آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۰۰۹۳
یادداشت/

قتل عام مردم سوریه در فضای زمانی ژنو2

عدم توافق دولت سوریه و مخالفانش در این دور از مذاکرات موجب شد که ژنو2 بدون هیچ دستاورد قابل اتکایی در حالی که همچنان کشتار مردم سوریه ادامه دارد، به پایان برسد.

گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ مذاکرات موسوم به ژنو2 با موضوعیت حل بحران سوریه پس از 9 روز در حالی پایان یافت که هیچ دستاورد قابل توجهی نداشت و مخالفان حکومت سوریه مجدداً طرح پیشنهادی نمایندگان دولت را نپذیرفتند.

لونا الشبل، رئیس بخش رسانه‎ای دفتر ریاست جمهوری سوریه در این خصوص به خبرنگار شبکه المنار گفت: «مجموعه پیشنهادهایی که دولت سوریه به مخالفان داده است در خصوص مبارزه با تروریسم و با استناد به قطعنامه‎های بین المللی است، اما آن‎ها این موضوع را رد کردند. آن‎ها فقط خواستار یک چیز هستند، آمده‎اند که حکومت سوریه را تحویل بگیرند و ما چنین کاری نمی کنیم، ما به اینجا آمده‎ایم تا درباره همه چیز نقطه به نقطه براساس توافقنامه ژنو1 بحث کنیم.»

 

تیم مذاکره کننده سوری در این طرح پیشنهادی به صورت مفصل در خصوص نحوه مبارزه با تروریسم با اتکا بر قطعنامه‎های شورای امنیت توضیح داده و مجدداً بر مفاد پیشنهادی در سند ارائه شده در ژنو 1 تاکید کرده بود، اما مخالفان، که پیشنهاد ژنو 1 را نیز به سبب وجود بندی مبنی بر ممانعت از هر گونه مداخله مستقیم یا غیرمستقیم در امور داخلی سوریه رد کرده بودند، این سند را نیز نپذیرفتند.

 

در این سند از همه کشورها خواسته شده است که به مسئولیت و تعهدات خود برای کمک به مبارزه با تروریسم و جلوگیری از کمک مالی به تروریست‎ها عمل کنند. در این بیانیه همچنین درخواست شده است که هر گونه اقدام تحریک آمیز برای توجیه تروریسم و حمایت از عملکرد تروریست‎ها متوقف شود. از کشورهای همجوار سوریه نیز خواسته شده است که مرزها را به نحو فعالتری کنترل کنند و از عبور تروریست‎ها و ارسال سلاح برای آن‎ها جلوگیری نموده و اطلاعات امنیتی خود را در خصوص تحرکات تروریست‎ها و شبکه‎های تروریستی و تجارت اسلحه و مواد منفجره مبادله کنند.

 

عدم توافق دولت سوریه و مخالفانش در این دور از مذاکرات موجب شد که ژنو 2 بدون هیچ دستاورد قابل اتکایی به پایان برسد.

 

اخضر ابراهیمی نیز در پایان مذاکرات اعلام کرد: «دور نخست مذاکرات بدون هیچ پیشرفت ملموسی به پایان رسید و هر دو طرف باید بر سر تاریخ جدیدی برای از سرگیری مذاکرات توافق کنند.»

 

اما آنچه بیش از همه در رابطه با این مذاکرات قابل تامل است این نکته است که بر اساس اعلام سازمان ناظر حقوق بشر در سوریه طی این 9 روز که روند مذاکرات ادامه داشت، یک هزار و هشتصد و هفتاد نفر در سوریه کشته شدند.

 

رامی عبدالرحمن، مدیر این سازمان نیز در این باره گفت: «دست کم انتظار می رفت عملیات نظامی و بازداشت ها در طول این مذاکرات متوقف شود، اما روزانه دست کم 208 نفر کشته شدند و از میان آن ها دست کم چهارصد و 98 نفر غیر نظامی بودند.»

 

انتظار می رود اخضر ابراهیمی به مونیخ آلمان سفر کند تا با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و نیز بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار کرده و ضمن ارزیابی نخستین دور مذاکرات، مقدمات برگزاری دور دوم را فراهم کنند.

 

اما آنچه که نگرانی ها را افزایش می دهد این موضوع است که معلوم نیست سیر مذاکرات بی نتیجه تا چه زمان ادامه می یابد و سرنوشت مردم بی گناه سوریه که در این بین ضرر اصلی را متحمل می شوند، چه خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
يارمهدي
-
۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۲
مرگ بر امريكا مرگ بر اسرائيل مرگ بر عربستان
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار