مهدی یکتا، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» از صنایع پوشاک ایران به عنوان یکی از صنایعی که به خوبی میتواند با افزایش تولید داخلی، نقش مهم و بسزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد، اشاره کرده و گفت: در بحث تولید با یک سری الزامات مواجه میباشیم که باید در فضای بیرونی صنعت از طریق صنف باید حل و فصل شود.
وی افزود: عمدهترین این الزامات بحث تامین مواد اولیه و نقدینگی واحدها میباشد. بسیاری از مواد اولیهای که در داخل کشور مصرف میشود، در داخل کشور تولید نمیشوند و لازم است از طریق واردات تامین شود. در این خصوص باید حتما تسهیلاتی قرار داده شود که تولیدکنندگان راحتتر بتوانند مواد اولیه خود را که عمدتا نخ و پارچه است، وارد کنند.
یکتا اضافه کرد: بحث بعدی تامین نقدینگی میباشد. واقعیت این است که با افزایش تورم نیاز واحدهای تولیدی به نقدینگی بیشتر شد و رکودی که بر بازار حاکم است این نیاز را تشدید کرد.
وی در ادامه تاکید کرد: بسیاری از واحدهای تولیدی ما، به دلیل شرایط اقتصادی وخیم دو سال اخیر نمیتوانند بدهیهای بانکی خود را پرداخت نمایند و بانکها نیز با شرایط بسیار بسیار دشوار اقدام به صدور اجراییه تقسیط این وامها میکنند. این موارد باید از طریق متولیان دولتی پیگیری و راهکاری برایش اندیشیده شود.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک اظهار داشت: در داخل صنعت فکر میکنم با افزایش دانش واحدها که از طریق NGOها و اتحادیههایی همانند ما انجام میشود، میتوانیم به افزایش هر چه بیشتر کیفیت واحدها، کمیفیت محصولات از نظر جنس، قیمت، طراحی و مدل کمک کرده تا اقبال مصرفکنندگان ایرانی به کالای ایرانی افزایش پیدا کند. این دو عامل باید در کنار هم قرار گیرد تا بتوانیم صنعت پوشاک را توسعه دهیم.
وی افزود: به دلیل افزایش نرخ ارز، ما شاهد کاهش واردات در صنعت پوشاک بودیم که به موجب این امر توانستیم با بهبود شرایط رقابتی، محصولاتمان را راحتتر روانه بازار کنیم.
یکتا خاطرنشان کرد: افزایش تولید در این صنعت یک امر دستیافتنی است، چرا که سهم ما در یکی دو سال اخیر در بازار پوشاک افزایش پیدا کرده و همچنین بازار بسیار وسیعی در داخل کشورمان داریم.