کد خبر:۳۰۰۷۰۱
سعید سلطانی سروستانی در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

آیا در پی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، شاهد افزایش قیمت محصولات لبنی خواهیم بود؟

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران گفت: در صورت اجرای صحیح قانون هدفمندی یارانه‌ها، شاهد افزایش قیمت محصولات لبنی و شیر نخواهیم بود.

سعید سلطانی سروستانی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» گفت: در صورتی که قانون هدفمندی یارانه‌ها به صورت درست اجرا شود، شاهد افزایش قیمت محصولات لبنی و شیر نخواهیم بود اما در غیراینصورت طبیعتا قیمت محصولات افزایش پیدا می‌کند.


وی افزود: بر اساس ماده 4 قانون هدفمندی یارانه‌ها در فاز اول قرار نبود یارانه شیر برداشته شود بلکه قرار بر این بود که یارانه شیر در ظرف 5 سال هدفمند شود.


سلطانی سروستانی ادامه داد: اگر هزینه تولید دامدار کاهش پیدا کند، هیچگونه افزایش قیمتی رخ نخواهد داد و حتی می‌توان قیمت را کاهش داد اما در فاز اول اینکار انجام نشد.


وی با اشاره به میزان یارانه شیر قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها اظهار داشت: پیش از این حدود 800 میلیارد تومان یارانه شیر بود که 500 میلیارد برای خانوار، 200 میلیارد نیز به شیر مدارس مربوط میشد که شیر خانوار را کاملا قطع کرده و حتی هدفمندش نیز نکردند.


مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران تصریح کرد: اگر مطابق قانون این 500 میلیارد به صورت یارانه به دامداران پرداخت شود، می‌توانیم به درستی بازار را کنترل نموده و از افزایش قیمت نیز جلوگیری کنیم.


وی  طبیعی است هر کالایی در جریان تولید بسته به قیمت عوامل تولید شامل افزایش یا کاهش قیمت می‌شود و زمانی که بناست قیمت حامل‌های انرژی افزایش پیدا کند، هزینه‌های حمل و نقل و غیره گران می‌شود و در نهایت قیمت تمام شده برای دامدار بالا می‌رود، در نتیجه در صورت اجرای درست فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها ما می‌توانیم میزان افزایش قیمت‌ها را برای جبران هزینه‌های تولید، به حداقل ممکن کاهش دهیم.


سلطانی سروستانی تاکید کرد: بر اساس ماده 8 قانون هدفمندی یارانه‌ها 30 درصد عواید حاصل از این طرح باید صرف کمک به تولیدکنندگان شود تا در نتیجه افزایش تولید، مصرف کننده نیز از فواید آن بهره‌مند شود.


وی خاطرنشان کرد: اگر مسئولین در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها بی‌توجهی کنند، ضربه سنگین‌تری را بر تولید شاهد خواهیم بود، چرا که در طی اجرای فاز اول 30 درصد دامداری‌های ما به ورشکستگی کشیده شدند.


مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران در توصیه به مسئولین بیان داشت: قیل از اینکه دست به گران کردن بزنید، نگاهی نیز به تولیدکننده بیندازید تا ما نیز بتوانیم به دولت برای کنترل سطح قیمت‌ها کمک کنیم.


وی تاکید کرد: با اینکار مصرف‌کننده به راحتی از شیر و مواد لبنی که تضمین‌کننده سلامت است، استفاده می‌کند و به موجب آن در هزینه دارو و درمان نیز صرفه‌جویی به عمل می‌آید.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار