آخرین اخبار:
کد خبر:۲۸۲۹۲۰
تکرار/ گزارشی دانشجویی از «منشور حقوق دانشجویی»؛

وقتی دانشجویان «منشور حقوق دانشجویی» را سیاسی‌کاری می‌دانند!

دانشجو و دانشگاه همیشه جای بحث فراوان بوده است؛ از بحث‌های سیاسی تا فرهنگی و اجتماعی.

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ دانشجو و دانشگاه همیشه جای بحث فراوان بوده است؛ از بحث های سیاسی تا فرهنگی و اجتماعی.


این روزها با گذشت چندین ماه از روی کار آمدن دولت یازدهم و انتخاب مسئولان جدید وزارت علوم صحبت و انتقاد از تصمیم ها زیاد شده است؛ از بحث دانشجویان ستاره دار و بورسیه های به قول خودشان فراقانونی که به بعضی ها داده می شد تا همین بحث منشور حقوق دانشجویی که در حال تدوین است.


سید ضیا هاشمی، معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم در نشست خبری که چند هفته قبل به مناسبت روز دانشجو برگزار شد، از تدوین منشور حقوق دانشجویی خبر داد.


وی در خصوص این منشور گفت: به این ترتیب دانشجویان می‌توانند از حداکثر توان خود استفاده کنند.


هاشمی بیان داشت: در حال حاضر از تعدادی از پژوهشگران خواسته‌ایم در این مسیر مطالعه و زمینه را برای تدوین این منشور آماده کنند تا منشور حقوق دانشجویی تصویب و ابلاغ شود.


معاون فرهنگی-اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه به این وسیله تعارضات احتمالی بین دانشگاه و دانشجویان نظام مند شده و به حداقل می‌رسد، گفت: امیدواریم تا چهار پنج ماه آینده پیش نویس منشور حقوق دانشجویی آماده و برای ابلاغ به متولیان، تصویب و ارجاع شود.


هاشمی همچنین گفت: از مشارکت دانشجویان در نقد و نقادی استقبال می‌کنیم و معتقدیم با تقویت نقدپذیری عرصه دانشگاه‌ها را برای تقویت نقد و پرسش‌گری و خودسازی در جامعه که دانشگاه پیشگام آن محسوب می‌شود، انجام دهیم.

 

حالا این مسئله پیش می آید که چه مسائلی قرار است در این منشور تدوین شود، به همین منظور به سراغ چند تن از دانشجویان رفتیم تا از آنها بپرسیم که اولویت هایشان در وزارت علوم دولت جدید چیست و نظرشان را در خصوص منشور حقوق دانشجویی بدانیم.


به جای منشور حقوق دانشجویی کارهای عقب مانده انجام شود


مریم محمدی دانشجوی سال سوم پزشکی یکی از دانشگاه های دولتی است؛ او معتقد است باید از مسئولان پرسید که چه می خواهند در این منشور بیاورند.


وی ادامه می دهد: به نظر من آنقدر کارهای به روی زمین مانده در وزارت علوم وجود دارد که منشور حقوق شهروندی گم است؛ کاش مسئولان به جای کارهای جدید کارهای قبل را ادامه می دادند.


منشور حقوق دانشجویی سیاسی کاری است


سینا معتمدی، دانشجوی دیگری است که از او در مورد منشور حقوق شهروندی می پرسیم، او می گوید: به نظر من این کار بیشتر جنبه سیاسی دارد و وزارت علوم می خواهد با این کار بیشتر دولت گذشته را زیر سوال ببرد.


این دانشجو که در دانشگاه آزاد درس می خواند، می گوید: از ابتدای کار این دولت دیده ایم که بحث دانشجویان ستاره دار مطرح شده است؛ در حالی که اگر همین مسئله را هم بررسی کنیم باز به آنجا می رسیم که دانشجویان ستاره دار سابقه اش به دولت دوم خرداد میرسد .


معتمدی می گوید: من به عنوان یک دانشجو مطالبات زیادی دارم؛ رعایت شدن حقوقم هم خواسته من است؛ اما اینکه منشور تدوین شود و همه چیز فقط روی کاغذ باشد باز هم دردی از من دانشجو دوا نمی شود.


منشور حقوق دانشجویی خوب است اما نه برای روی کم کردن رقبای سیاسی


فاطمه عسگری که دانشجوی حقوق است نیز حرف های جالبی دارد، او می گوید: دولت جدید در ابتدای کارش بحث منشور حقوق شهروندی را مطرح و منتشر کرد که البته نقدهای زیادی هم به این منشور وارد است، حالا هم که بحث تدوین حقوق دانشجویی می شود.


وی می گوید: البته این خوب است که هر کس به حقوق خود چه در جامعه چه در دانشگاه آشنا باشد؛ اما اینکه فقط بخواهیم برای کم کردن روی رقیبان سیاسی و اینکه به دانشجو بگویی ما به فکر تو هستیم چند ورق را سیاه کنیم درست نیست.


این دانشجو می گوید: دانشجو تقاضای زیاد دارد و وظیفه مسئولان است که به این تقاضاها رسیدگی کنند و مطابات دانشجویان را برآورده کنند؛ حالا چه منشور داشته باشند چه نداشته باشند.

 

باید دید مسئولان دولت جدید چه مسائلی را در منشور حقوق دانشجویی جای می دهند


علی مرتضوی، دانشجوی دیگری است که در مورد منشور حقوق شهروندی از او می پرسیم؛ او می گوید چیزی در این مورد نشنیده است اما مطالبه اش دانشگاه اسلامی است چیزی که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم بوده است و سال هاست همه مسئولان قول داده اند که اجرائیش کنند اما همچنان بر روی زمین مانده است.


وی می گوید: دانشگاه اسلامی و بسیاری از این موارد در چندین سال گذشته فقط شعارش داده می شود و با توجه به رویکرد دولت یازدهم باید دیگر خواب این مسئله را ببینیم.


این دانشجو در ادامه می گوید: کاش مسئولان به این مسائل بیشتر بها می دادند تا ما شاهد یک دانشگاه اسلامی باشیم نه اینکه به دنبال مسائلی باشند که هیچ نتیجه ای برای من دانشجو ندارد.

 

نکته مهم و اصلی اینجاست که باید دید مسئولان دولت جدید چه مسائلی را در منشور حقوق دانشجویی جای میدهند؛ آیا باز هم شاهد سیاسی کاری دیگری خواهیم بود یا ...

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار