کد خبر:۲۸۵۴۵۴
کارشناس ارشد زبان و ادبیات تطبیقی دانشگاه آزاد رشت:

حماسه بزرگ انقلاب اسلامی جلوه‌ای از بعد عرفانی امام (ره) بود

کارشناس ارشد زبان و ادبیات تطبیقی دانشگاه آزاد رشت گفت: حماسه بزرگ انقلاب اسلامی جلوه‌ای از بعد عرفانی امام (ره) بود.
حماسه بزرگ انقلاب اسلامی جلوه‌ای از بعد عرفانی امام (ره) بود

معصومه پاداش‌ستوده در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با اشاره به  فرا رسیدن ایام الله دهه فجر و ماه خاطرات امام راحل گفت: هرسال با فرارسیدن ماه بهمن ماه خاطره امام راحل و روزهای نخست انقلاب نمودی مضاعف پیدا می‌کند.

 

وی بابیان اینکه پرداختن به ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی امام (ره) موجب شده تا دیگر ابعاد و ویژگی‌های شخصیتی ایشان به خوبی مورد توجه قرار نگیرد، گفت: دیوان اشعار امام خمینی(ره) بهترین منبع مطالعات غزلیات عرفانی است و شخصیت امام خمینی (ره) بنیانگذار و رهبر کبیر جمهوری اسلامی ایران دارای ابعاد مختلف علمی و عملی بوده که اغلب به برخی از این ابعاد کمتر پرداخته شده است.

 

این دانشجوی کارشناسی ارشد با بیان اینکه بعد عرفانی و ادبی شخصیت امام (ره) نشان از تجلی افکار و اعتقادهای این پیر فرزانه را دارد، افزود: مجموع ویژگی‌های مذکور در کنار هم نشان می‌دهد که این ناجی قرن حاضر، دارای شخصیت تک بعدی نبوده است.

 

ستوده درباره آثار ادبی و سروده‌های امام خمینی (ره) تصریح کرد: امام (ره) اشعاری زیبا، ساده، روان، صمیمی و زبانی مشابه زبان حافظ شیرازی دارد.

 

وی ادامه داد: حضور تعیین کننده امام راحل در صحنه‌های دیگر به ویژه مبارزات سیاسی موجب شده تا نسبت به این بعد از شخصیت ایشان کمتر پرداخته شود.

 

این منتقد ادبی با بیان اینکه بافت بیشتر اشعار و غزلیات امام خمینی(ره) با مضمون عشق و عرفان پیوند دارد، افزود: آثار باقی‌مانده از امام (ره) نشانگر شیدایی روح عاشق ایشان به مبدا هستی است.

 

ستوده «عشق» را یکی از مسائل اصلی و اساسی عرفان و از ویژگی‌های اشعار امام (ره) خواند و یادآور شد: با مطالعه اشعار امام راحل می‌توان به اقتباس ایشان از اشعار حافظ پی برد.

 

وی خاطرنشان کرد: دانشجویان ادبیات می‌توانند با مراجعه به دیوان اشعار امام خمینی (ره) با دریچه‌های جدیدی از شعر عرفانی آشنا شوند.

 

این منتقد ادبی به‌کارگیری آرایه تلمیح و تاثیرپذیری قرآن و حدیث بر اشعار امام خمینی (ره) را از دیگر ویژگی‌های شعری ایشان ذکر کرد.

کارشناس ارشد زبان و ادبیات تطبیقی تصریح کرد: امام خمینی (ره) مانند شاعرانی که با قرآن و حدیث آشنایی داشته‌اند، به فراوانی از مضامین قرآنی در اشعار خود به اشکال مختلف استفاده کرده‌اند.

 

ستوده اشارات و کنایات در اشعار امام (ره) را بسیار بی‌نظیر خواند و خاطرنشان کرد: شعر امام (ره) نجوای عاشقانه روح هیجان‌زده و بی‌تابی است که در خلوت تنهایی با به‌کارگیری کلمات، راز دل دردمند را با محبوب باز گفته است.

 

وی گفت: برای آشنایی بیشتر نسل جدید به ویژه دانشجویان با اشعار امام راحل، مطالعه غزل عرفانی «من به خال لبت ای دوست گرفتار شدم» و پاسخ زیبا و عرفانی مقام معظم رهبری به این غزل پیشنهاد می‌شود.

 

این منتقد تصریح کرد: امام خمینی (ره) را قبل از اینکه یک فقیه، فیلسوف، سیاستمدار و مبارز انقلابی بدانیم باید عارفی فرزانه بدانیم که حماسه بزرگ انقلاب اسلامی جلوه‌ای از بعد عرفانی ایشان بود.

 
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار