی ایران از دیگر بخشهای فرهنگی و هنری مهمتر و پر اهمیتتر است، گفت: دلیلش این است کهه حجم گردش مالی و تعداد نیروهای انسانی و فرصتهای شغلی، تعداد مخاطبان کتاب در کشور ما زیاد است. اهمیت مجموعه این عوامل به اندازه است که میباید به آن از بالاترین سطح اجرایی توجه شود و به منظور سیاستگذاریها و تصویب و اجرای قوانین ابلاغی از سوی نهادهای قانونگذار شامل مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی یک شورای عالی مانند شورای عالی سینما تأسیس شده است.
وی در همین زمینه افزود: نام این شوار میتواند شورای عالی کتاب باشد و در این شورا به صورت راهبردی برای همه دستگاههای درگیر در موضوع کتاب و کتابخوانی برنامه مدون پنجساله یا حتی سالانه تعیین شود.
قدیانی با بیان اینکه طرح حمایت از کتابهای ارزشمند ایده خوبی است اما بی اطلاعی از آن و عدم فراخوان در این طرح باعث شده است تنها تعداد خاصی از این طرح استفاده کنند، اظهار داشت: از این رو تقاضا داریم که با آئیننامه و روش جدیدی به اطلاع همه همکاران و ناشران کشور رسانده شود؛ تشکیل هیئتهای نظارت بر کتاب بزرگسال و کودک و نوجوان از مهمترین خواستههای اهالی نشر است؛ از این رو باید حداقل یک نماینده از اعضای اتحادیه ناشران در این هیئت حضور داشته باشد.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در همین زمینه اضافه کرد: خوشبختانه بخش وسیعی از قوانین وضع شده توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در حمایت از صنعت نشر است؛ با ان حال ما فقز شاهد استفاده بخش تنبیهی بودهایم که تا کنون تنها در برخورد با ناشران تجلی یافته است. در پایان عنوان میکنم یک جلسه کاری با حضور وزیر ارشاد و اعضای هیئتمدیره اتحادیه ناشران و دیگر همکاران خود تشکیل دهید تا دغدغهها شنیده شود.
در ادامه این مراسم جدلی، رئیس هیئتمدیره انجمن فرهنگی-هنری زنان ناشر با بیان اینکه این انجمن 80 عضو دارد، گفت: مجموعهای از بانوان فعال در زمینه نشر از اعضای ما هستند، مدیران این تشکل بر آن هستند تا در زمینه آموزشهای تخصصی اعضا و کارکنان آنها معرفی و عرضه محصولات آنان زمینههای تولید و توزیع مطلوب را فراهم آورند. از آنجا که اعضای انجمن رو به افزونی میباشند برنامهریزی جهت آمادهسازی امکانات لازم برای ارائه خدمات ضروری به نظر میرسد. و توجه به ماهیت انجمن عمدهترین نیازی که انتظار میرود تا به کمک ارشاد برآورده شود تهیه مکانی جهت دفتر و فروشگاه انجمن برای معرفی و فروش محصولات اعضا است.
رئیس هیئت مدیره انجمن زنان ناشر با بیان اینکه تنگناهای موجود در صنعت نشر از دیگر موضوعات است که امروز باید به آن بپردازیم، گفت: اگرچه امروز اقشار مختلفی که کتاب میخرند به فرم و محتوای با کیفیت کتابها توجه دارند و همچنین ناشرین موفقی که با مخاطب شناسی و نیازمندی جای خود را در بازار نشر باز کرده اند، قطعا برطرف نمودن نیازهای جدی اصحاب نشر تأثیر بسزایی در اشاعه کتاب و کتابخوانی دارد.
وی در همین زمینه اظهار داشت: مواردی چون تجدیدنظر در نسبت ارائه یارانه کتاب در حوزههای مختلف نشر، حمایت همهجانبه از ناشران و کتابفروشان توسط ارشاد و حل قطعی مسئله مالیات آنان، تقبل بخشی از هزینههای بانکی وامهای دریافتی از بانکها برای تولید کتاب توسط سازمانهای ذیربط با کاهش درصد آنها. توجه بیشتر به نمایشگاههای کتاب استانی و...، امکان تبلیغ از فضاها و امکانات شهری در کلیه شهرهای ایران با هماهنگی شهرداران و به وجود آوردن جو کتاب و کتابخوانی در شهرها، محلات و خانهها و در نهایت امکان تبلیغ در رسانههای گروهی، رادیو و تلویزیون، نشریات با هزینههای قابل قبول برای ناشران.
همچنین محمدمهدی داوودیپور، مدیرعامل و رئیس هیئتمدیره شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران با بیان اینکه 40 سال پیش ناشرانی دلسوز و دوراندیش جهت پشتیبانی و تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنف نشر شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران را تأسیس کردند، گفت: در طی 40 سال گذشته گرچه فراز و نشیبهای فراوانی را در پیش رو داشتیم؛ ولی جایگاه تعاونی به ثباتی شفاف و گویا رسید که مهمترین آنها رقابتی سالم و کنار تجار محترم کاغذ و اهرمی قابل اتکاء جهت مقابله با برخی سودجوییهای غیرمنصفانه در بازار کاغذ است.
وی ادامه داد: رسیدن تعاونی به جایگاهی شفاف چنان اهمیت یافته که هرگاه با کمک ارشاد و مسئولین دولتی و اعضای صنف، تعاونی بر مسیر صحیح خود استوار گشته، ناشران به پویایی نزدیک شدهاند و هرگاه همچون سالهای اخیر با بیمهری و بیتوجهی روبرو شده، همزمان ناشران محترم نیز به سوی رکود اقتصادی و دلسردی رفتهاند.
مدیرعامل و رئیس هیئتمدیره شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران با بیان اینکه حاصل بیمهریها و بیتوجهیهای حدود 10 ساله اخیر و نوسانات بهای ارز و تحریمهای بینالمللی و مشکلات اداری داخلی که به خود تحریمی خانمان براندازی تبدیل شده این است که تعاونی ناشران در یک قدمی فروپاشی قرار گرفته است، افزود: در کمال تأسف باید عرض کنم چنانچه هرچه سریعتر تدبیری جدی اندیشیده نشود تأثیر غیرقابل انکار این امر بر ناشرانی که خون در رگهاشان به سوی خشکیدن پیش میرود، جامعه نشر کشور را با چالشی جدی روبرو خواهد نمود.
داوودیپور خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع و نیز مشکل بزرگ پیش آمده برای تعاونی ناشران که تا کنون به هرجا مراجعه کردیم فریادرسی نیافتیم از مقام معاونت تقاضای ملاقات خصوصی عاجل داریم.