به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، این مراسم شامگاه دیشب با حضور جمعی از مادران شهدا و رزمندگان مفقودالاثر و فرماندهان 8 سال دفاع مقدس در حوزه هنری برگزار شد. پیش از این مراسم فیلم «شیار 143» برای حضار اکران شد.
مادر شهید صبوری از رزمندگان مفقود الاثر 8 سال دفاع مقدس، مادر شهیدان اسدی که یکی از 3 فرزند شهیدش مفقودالاثر است، همسر شهید مفقودالاثر بنکدار، مادر شهید افشار که پیکر فرزندش بهتازگی بعد از سالها انتظار پیدا شده است، مادر شهید عطاران و مادر شهید دانی، مادران شهیدی بودند که در این مراسم حضور داشتند.
همچنین در این مراسم سرلشکر حسن فیروزآبادی رئیس ستادکل نیروهای مسلح، سردار سرلشکر عزیز جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حمیدرضا مقدمفر، معاون فرهنگی اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شرکت داشتند.
در این مراسم، از نرگس آبیار کارگردان، محمدحسین قاسمی و ابوذر پورمحمدی تهیهکننده و گلاره عباسی بازیگر فیلم «شیار 143» تقدیر شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، پس از اکران فیلم «شیار 143» صابر خراسانی به شعرخوانی پرداخت. او در این مراسم شعری را که برای فیلم «شیار 143» سروده شده بود برای حضار خواند.
مادر شهید مفقودالاثر بهروز صبوری نیز با حضور به روی سن گفت: یک روز بهروز از سر کار آمد و به پدرش گفت که امام خمینی(ره) گفته که افراد 18ساله به جنگ بروند. بهروز 17 سال و 20 روزش بود، از پدرش خواست که اجازه دهد به جبهه برود. پدرش گفت که از من اجازه بگیرد. بهروز مقابل من نشست و من سکوت کردم. او به پدرش گفت: سکوت مادرم نشان از رضایت او دارد. او سال 61 به جبهه رفت و یک ماه حضورش در جبهه تبدیل به جاودانگی او شده که برای من مثل 300 سال بود. من سالی یکی دوبار به سومار میروم چون پیکر فرزندم آنجاست. دعا کنید تا حداقل یک بند انگشت از فرزندم را برای من برگردانند.
مادر شهید افشار که بهتازگی پیکر فرزندش بعد از سالها کشف و شناسایی شده و یکشنبه تشییع میشود، طی سخنانی گفت: وقتی خبر برگشت او را شنیدم خیلی خوشحال شدم. من انتظار داشتم که او برگردد، فیلم «شیار 143» قسمتی از سختی نسل ما را نشان داد.
سردار سرلشکر عزیز جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این مراسم طی سخنانی با تقدیر از «شیار 143»، گفت: این فیلم بهترین فیلمی است که درباره معارف دفاع مقدس ساخته شده و اخلاص سازندگان باعث ساخت این اثر شده است. من به دوستان وزارت خارجه و دولت پیشنهاد میکنم این فیلم را ببینند تا در مذاکراتشان این مسائل را فراموش نکنند.
سرلشکر حسن فیروزآبادی، رئیس ستادکل نیروهای مسلح نیز طی سخنانی گفت: نورانیترین و معطرترین رایحهای که میتوان در این مجلس از آن یاد کرد، نام امام خمینی(ره) است. ما اسلام ناب را از ایشان داریم. ما رزمندگان، خانواده شهدا و روح قدسی و بهشتی را که در جامعه است از ایشان داریم. امام خمینی(ره) رسانه بابرکت قرآن را تکثیر کرد و رسانههای شهدا، خانواده شهدا، مسجد شهدا و... را به وجود آورد.
وی افزود: من نمیدانم چگونه به آبیار ادای احترام کنم و چگونه از زارعی تقدیر کنم. آنها نیت مقدسی داشتند. ما باید اصل را اسلام ناب محمدی، رسالت پیامبر(ص)، ائمه طاهرین و ولایت فقیه بدانیم. ما باید آنچه را خدا عنایت کرده است به پای خانواده شهدا نثار کنیم که امام فرمود آنها ولینعمت ما هستند. من به جامعه هنری برای ساخت «شیار 143» تبریک میگویم. این شیار، بهشت بعضی از جوانان فدایی این وطن است. آنها یک صفحه از تاریخ جنگ را باز کردند و یک نسیم از نسیمهای بهشتی این انقلاب را نشان دادند.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح در ادامه گفت: 24 سال است که برادران ما که اعضای سپاه، ارتش، بسیج و نیروی انتظامی هستند، زیر نظر سردار سیدمحمد باقرزاده برای کشف و شناسایی پیکر شهدای 8 سال دفاع مقدس تلاش میکنند. در ابتدا مخالفتهای زیادی برای جستوجوی پیکر مفقودین جنگ وجود داشت ولی ایستادگی، فداکاری، ایثار و گذشت از جان باعث شد که برخی افراد در خاک عراق به جستوجوی پیکر شهدا بپردازند. آنها در سختیها تلاش کردند که بخشی از آلام و دلتنگیهای مادران شهید را کاهش دهند.
در پایان این مراسم تابلوی منقش به اشعاری که برای فیلم «شیار 143» سروده شده بود بهدلیل عدم حضور مریلا زارعی به محمدحسین قاسمی، تهیهکننده این فیلم اهدا شد. مریلا زارعی بهعلت سانحهای که برای یکی از اقوامش پیش آمده بود نتوانست در این مراسم حاضر شود.