سید کمال الدین سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در رابطه با مفهوم حزب در ایران گفت: حزب کلاً یک مفهوم وارداتی است. کار جمعی دستور اسلام است، اما حزب جدای از جمعی بودن، مفهومی وارداتی است که در ایران قابلیت اجرا، به آن صورت موجود در غرب، را ندارد.
وی افزود: دموکراسی مبتنی بر فعالیت احزاب است و مدعیان دموکراسی نیز حکومت های حزبی دارند. با اینکه ما صد سال سابقه تحزب در ایران داریم و در قانون اساسی مان نیز آن را به رسمیت شناخته ایم، اما متاسفانه وارداتی و غیربومی است؛ ما در ایران به عنوان یک حکومت مردم سالاری دینی باید احزاب فعال داشته باشیم، منتها باید این مفهوم حتماً بومی شود تا کارایی لازم را داشته باشد.
سجادی با اشاره ای به جریان حزب «جمهوری» گفت: ما نوع بومی حزب را در صدر انقلاب تحت عنوان حزب «جمهوری» داشتیم که این حزب در کار خود کاملاً موفق بود، البته تا زمانی که به دلیل بروز برخی اختلافات منحل شد.
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی ایران سیاست را برای خدمت به اسلام و مردم می خواهیم؛ حزب را هم اگر می خواهیم تعریف کنیم باید حزبی باشد که تمام دغدغه اش قدرت طلبی نیست، بلکه خدمت به اسلام و مردم سرلوحه کارش است.
وی ادامه داد: ما نیاز داریم که تعریف حزب را در ایران بومی کنیم، جمهوری اسلامی به عنوان یک حکومت اسلامی موفق قابلیت آن را دارد که برای سایر کشورها و حکومت ها به عنوان یک الگو قرار بگیرد، اما متاسفانه در قسمت احزاب این گونه نیست و ما تحت این عنوان چیز قابل ارائه ای به عنوان یک الگو برای دیگران نداریم؛ چرا که احزاب متاسفانه در کشور ما به صورت کارآمد و صحیح فعالیت نمی کنند و آن کارکرد لازمی را که باید به عنوان حزب بومی داشته باشند، ندارند.
سجادی در رابطه با منابع قابل استفاده در این زمینه بیان کرد: ما باید یک نظام و جامعه حزبی داشته باشیم و تعریف حزب از نگاه اسلام و جمهوری اسلامی ایران را ایجاد کنیم؛ این در حالی است که برای انجام این کار منابع کمی هم نداریم.
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: به جز منابع دینی که در این زمینه موجود هست، اسناد صحبت های امام خمینی(ره) با حزب «جمهوری» در رابطه با تألیف صحیح حزب در دسترس است که می تواند کمک بسیار زیادی در این زمینه بکند؛ همچنین چند سال قبل مقام معظم رهبری در کرمانشاه در رابطه با مسئله حزب صحبت های بسیار خوبی داشتند که می توان همه آنها را به عنوان زیربنا و مسیری کارآمد برای تشکیل حزب بومی متناسب با فرهنگ اسلامی- ایرانی مورد استفاده قرار داد.