ابراهیم نکو در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص دلیل ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از طرف مقام معظم رهبری در شرایط کنونی گفت: مقام معظم رهبری بارها اعلام کرده اند که به آمریکایی ها خوشبین نیستند و مذاکره کنند گان نیز باید هشیار باشند و بدانند ما در نهایت باید پیشرفتی درون زا را دنبال کنیم و با افزایش مراودات با خارج اتفاق مبنایی در کشور رخ نمی دهد.
وی افزود: ما از تحریم های گذشته درس هایی گرفته ایم، اولین درس اینکه آمریکا قابل اعتماد نیست و در حالیکه پیشنهاد مذاکره می دهد تحریم های جدید نیز وضع می کند. بنابر این راهی جز پیگیری اقتصاد مقاومتی وجود ندارد و این تنها مسیر پیشرفت و عزت کشور ایران است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دومین نکته اینست که ما تحریم ها را توانسته ایم ساماندهی کنیم به این معنا که توانسته ایم تحریم ها را به فرصت تبدیل کنیم.
وی ادامه داد: اما جای تاسف است که برخی که مردم از آنها انتظارات فراتر از صحبت های معمولی دارند در مصاحبه هایشان بیان می کنند که تحریم ها باعث بهم ریختگی وضعیت اقتصادی شده است و مشکلات را به گردن تحریم ها بیاندازند، به نظر بنده کمتر از 20 درصد مربوط به تحریم ها بوده است.
نکو گفت: ما تجربه های اوایل انقلاب، جنگ و دوران سازندگی را در اختیار داریم و این تحریم ها نیز از قبل وجود داشته است و از سویی دیگر در حال حاضر ما صنایع بزرگتر، تولیدات بیشتر، کارخانجات عظیم تر و نیروی انسانی خلاق تری نسبت به گذشته داریم پس باید راحت تر بتوانیم این تحریم ها را پشت سر بگذاریم.
نماینده بهارستان و رباط کریم در مجلس گفت: ما باید دلبستگی و وابستگی خود را به نفت کاهش بدهیم و به مرور زمان بودجه را فارغ از نفت ببندیم و این اتفاق باید یک روز بیفتد. از سویی دیگر نفت تمام شدنی است به همین دلیل باید نقش آن را را در بستن بودجه کاهش دهیم، در سایر کشورها نیز تکیه بودجه بر مالیات است اما مردم انتظار دارند مالیات ها به درستی اخذ شود به این معنی که همه بخش های اقتصادی به نسبت صحیحی مالیات پرداخت کنند و باید طوری مدیریت شود که اخذ مالیات فشاری به مردم و تولید کنندگان وارد نکند.