عباس پاپیزاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاوری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در کشور ما از ماشینآلات طبیعی استفاده میشود که موجب اتلاف شدید انرژی، کاهش بازدهی ماشینآلات و در نهایت کاهش آثار مثبت اقتصادی این صنعت خواهد شد.
وی ادامه داد: ما همچنان در حوزه مکانیزاسیون درگیر مسائل اینگونه هستیم که باید به صورت جدی حل شود.
پاپیزاده توجه به روشهای کشت را ضروری دانست و افزود: در حال حاضر کشاورزان بیشتر از روش کشت سنتی در فضای باز استفاده میکنند که با اتلاف بالای انرژی و همچنین آب همراه است که لازم است به سمت روشهای کشت جدید همچون کشتهای گلخانهای و هیدروپونیک و دیگر روشها برویم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته دنیا از این روشها برای تامین مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد چرا که در سطوح کم، تولید بسیار زیادی انجام میپذیرد.
نماینده مردم دزفول در خانه ملت اظهار داشت: در بحث الگوی کشت نیز لازم است برنامهریزیها بر اساس نیاز داخلی صورت گیرد و کشاورزان بدانند چه محصولاتی را در چه سطحی زیر کشت ببرند تا در فصل برداشت با اضافه تولید مواجه نشویم.
وی در ادامه بیان داشت: آمایش سرزمین در بخش کشاورزی بسیار ضعیف است و تقریبا اصلا صورت نگرفته است. این موضوع باید انجام پذیرد تا مشخص کنیم در چه مناطقی چه نوع محصولی را باید کشت کنیم و کشاورزان را نیز به سمت الویتبندی در مناطق مختلف هدایت کنیم. به عنوان مثال در استان خراسان رضوی ما با مشکل آب مواجه هستیم و کشت چغندر قند به دلیل آب بری بالای کشت جواب نمیدهد و باید به استانهایی که توان و پتانسیل آبی بالایی دارند کشیده شود.
پاپیزاده در پایان خاطرنشان کرد: انشالله بتوانیم با مدیریت یک الگوی کشت مناسب از دادههایمان حداکثر استفاده را کرده و در آیندهای نزدیک کشور را به خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی برسانیم.