کد خبر:۳۰۱۹۴۲
غرب همچنان حامی تروریسم است

پاسخ دندان‌شکن نماینده سوریه به گستاخی نماینده حکومت انگلیس

بشار جعفری نماینده سوریه خطاب نماینده انگلیس در شورای امنیت گفت: این افراد یا نمی‌فهمند که چه می‌گویند و یا شایستگی این را ندارند که به عنوان عضوی دائم در شورای امنیت حضور یابند.

به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، نماینده سوریه در سازمان ملل با اشاره به رسوایی شنود نشست مقامات ترکیه برخی از اعضای شورای امنیت را منفعل خواند و گفت: برخی اعضای شورای امنیت نمی‌خواهند حقیقت را بشنوند چون خودشان بطورکامل در اعزام تروریست‌ها به سوریه دخیل بوده‌اند.
 

 

نشست شورای امنیت در پشت درهای بسته درباره سوریه عصر جمعه برگزار شد.
 

در پایان این نشست مارک لیال گرانت، نماینده انگلیس در جمع خبرنگاران در سخنانی به گزارش والری آموس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشر دوستانه به شورای امنیت اشاره کرد و گفت: متأسفانه اجرای قطعنامه 2139 شورای امنیت درباره ارسال کمک‌های بشر دوستانه به سوریه پیشرفتی نداشته است تا در گزارش جدید والری آموس به آن اشاره شود.
 

نماینده انگلیس در ادامه به برخی آمار و ارقام درباره مشکلات جنگ و آوارگی مردم سوریه اشاره کرد ولی بدون اشاره به نقش تروریست‌ها در جلوگیری از رسیدن کمک‌های بشردوستانه به مردم این کشور، دولت سوریه را مسئول مشکلات جاری خواند.
 

بشار جعفری، نماینده سوریه نیز با انتقاد شدید از سخنان نماینده انگلیس گفت: چرا نماینده انگلیس به‌جای جمهوری عربی سوریه، با کنایه، از قلمرو در دست حکومت سوریه یاد و به‌جای اشاره به گروه‌های تروریستی که بیشتر آنها خارجی و ترکیه‌ای، سعودی، لیبیایی و تونسی هستند، از لفظ مخالفان استفاده کرد؟
 

نماینده سوریه با اشاره به دیگر مواضع این چنینی نماینده انگلیس افزود: این افراد یا نمی‌فهمند که چه می‌گویند و یا شایستگی این را ندارند که به عنوان عضوی دائم در شورای امنیت حضور یابند.


بشار جعفری با مثبت خواندن گزارش والری آموس به شورای امنیت گفت: این گزارش نسبت به گزارش‌های قبلی، خیلی بهتر است اما همچنان اشکالاتی دارد.
 

وی استفاده از لفظ مخالفان که مخالفان داخلی سوریه را تداعی می‌کند و به هویت خارجی تروریست‌ها اشاره‌ای ندارد، از جمله اشکالات این گزارش دانست و گفت: آدم‌ربایی صدها نفر شامل کودکان و زنان در شمال لاذقیه از یک سال پیش که هنوز هم آزاد نشده‌اند و اشاره نکردن به توزیع هزاران بسته غذایی توسط دولت سوریه در میان پناه‌جویان و نیازمندان به کمک‌های بشردوستانه ، آن هم زیر آتش تروریست‌ها از جمله دیگر نواقص این گزارش است.


نماینده سوریه افزود: این گزارش همچنین به اشغال یک بیمارستان توسط ارتش آزاد و اشغال بیمارستان دیگری در حلب و تبدیل آن به مکان شکنجه توسط گروه لواء التوحید اشاره نکرده است و جدیدترین مورد یعنی موضوع رسوایی شنود نشست محرمانه سران ترکیه را نیز مسکوت گذاشته است.


در این نشست محرمانه، احمد داوداوغلو، وزیر امورخارجه، هاکان فیدان رئیس سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه، فریدون سینرلی اوغلو، قائم مقام وزارت امور خارجه و یاشار گولر معاون رئیس ستاد ارتش ترکیه درباره اعزام نیروهای ترک به خاک سوریه و تصمیم به شلیک هشت گلوله از داخل سوریه به خاک ترکیه اشاره می‌کنند.
 

بشار جعفری این رسوایی مقامات ترکیه را بسیار هشدار دهنده خواند و گفت: با این شواهد، کمترین تردیدی درباره دخالت ترکیه در امور داخلی سوریه نباید وجود داشته باشد.


وی افزود: این مطلبی بود که ما در سال‌های گذشته بر آن تأکید می‌کردیم و اکنون حقیقت خیلی روشن شده است، شنود این نشست مقامات ترکیه ثابت می‌کند که موضوع شلیک موشک از داخل سوریه به ترکیه در گذشته نیز توسط خود مقامات ترکیه برنامه‌ریزی شده است.
 

بشار جعفری این اقدامات را مرتبط با انتخابات ترکیه دانست و گفت: اردوغان هرکاری که بتواند انجام می‌دهد تا انتخابات آینده را از دست ندهد.
 

وی همچنین به نقش انفعالی برخی اعضای شورای امنیت اشاره کرد و گفت: برخی از این اعضاء نمی‌خواهند حقیقت را بشنوند چون خودشان کاملا در اعزام تروریست‌ها به سوریه دخیل بوده‌اند.
 

نماینده سوریه در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما با نیروهای سازمان ملل همکاری خواهیم کرد تا دسترسی به کمک‌های بشردوستانه فراهم شود.
 

وی در تبیین این موضوع افزود: تنها دو نقطه مرزی محل عبور و مرور در اختیار حکومت سوریه است و که یکی از انها نقطه مرزی کاسا است که تهاجم ترکیه در آنجا آغاز شد و هم‌اکنون بسته است و سوریه برای کمک‌های بشردوستانه نمی‌تواند از آن استفاده کند.
جعفری مناطق مرزی نُصیبین و قامیش‌لی را تنها منقاطی دانست که محل عبور کامیون‌ کمک‌های بشردوستانه است.
 

نماینده سوریه به اقدامات دمشق در تقویت دسترسی به کمک‌های بشردوستانه اشاره کرد و گفت: برقرار کردن 40 پرواز از شهر اربیل عراق به شهر قامیش‌لی؛ افتتاح پنج دفتر برای نیروهای سازمان ملل در شهرهای مختلف علاوه بر دفاتر موجود در حمص، طرطوس و دمشق؛ صدور چهارصد ویزا برای افرادی که در چهارچوب نهادهای تحت نظارت سازمان ملل در عرصه کمک‌های بشردوستانه فعالیت می‌کنند، از جمله این اقدامات است.


وی افزود: هجده گروه و سازمان مردم نهاد بین‌المللی و صد و سی و هفت گروه ملی در سوریه مشغول کمک رسانی به مردم هستند.


نماینده سوریه در پاسخ به سؤالی درباره حمله تروریست‌ها به کاروان مسئول انتقال مواد شیمیایی از بندر لاذقیه گفت: ما ردپا و شواهد زیادی داریم که تروریست‌ها در پنج نوبت با حملات خود، در فرایند نقل و انتقال مواد شیمیایی اختلال ایجاد کرده‌اند و اهمیت حمله اخیر در این است که شلیک موشک از خاک ترکیه به خود کشتی‌های حامل مواد شیمیایی در بندر لاذقیه بوده است.


وی افزود: این اقدام خطرناکی است که عکس‌العمل رسمی و در سطح عالی می‌طلبد و سوریه نیز با اعلام این خبر، نامه‌هایی رسمی به دبیرکل سازمان ملل و قائم مقام او یان الیاسون، فیلمتن معاون سیاسی دبیرکل و نیز خانم آنجلا کین ارسال کرده است.
 

بشار جعفری گفت: ترکیه مسئول مستقیم این حمله است و به این ترتیب قطعنامه‌های سازمان ملل و شورای امنیت درباره لزوم خودداری از کمک به تروریست‌ها را نقض کرده است.


والری آموس معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه نیز بعد از سخنان بشار جعفری در جمع خبرنگاران حاضر شد و بخش های مختصری از گزارش جدید خود به شورای امنیت را مطرح و درباره فرایند اجرای قطعنامه 2139 شورای امنیت در موضوع ارسال کمک‌های بشردوستانه به سوریه توضیح داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار