کد خبر:۲۹۲۰۸۸
اختتامیه سی‌ویکمین دوره جایزه کتاب سال- 4

هاشمی رفسنجانی: نظر رهبرانقلاب پیرامون حق الناس بودن رای مردم «بنیان تفکر جدیدی» است

هاشمی رفسنجانی گفت: مقام معظم رهبری رای مردم را حق الناس عنوان کردند و این مسئله، بنیان تفکری جدیدی را ایجاد کرد و هر کسی که رهبر انقلاب را قبول دارد باید بیشتر به آن توجه کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، هاشمی رفسنجانی در اختتامیه سی و یکمین دوره جایزه کتاب سال و بیست و یکمین جایزه جهانی کتاب سال که عصر امروز در تالار وحدت برگزار شد، با بیان اینکه این تصور غلط است که امروزه رسانه های تصویری، گفتاری، ماهواره ها و تلویزیون فقط می توانند در محفظه کوچک به انتقال مطالب خود بپردازند، گفت: چرا که کتاب همچنان جایگاه واقعی خود را دارد، به عبارت دیگر کار کتاب و نوشتن با تاریخ انسان عجین شده؛ چرا که مبدا نوشتن آموزش الهی بوده است.

 

وی در همین زمینه افزود: تمام پیامبران چه آنهایی که کتاب آسمانی داشته و چه آنهایی که افکارشان را مکتوب ارائه دادند بر نوشتن و اندیشیدن تسلط داشته اند؛ البته  قرآن بیش از هر کتاب دیگری نسبت به نوشتن، قلم و بیان نقش مهم و قابل توجهی دارد؛ چرا که در قرآن، خود قرآن کتاب الله معرفی شده و کلمه کتاب در قرآن با مناسبت های زیادی دیده می شود. در واقع عظمت نوشتن و ارشاد، با قلم نقش خود را پیدا می‌کند.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه  اسلام آمد تا انسان عالم و مومن تحویل جامعه‌ بشیریت بدهد و این یک هدف عالی برای اسلام بود، گفت:   فکر می‌کنم اگر بخواهیم محتوای کتاب‌های جامعه‌مان را ارتقا دهیم، یکی از زمینه‌های ضروری آن وجود فضای آزادی است؛ نباید حق آزاد‌اندیشی را از انسان‌ها سلب شود. به عبارت دیگر اندیشیدن طبیعی است و هیچ‌کس نمی‌تواند غیر از خداوند عقیده‌ای را به انسان غلبه کند.


هاشمی رفسنجانی گفت: خداو انسان را مختار و در عین حال مکلف آفرید، در واقع انسان مختار است که راه خود را انتخاب کند و این همان آزاداندیشی است؛ نباید هیچ وسیله‌ای را به کار گرفت تا آزادی فکر و اندیشه از مردم گرفته شود؛ چرا که قرآن با کلماتی صریح، این مسئله را روشن کرده است.

 

وی با بیان اینکه عقل، محور آزاداندیشی است و این یک وظیفه است، تصریح کرد: محور آزاداندیشی عقل فقط یک حق نیست بلکه وظیفه‌ است که باید ابزارها را برای آنها مهیا کنیم تا با واقعیت به حق برسیم. آنهایی که زنجیر به پای مردم می‌بندند، باید متوجه باشند که پایشان تاثیری بر عقلشان ندارد و اگر اصطلاحا می‌گویند عقل مردم را نیز به بند می‌کشند، خیانت می‌کنند.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تفتیش عقاید گناه و حرام است، اظهار داشت: این مسئله که به انسان فشار آورده شود برای اینکه بفهمیم در اندیشه وی چه می گذرد و چه تفکری دارد، از جرم های بسیار بزرگ به شمار می رود؛ چرا که انسان باید آزاد باشد.

 

هاشمی با اشاره به وظیفه وزارت ارشاد یادآور شد: فراهم کردن وسایل آزاد‌اندیشی مردم یکی از وظایف این وزارتخانه است، البته ما مسلمانان در چارچوب‌های خاص، آزاداندیشی داریم و وقتی از آن چارچوب بیرون آییم، مشکلاتی پیش می‌آید اما آزاد‌اندیشی دینی برای مسلمانان مورد تاکید است. البته  در جامعه ما مسلمانان همه باید به اصول اسلامی توجه ویژه‌ داشته باشیم.

 

وی گفت:  ما به عنوان یک حکومت اسلامی به خصوص اسلامی نابی که ما در مکتب اهل‌بیت علیهم السلام را می‌بینیم این وظیفه را داریم که یک تمدن جدید با توجه به افکار، وسایل‌های ارتباطی و فناوری‌های دنیا که در دسترس هستند، در جامعه بشریت ایجاد و عرضه کنیم و در آن صورت خریدار زیادی نیز خواهد داشت؛ البته این مسئله در صورتی ممکن است که دست و پای آزاداندیشان را نبندند و قلم‌ها را نشکنند و کتاب‌ها را سانسور نکنند که این خلاف نظام اسلامی است.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مناظره های اخیر رسانه ملی سازنده بود؛ اما اگر مناظره‌ای را به تعصبات آلوده کنیم، آن تعصبات هم مناظره را آلوده می‌کند. به هر حال باید دانشمندان در برابر و مقابل هم بنشینند و همدیگر را نقادی کنند تا به نتیجه برسند.امیدواریم که وزارت ارشاد این فضا را ایجاد کند.

 

هاشمی‌رفسنجانی با بیان اینکه اگر امام روزی نگفته بود که تقیه حرام است، همان فتواها دستهایمان را می‌بست، اظهار داشت: امام اگر وارد برخی از مقولات و ولایت‌فقیه نمی‌شدند، جریان عمومی این بود که تا امام زمان نیامده ما حق بلند‌کردن پرچم حکومت را نداریم و این جریان عمومی در آن زمان بود؛ در حالی که امام این طلسم را شکستند و با درس‌های خود در نجف مقدمه نظام اسلامی را در کشور فراهم کردند؛ البته متاسفانه  برخی به نام قرآن و اسلام دست و پای مردم را با فتواهای خاص می‌بندند ؛ خوشبختانه فقه سیاسی از کارهای بزرگ امام بود که بر مشکلات موجود در این زمینه فائق  آمد.


وی با اشاره به انتخابات  گفت:  انتخابات در حد همین قوانینی که نوشته شده، قابل بحث است؛ البته  باید حق مردم در حکومت را در این قوانین پیدا کرد و قاعده‌های آن را مشخص کرد، تا هر کسی به خود اجازه دخالت بیجا ندهد. مقام معظم رهبری رای مردم را حق الناس عنوان کردند و این مسئله، بنیان تفکری جدیدی را ایجاد کرد و هر کسی که رهبر انقلاب را قبول دارد باید بیشتر به آن توجه کند.
.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به راهپیمایی 22 بهمن در روز سه‌شنبه و لزوم حضور آحاد مردم در آن خاطر نشان کرد: مردم در راهپمایی 22 بهمن با همه امکان شرکت کنند و این علامت را بدهند که انقلاب غریب نیست و غریب نمی‌شود.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۹
رهبري از اول رهبريت خودشان اين مطلب رو گفتن براي الان نيست تفکر جديدي هم نيست
8
2
بدون نام
-
۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۳:۴۴
در راهپيمايي شرگت مي کنيم به توصيه رهبر مان ما به حاج اقا کاري نداريم
5
2
بدون نام
-
۲۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۱:۲۶
برخي از رجال سياسي و چهره هاي سرشناس مملکت براحتي در مورد عملکرد رئيس جمهور اظهار نظر ميکنند و ايراد ميگيرند.
پيشنهاد بنده اينه که هر هفته در مورد ميزان محبوبيت چند تن از اشخاص سرشناس نظرسنجي برگزار بشه تا ميزان علاقه مردم به نوع ادبيات و موضع گيري هاي اونا براشون روشن بشه.
البته خوبه که هرچند وقت يکبار براي بررسي ميزان محبوبيت رئيس جمهور هم نظرسنجي برگزار بشه تا در هفته هاي بعدي سياست هاي مورد علاقه اکثريت مردم رو در پيش بگيرند.
تداوم در برگزاري نظرسنجي در مورد ميزان محبوبيت رجال سياسي باعث ميشه تا از راه مردم منحرف نشوند.
هميشه بايد يادمون باشه حق با اکثريت مردمه و ميزان راي ملته.
6
0
پربازدیدترین آخرین اخبار