به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کارشناس مسائل سیاسی دقایقی پیش در نشست بزم اندیشه «نالگفتههای فتنه88» در جمع دانشجویان و فعالان فرهنگی شهر مشهد گفت: در برخی تبیینها یک اشتباه وجود دارد و آنکه عوامل موثر خارجی در فتنه را کمرنگ و عوامل داخلی را راس اصلی فتنه میدانند و این در حالی است که عوامل اصلی میدانی فتنه داخلی و طراحی آن خارجی بود.
وی با بیان اینکه فتنه یک حرکت یک شبه نبود و آغاز داشت بیان داشت: برای ادامه فتنه برنامه های مختلفی طراحی شده بود.
سراج در خصوص منشا خارجی فتنه گفت: تبیین آن از این جهت مهم است که ما به دنبال تبیین حداکثری هستیم و این امر برای اغناسازی و جذب حداکثری داخلی میتواند موثر باشد؛ اگر فتنه را از عوامل داخلی متصور شویم حرکت اغناسازی ما ممکن است کم اثر شود و جامعه داخل نتواند با ما پیچ های مهم را طی کند.
این تحلیلگر مسائل استراتژیک با بیان اینکه گفتمان اصولگرایی بازتولید گفتمان انقلاب اسلامی است خاطرنشان کرد: این گفتمان کارکرد و کار آمدی خود را از پایین ترین لایه که شورای شهر بود شروع کرد.
وی افزود: گفتمانی، گفتمانی غالب می شود که در دسترس باشد و کارآمدی خود را ثابت کند و انتخابات 84 ثمره این گفتمان و باعث استقرار اصولگرایی در کشور شد.
سراج بیان داشت: بعد از اسقرار گفتمان اصولگرایی شاهد تقویت و انسجام قدرت نرم در مقابله با جنگ نرم دشمن بودیم.
وی ادامه داد: در زیر قدرت نرم، دو طرح راهبردی آمریکا؛ طرح خاورمیانه بزرگ و طرح خاورمیانه جدید شکست خورد که در طرح خاورمیانه بزرگ با مطرح کردن الگوی ترکیه میخواستند ایران را به حاشیه برانند و این در حالی بود که شاهد پیروزی گروههای حامی ایران در منطقه بودیم.
سراج ابراز داشت: در طرح خاورمیانه جدید به تقابل با محور ایران پرداختند و آمریکاییها از طریق نظرسنجی و مطالعات راهبردی به این نتیجه رسیدند که گفتمان اصولگرایی در ایران به صورت فزاینده در حال رشد است و تاثیر بسزایی در منطقه میگذارد.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: در آن سالها شاهد بودیم که گفتمان اصلاحات آمریکایی در انتخابات 86 شکست خورد.
وی با اشاره به گفتمان اصولگرایی بیان داشت: آمریکاییها و اسرائیلیها ثمره این گفتمان را پیروزی محور مقاومت در جنگ 33 روزه لبنان و 22 روزه غزه میدانستد و آنها از اینکه این گفتمان در سال 88 مجدد پیروز شود و تاثیر خود را بر منطقه بگذارد در هراس بودند.