سعید جلیلی در گرامیداشت یکصد شهید منطقه شهید صدوقی کرج - مسجد صاحب الزمان - در صحبت هایی به پیام منطق شهدا، مبنی بر «نترسیدن و نگران نشدن و ایستادگی در مقابل دشمنان» پرداخت.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از البرز، سعید جلیلی در گرامیداشت یکصد شهید منطقه شهید صدوقی کرج - مسجد صاحب الزمان - در صحبت هایی به پیام منطق شهدا، مبنی بر «نترسیدن و نگران نشدن و ایستادگی در مقابل دشمنان» پرداخت.
سعید جلیلی در ابتدای صحبت های خود با طرح سوالی مبنی بر چرایی گرامیداشت شهدا بعد از گذشت دو دهه گفت: جواب این سوال در آیات قرآن است. فراوان شنیده اید این پیام را که در قرآن آمده است: وَ لاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُواْ فِی سَبِیلِ اللّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاء عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ1یعنی شهدا را مرده نپندارید، بلکه زنده هستند و در نزد پروردگارشان روزی می خورند و هم چنین بیان می کند که شهدا به شما پیام هم می دهند: فَرِحِینَ بِمَا آتَاهُمُ اللّهُ مِن فَضْلِهِ وَ َیسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِینَ لَمْ یَلْحَقُواْ بِهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ أَلاَّ خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلاَ هُمْ یَحْزَنُونَ2 از این آیه دو پیام برداشت می شود، مبنی بر اینکه ترسی نداشته باشند و نگران نباشند. پیام بشارتی که به ما می دهند از نوع بشارت و امید است.
وی با تکیه بر این آیه و دو پیام آن «نترسیدن و نگران نبودن» به گفتمان شهدا که همانا گفتمان امید است پرداخت و گفت: حالا باید دید چه کسانی پیامشان نگران کردن و ترساندن است؟ شیطان و دار و دسته اش از بهترین اهرمی که توانسته برای اهداف خود استفاده کند، همین هاست. یعنی اگر حماسه ای خلق می شود، وقتی بوده است که بر این ترس و نگرانی غلبه شده است. مثلاٌ مردان و زنانی که در انقلاب اسلامی حماسه آفریدند و در مقابل شاه و همه قدرت هایی که از آن حمایت می کردند ایستادند، آنها نترسیدند و توانستند اراده ی خودشان را بر اراده ی آنها غلبه دهند. وقتی انسان های بزرگی باشند که بزرگ ترین خدمات را بدون هیچ چشم داشتی ارائه دهند، حماسه خلق می شود.
جلیلی با تأکید بر تعریف پیروزی که همانا تحمیل اراده ی خود بر دیگری است گفت: این شاخصه ی پیروز شدن است. فقط این حماسه و مقاومت با ایستادگی همراه نیست بلکه موجب پیروزی ها می شود و این مقاومت باعث پیشرفت می شود. چون او خواسته بترساند، اما اینان نترسیده اند. این حماسه راکد نیست و هر روز فزونی می یابد و رشد می کند. مثلاً آنها می خواهند شاه بماند، اینها می خواهند شاه برود. یا در انرژی هسته ای، آنها نمی خواهند و اینها می گویند حق من است و دارم. در هر چیزی که آنها مانع شوند و بترسانند، این می گوید نه نمی ترسم و نگران تحریم های او نمی شوم.
وی با اشاره به شکستن هیمنه پوشالی استکبار و به دست آمدن پیروزی های پی در پی درباره ی علل به دست آوردن این پیروزی ها گفت: اگر نترسی و ایمان داشته باشی و نگران نباشی، می توانی اراده ی خود را بر اراده ی زورگویان غلبه بدهی، میبینی که این می شود الگویی که با آن می توان جنوب لبنان را در جنگ 33 روزه و فلسطین را در جنگ 22 روزه پیروز کرد. وقتی از سید حسن نصرالله می پرسند از کجا الهام گرفته ای؟ می گوید از انقلاب اسلامی ایران. فلسطینیان هم می گویند از جنگ 33 روزه. این مدل در حال تکثیر نظم استکباری آنها را از بین می برد.
وی ریشه ی نظم استکباری موجود را بعد از جنگ جهانی دوم بررسی کرد و گفت: این 5، 6 کشور یک نظام سلطه ای ایجاد کرده بودند که ما می توانیم یک سری امتیازات از حق وتو تا سلاح هسته ای را داشته باشیم و بقیه نباید داشته باشند. یک نظم استکباری که کسی نباید جلوی ما بایستد. از لحاظ اقتصادی هم برای بقیه تعیین و تکلیف می کنند که به گفته ی خودشان چون قدرت و زورشان بیشتر است، پس حق همه چیز را دارند. این اهداف آنها وقتی به دست می آید که ملت ها بترسند و از مبارزه با آنها دست بردارند. اگر کسی خلاف اراده ی آنها کاری انجام دهد، می گویند گزینه ی نظامی روی میز است. روش مستکبران در طول تاریخ همیشه اینگونه بوده است.
سعید جلیلی به منطق شهدا که همانا نترسیدن و نگران نشدن بود تأکید کرد: اگر ملت ما پیروزی داشته و ایستاده است بر اساس همین منطق بوده است. مثلاً اگر نگاهی به ژاپن داشته باشیم می بینیم 65 سال از جنگ جهانی گذشته اما هنوز پادگان نظامی آمریکا در آنجا باقی است و توانایی ندارند به این حضور خاتمه دهند. این در صورتی است که ژاپن متحد آنهاست. یک نگاه هم این گونه است که همراه آنها می شود اما نمی تواند بگوید حق من این است که تو پایگاه نظامی ات را از اینجا ببری.
وی با اشاره به صحبت های مستکبران درباره ی انقلاب اسلامی گفت: این جملات خود آنهاست که انقلاب اسلامی نه تنها در مقابل ما مقاومت کرد، بلکه پیشرفت کرد و حالا تهدید هم می کند. یک قدرتی به وجود آمده که می گوید نترسید " أَلاَّ خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلاَ هُمْ یَحْزَنُونَ" و این که او می گوید گزینه ی نظامی روی میز است این از روی ضعف و شکست اوست. کسی که در منطق حرفی نداشته باشد متوسل به ترساندن می شود.
جلیلی به موضوع غنی سازی 20 درصد اشاره کرد و گفت: 850 هزار بیمار ما نیاز به داروهایی داشتند که با غنی سازی 20 درصد ممکن بود. ما این تکنولوژی را نداشتیم و به آنها می گفتیم اگر برای مصارف صلح آمیز مانعی ندارد نیاز ما را برطرف کنید. اما آنها فکر می کردند با اهرم فشاری که بر اساس نیاز داخلی بود می توانند مجبورمان کنند، خواسته های بدون منطقشان را اجرا کنیم. ما به حمد الله یک حماسه سازی مثل شهید شهریاری آمد و بدون مطالبه ی یک ریال از نظام، سوخت 20 درصد را برای کشور به ارمغان آورد.
وی بر حماسه ی اقتصادی که در صحبت های رهبری آمده است تأکید کرد و گفت: امروز دشمن دست گذاشته است روی اقتصاد و از این جهت فشار وارد می سازد. اما ملتی که پی در پی حماسه خلق کرده است، حماسه انقلاب اسلامی ، حماسه ی دفاعی، حماسه پیشرفت های علمی پس این ملت می تواند با وحدت و یکدلی در این عرصه نیز با گرفتن پیام شهدا که نترسید و نگران نباشید و امید داشته باشید پیروز شود.
جلیلی در پایان صحبت های خود پیرامون حماسه اقتصادی گفت: حماسه را جوانان کشور با ایثار و از خود گذشتگی ایجاد کرده اند که پیروزی هایی برای ما داشته است. حماسه را اندیشه ای که بر مبنای آیات قرآن که همانا نترسیدن و نگران نشدن است، ایجاد می کند. حماسه را وحدت با سلایق مختلف سیاسی و حزبی ایجاد می کند. لذا می تواند در موضوع های دیگر مثل حماسه اقتصادی هم با این منطق تکرار شود. تجربه ثابت کرده است، ما در جاهایی بیشتر پیشرفت کرده ایم که آنها بیشتر فشار آورده اند.
آقاي جليلي متاسفانه اين مردم اگه از روي جهل به خاتمي راي دادن الان از روي آگاهي به روحاني راي دادن غافل از اين که نمي دونن هيچ وقت با فروختن عزت به خوشبختي (حتي دنيايي) نميرسن!!!
شما هم ميتوانستيد مانند بقيه توافق امضا کنيد وآن را بزرگ جلوه دهيد. ولي اين کار را نکرديد. چون اهل بزرگ نمايي پوچ نبوديد
کجايي که باز پاي مصنوعيت رو بزاري رو ميز و نشون بدي گزينه هاي روي ميز چيا هستن...
تقصير خودته ک برا راي آوردن هيچ زحمتي ب خودت ندادي!
ميگفتي شد شد نشد هم ک نشد.درسته ؟
اگه رييس جمهور ميشدي ما اينقد بدبختي نميکشيديم ...
مقاومت رمز پيشرفت