گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود، از به رخ کشیدن بیات به خاطر «نبودن»ش تا «ارواح ماه مهر»ی که نمایشگاه کتاب را ترسناک میکنند. خبر اول اینکه:
بیات «نبودن»ش را به رخ کشید
بابک بیات درباره داستانهایی مجموعه «نبودن»، میگوید: مجموعه داستان «نبودن» شامل 6 داستان است که بیشتر داستانهایش را در فاصلهی سالهای 86 تا 88 نوشتهام، بیشتر داستانهای این مجموعه از تم واحدی پیروی می کنند و اسم کتاب هم برگرفته از همین مضمون واحد است.
بیات درباره مضمون داستانهای این مجموعه میگوید: فقدان روابط انسانی و خلایی که در رابطهها وجود دارد، در این داستانها تبدیل به مضمون اصلی شدهاند و در عینحال آدمهای داستانهای «نبودن» گوشه چشمی هم به فضای مجازی دارند، در واقع سوتفاهمهای فضای مجازی و خلایی که روابط مجازی در زندگی ما ایجاد میکنند در سه داستان این مجموعه نمود بیشتری دارند.
مجموعه داستان «نبودن» شش داستان دارد که با عنوانهای «داستان خودهای من این غمگساران»، «شرح آویزانی یک تابلو»، «شبدو»، « کشیده متصل»، «دختری در یک موقعیت» و «بیناب».
در متن معرفی این مجموعه در پشت جلد آن آمده است:
باران تند شده، با باد. سر کوچه پیاده میشوی. و میایستی کنار تاکسی. سرِ تبریزیهای توی حیاط خانهی پدریات دارند سر به خاکستری آسمان میسایند. پشت پیچ آخر کوچه بیتابی میکنند. گویی تو را به خود میخوانند تا بروی کنار آن یکی که از دوتای دیگر کوتاهتر و جوانتر است، تکیه بدهی و سیگار دود کنی و با هیچکس کلمهای حرف نزنی و یادت بیاید که پدرت این سه درخت را روز تولد سهتا بچهاش در آن باغچهی بزرگ کاشته. راستی پدرت حالا کجای خانه نشسته؟ اگر خیالت راست از آب درآمده باشد چه؟ آیا با کسی حرف میزند؟ آیا گریه میکند و برای اولین و آخرینبار بیقراریاش را کسی به چشم میبیند؟ آیا زیر عکس مادرت با آن روبان سیاه و براقِ کجِ کنارش، مینویسد «داشتم آرام تا آرام جانی داشتم»؟ اگر این را نوشته باشد و تو این را ببینی چه بلایی سرت میآید؟ و این شعر با آن خط نستعلیق و لرزان پدرت با تو چهها خواهد کرد؟
مجموعه داستان حاضر در 106 صفحه و با قیمت 5500 تومان روانه ویترین کتابفروشیها شده است.
«ارواح ماه مهر» نمایشگاه کتاب را ترسناک میکنند
احمد بیگدلی با اعلام صدور مجوز انتشار مجموعه داستان تازه خود با عنوان «ارواح ماه مهر» اظهار کرد: نشر افراز مجوز انتشار این داستانها را گرفته است و بنا بر وعده ناشر این کتاب در نمایشگاه بینالمللی سال آینده رونمایی خواهد شد.
به گفته بیگدلی محموعه داستان ارواح ماه مهر یازده داستان کوتاه روایت شده است که بخشی از آنها از خاطرات کودکی بیگدلی نشات میگیرد.
وی همچنین به تازگی لوح فشرده صوتی این داستانها را با صدای خودش به منظور ارائه همزان با نسخه چاپی این کتاب آماده کرده است.
نشر افراز همزمان با نمایشگاه کتاب مجموعهای از نمایشنامههای بیگدلی را نیز با عنوان «دالو و چند نمایشنامه دیگر» را به همراه دومین چاپ از رمان «بیتردید سهشنبه بود» را روانه بازار کتاب میکند.
بیگدلی در ادامه با اشاره به رمان تازهاش با عنوان «راه رفتن روی طناب» نیز گفت: تالیف مجلد اول این رمان تمام شده اما قصد انتشارش را فعلا ندارم. این کار سه جلدی است و باید تکمیل شود و ناشرش هم باید سه مجلدش را منتشر کند.
بیگدلی پیش از این گفته بود که این رمان را تحت تاثیر ضایعه درگذشت همسرش نوشته و شخصیت اصلی آن نیز خود او و همسرش هستند که با تغییر نام در این داستان نقش آفرین میکنند.
قاسم شکری «زخمی روزگار» شد!
«زخمی روزگار» رمان جدید قاسم شکری است که به تازگی مجوز چاپ را توسط انتشارات بامداد نو اخذ کرده و به زودی منتشر میشود. این کتاب بعد از چند سال انتظار بالاخره مجوز گرفته است. «بوی خوش تاریکی» و «مارمولکی که ماه را بلعید» عنوان 2 رمان قبلی است که این نویسنده منتشر کرده است. «زخمی روزگار» اولین کتاب از یک اثر سهگانه است.
راوی این رمان یک شخصیت بشقابنصبکُن است؛ آدمی ولنگار، فراموشکار، عاشقپیشه، طنّاز، سادهدل و در وقت خودش باهوش. او با همین بضاعت در پی تغییرِ جهانی است که در آن زندگی میکند. با اینکه حتی نمیداند آرمانشهر چه معنایی میتواند داشته باشد، در ذهن و خیالش دربهدر به دنبال چنین ناکجا آبادی است.
کتاب مورد نظر در دولت گذشته از طرف اداره کتاب وزارت ارشاد، غیر مجاز اعلام شده بود که پس از روی کار آمدن دولت جدید، و با درخواست بررسی دوباره، مجوز چاپ گرفت. برای رخ دادن این اتفاق، فصل چهاردهم این رمان توسط نوییسنده مورد اصلاح قرار گرفت.
رمان «زخمی روزگار» این روزها طی همین روزها منتشر و راهی بازار نشر میشود.
اما کتاب دیگری که قرار است توسط یک ناشر شیرازی چاپ شود، مجموعهشعر جدید محمدحسین مدل است که با عنوان «سمتِ حرف» توسط انتشارات داستانسرا به چاپ خواهد رسید. این مجموعه هم که به تازگی مجوز گرفته 128 شعر از سرودههای این شاعر را شامل میشود. این کتاب که ششمین مجموعه شعر از مدل است، طی اولین روزهای بهار 93 راهی بازار میشود.
«راز باغ متروک» برآبادی را ببینید!
محمود برآبادی نویسنده ادبیات کودک و نوجوان گفت: «امیر خرگوش» عنوان یکی از رمانهایم است که برای چاپ آماده میشود. این رمان درباره مسائل امروز نوجوانان است و شخصیت اصلی آن دانشآموزی است که در محله سهراه شکوفه زندگی میکند و حوادثی برای او و دوستانش به وجود میآید. این کتاب در 100 صفحه، توسط انتشارات دانشنگار منتشر خواهد شد و در انتظار برای چاپ در سال آینده به سر میبرد.
وی افزود: رمان دیگرم، هم درباره نوجوانان است. این کتاب که «راز باغ متروک» نام دارد، یکی از کتابهای مجموعه رمان نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که جلد اول آن سال گذشته به چاپ رسید و حالا قرار است جلد دوم آن منتشر شود. این رمان داستان معلمی است که به دنبال پدربزرگش میگردد و برای همین مقصود، به روستای دورافتادهای میرود. در جلد اول این کتاب، او نشانهای از پدربزرگش پیدا میکند و جلد دوم هم دربرگیرنده ماجراهایی است که در باغی که او رد پدربزرگش را در آن پیدا کرده، اتفاق میافتد. این کتاب هم در نوبت انتشار توسط کانون پرورش فکری است.
این نویسنده در ادامه گفت: بازنویسی شهریارنامه براساس کتاب هشت گنبد نظامی هم اثر دیگری است که در انتظار چاپ دارم. این کتاب هم که توسط انتشارات دانشنگار چاپ خواهد شد، بازنویسی یک داستان حماسی در مورد شهریار است که یکی از قهرمانان ایران و نوه رستم بوده است. این اثر تصویرگری هم شده و در انتظار چاپ برای سال آینده است.
برآبادی گفت: اثر بازنویسی دیگرم، از عجایبنامه است که آن را برای انتشارا سوره مهر آماده کردهام و اثر چهارم هم، یک رمان برای کودکان است. نام این رمان «پیشی خالمخالی» است که داستان یک گربه است که تازه به دنیا آمده و از اطراف خود میترسد. اما به مرور این ترس از بین میرود. این کتاب هم برای چاپ توسط انتشارات سوره مهر آماده میشود.
به «شهر گمشده زیر رملهای کنار ساحل» سفر کنید
طلا نژادحسن از پایان نگارش جدیدترین رمان خود با عنوان «شهر گمشدهزیر رمل های کنار ساحل» خبر داد و گفت: محور این رمان تاریخی از 28 مرداد سال 1332 تا سالهای اخیر را در برگرفته است، رویکردی که در رمان قبلیام نیز وجود داشت.
این نویسنده ادامه داد: «شهر گمشده زیر رملهای کنار ساحل» رمانی زمانی و تاریخ محور است و روایت آن به لحاظ مکانی از خوزستان سال 1332 آغاز و تا زمان تهران کنونی ادامه مییافته و تمامی ماجراهای تاریخی از جمله حوادثی چون کودتای 28 مردادف جنگ تحمیلی را دربردارد.
نژادحسن تصریح کرد: این رمان نهایتاً به زندگی شهری تهران ختم شده و در رفت و برگشتهای زمانی شکل میگیرد که شخصیت اصلی آن زن محور است اما مردها نیز در این رمان نقش پررنگی به ویژه در دوره جنگ دارند.
این نویسنده گفت: تمامی روایت رمان در رفت و برگشتهای ذهنی قهرمان زن داستان یعنی «مهتاج» و خاطرات او از پدرش بازمیگردد.
وی با بیان اینکه مضامین اقلیمی و شهری امروز تا حدودی در این رمان پر رنگ است، تاکید کرد: این رمان همچنین سبقهای از عشق دارد که این عشق تجربه «مهتاج» است.
نژاد حسن در پایان گفت: این رمان 218 صفحه دارد و قرارداد آن با برای نشر با انتظارات «قطره» بسته شده و در حال حاضر فهرستنویسی در کتابخانه ملی شده و در وزارت ارشاد، منتظر اخذ مجوز است.
حضور «سی مرد و سی مرغ» در نمایشگاه کتاب
رمان «سیمرد و سیمرغ» نوشته اکبر صحرایی در نمایشگاه کتاب تهران عرضه میشود.، داستان نوجوانی را در عملیات بیتالمقدس و فتح خرمشهر روایت می¬کند که با وجود سن و سال کم، با علاقه زیاد و بهطورداوطلبانه به جبهه میرود و با تلاشهای مکرر آنجا میماند.
به گفته نویسنده، نوجوان قهرمان این داستان که در فرم اصلی آن از متون ملی استفاده شده، از یک حرکت شعاری احساسی به شعور و درک خاصی از شرایط میرسد.
صحرایی در مورد علت انتخاب عنوان کتابش هم میگوید: سیمرغ هم در شاهنامه و هم در اثر عطار نیشابوری دیده میشود که با وجود مشکلات زیاد به قله قاف میرسدو در این کتاب، قله قاف همان پیروزی در جبهه جنگ است و منظور از سی مرد، 30 میلیون نفر از رزمندگان و خانودهها و نسلاولیهایی هستند که برای رسیدن به قله قاف فداکاری کردهاند. موضوعی که باید مورد توجه همه جامعه ایرانی قرار بگیرد، درک این است که کسی که داوطلبانه به جنگ رفته، چه انگیزهای داشته است.
«سیمرد و سیمرغ» در 188 صفحه که شامل هفت فصل با برداشت از هفتخوان رستم میشود بهزودی از سوی انتشارات عصرداستان وابسته به بنیاد ادبیات داستانی در دسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت.