به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محمود آموزگار، دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان در برنامه نشست تخصصی جایگاه کتاب ایران و نقش یونسکو که امروز در کمیسیون ملی یونسکو برگزار شد، با بیان اینکه تمدن علمی و فرهنگی کشور نیاز به توضیح ندارد ، گفت: سالیان سال است که بخش هایی دیگر جهان از این ظرفیت بهره می بردند و کشور ما در این زمینه سرآمد دیگر کشورها است.
وی با بیان اینکه با اختراع دستگاه چاپ وضعیتی در عرصه نشر پدید آمد که امکان تولید انبوه کتاب را فراهم کرد، اظهار داشت: در واقع کنوانسیون برن مناسباتی در حوزه نشر تعریف می کند که طبق آن تکالیف دست اندرکاران این حوزه مشخص می شود.
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان با بیان یانکه 75 درصد فعالیت های نشر در پایتخت متمرکز شده است، افزود: در حالی که بسیاری از شهرها فاقد کتابفروشی هستند و با توجه به اهمیت امر آموزش در دو دهه اخیر، در صورت وجود کتابفروشی ها در شهرهای مختلف باید به فروش این نوع کتاب اقدام می کنند.
آموزگار همچنین گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب تغییرات مثبتی را از حیث چاپ عناوین ، افزایش تعداد عناوین شاهدیم؛ با این حال شمارگان کتاب با این تعداد تناسبی ندارد، در واقع 70 هزار عنوان کتاب در سال تولید می شود اما با شمارگان یک هزار نسخه که این مسئله نشان دهنده این است که در این زمینه دچار مشکل هستیم و باید چاره ای بای آن اندیشید.
وی افزود: اتحادیه ناشران و کتابفروشان از سال 1355 فعالیت خود را شروع کرده است و تا الان نزدیک به یک هزار و 200 ناشر عضو این اتحادیه هستند که بیشتر آنها ناشرو کتابفروش هستند.
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان با بیا اینکه در قانون نظام صنفی بر این موضوع تاکید شده که صلاحیت مراجع برای اعطای مجوز مانع از اخذ پروانه کسب از اتحادیه صنفی نمی شود، افزود: انتظار ما این است که تا امکانی فراهم شود تا دوستانی که برای اخذ پروانه نشر می آیند زمینه عضویت آنها در اتحادیه ناشران و کتابفروشان فراهم شود .
آموزگار با بیا ناینکه اتحادیه ناشران تا قبل از این دوره فعلی فاقد بخش بین الملل بود، یادآور شد: در این دوره کارگروهی تشکیل شده و با مطالعه در خصوص مشکلات نشر زمینه حضور ناشران در عرصه های بین الملل را فراهم ساخته است که حضور در نمایشگاه بین المللی فرانکفورت از جمله این اقدامات است .
وی در پایان با اشاره به بحث اقتصاد نشر و حضور در بازارهای جهانی مساله خاطر نشان کرد: این موضوع دیگری است که اتحادیه ناشران باید به آن توجه کنند؛ در واقع ناشران تلاش دارند نسخه های تولید شده را در بازه زمانی مناشب بفروشند ، وقتی به تجربه بین الملل بر می گردیم متوجه می شویم که در آمد ناشران در جهان از محل فروش کپی رایت و ترجمه کتاب است ، حوزه رایت یکی از مسائل نشر است که باید بدان توجه لازم شود