به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز در سخنانی در دومین همایش ملی نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری، اظهار داشت: در بازنگری قانون اساسی تجربه 10 ساله،کشور را به نتیجه رساند که بایستی در اداره کشور سیاستهایی حاکم باشد که هم انسجامبخشی در قوههای سهگانه ایجاد کند و هم مسیر حرکت عبوری جامعه، یک مسیر هدفمند و در چارچوب ارزشها و منافع ملی باشد، لذا بندهایی اضافه شد و تبیین سیاستهای کلان نظام از اختیارات مقام معظم رهبری قرار گرفت.
وی افزود: ما در یک نظامی قرار داریم که در رأس آن مقام معظم رهبری و ولی فقیه قرار دارد و هر سه قوه، مستقل هستند اما استقلالشان از نوع مکملی است، از نوع جدایی نیست. هر سه قوه در ایران یک کار انجام میدهند، ما 3 کار در ایران نداریم، همه قوای سهگانه یک کار بیشتر انجام نمیدهند و نتیجه کار قوا قرار گرفتن هویت ملی ما سر جای خودش و برقرار شدن ارزشهای کشور است، نخ تسبیحی نیاز است که سه قوه را کنار هم بنشاند و آن نخ تسبیح مقام معظم رهبری است.
رضایی در بخش دیگری از سخنانش خاطر نشان کرد: در نظام ولی فقیه یکی از مهمترین موضوعات، تبیین سیاستهای کلان نظام است چرا که همه چیز از اصول قانون اساسی نشأت میگیرد. رابطه سیاستهای کلی باید با قانون مشخص شود، قوانین نباید مغایر قانون اساسی و شرع مقدس اسلام باشند، اگر سیاستهای کلان نظام تبدیل به قانون نشود، نمیشود کشور را پیش برد. مهمترین سیاستهایی که مهم است مجلس برای آنها تدبیر اساسی بیندیشد، چشمانداز 1404 است، دومین موضوع سیاستهای کلی اصل 4 قانون اساسی است که لازم است مجلس توجه بیشتری به آن داشته باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بر همین اساس با بیان اینکه به زودی رهبر معظم انقلاب سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ابلاغ میکنند، تأکید کرد: هر سال به طور میانگین 900 کلمه در ارتباط با چشمانداز 1404 در بیانات مقام معظم رهبری وجود دارد، چشمانداز یعنی عبور از وضعیت فعلی به وضعیتی در آینده، در چشمانداز 1404، ایران اسلامی باید در جهان اسلام الهامبخش باشد و در دنیا از جایگاه مناسبی برخوردار باشیم.
وی ادامه داد: در چشمانداز 1404 توضیح داده شده که جامعه ایرانی باید از چه ویژگیهایی برخوردار باشد، باید بدانیم از بعد اقتصاد ملی، تولید، تجارت، ثروت و رفاه ملی شرایط خوبی نداریم. در برخی ابعاد شتابآلود پیش رفتیم اما در برخی ابعاد دیگر از شرایط خوبی برخوردار نیستیم. بر اساس برآورد ثروت سرانه تنظیم شده است و سهم منابع انسانیمان و ثروت ملی هم اکنون 34 درصد است که این نشان میدهد از منابع انسانیمان استفاده نمیکنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: از سال 1980 که کره جنوبی 2581 دلار درآمد سرانه داشت، در سال 2005 این رقم به 22 هزار دلار درآمد سرانه برای کره جنوبی رسید ولی ما در سال 2005 حدود 7 تا 8 هزار دلار درآمد سرانه داشتیم، یعنی کره جنوبی 3 برابر ما افزایش درآمد سرانه داشته است، باید به این موارد توجه کنیم و در راستای حل این مشکلات تدابیر جدی بیندیشیم.
وی افزود: ما پیشرفتهای عظیمی داشتیم اما بسیاری هستند که سرعتشان در مسئله اقتصاد و تولید چند برابر ما بوده است، عدم توازن بین سیاست با قدرت و زندگی، آینده و کادرسازی از چالشهای اساسی ماست که باید مورد توجه قرار گیرند. سرریزها و گسستها و توسعه فرهنگی نیز از مشکلات کشور ما هستند که این موضوعات نیز باید در اولویت برنامههای مسئولان قرار گیرد.
رضایی با بیان اینکه ما نمیتوانیم از منابع، قابلیتها و ظرفیتهایمان به خوبی استفاده کنیم، گفت: متأسفانه بین علم و فناوری گسست وجود دارد، بین صنعت و اقتصاد گسست وجود دارد و همچنین بین اقتصاد و تجارت نیز توازن وجود ندارد، نمایندگان مجلس اگر در برنامهریزیهایشان این گسستها را مورد توجه قرار ندهند، با مشکلات فراوانی مواجه میشویم، اگر سیاستهای کلان وجود نداشته باشد، انسجامی وجود نخواهد داشت.
وی در پایان گفت: گاهی رهبر معظم انقلاب دو سال برای ابلاغ سیاستهای کلان در یک حوزهای وقت گذاشتهاند، لذا از مسئولان مرکز پژوهشهای مجلس میخواهیم به ما کمک کنند و باید توجه داشته باشیم که هنوز قانون جامعی برای چشمانداز آینده ایران اسلامی وجود ندارد.