به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علی ربیعی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شب گذشته، اظهار داشت: اساساً پرداخت یارانه در جهت تعادل و حمایت از مردم انجام میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در ایران دو برنامه برای یارانه تاکنون انجام شده که یکی در چند دهه تجربه شد و آن پایین نگه داشتن قیمت انرژی در ایران بود که آثار آن نه فقر را کاهش داد و نه به تولید کمکی کرد.
وی ادامه داد: به ناچار این رویه به درستی در دهه 80 تغییر کرد که قیمتها تا اندازهای به سمت واقعی شدن برود پیش رفت قانونی که در مجلس تصویب شد صحیح بود اما متاسفانه در اجرا به درستی عمل نشد و آنچه در ذات قانون نهفته بود اجرا نشد بنابراین این روند منجر به توزیع عادلانهای در آمد و ایجاد اشتغال و کمک به تولید نشد و نیاز به اصلاح وجود داشت.
وی اضافه کرد: دولت در این زمینه مطالعات زیادی داشته و اولین تصمیمی که برای رفع نگرانی اتخاذ شد سیاست کنترل تورم بود، بنابراین اعمال هر نوع سیاست برای افزایش قیمت حاملهای انرژی در راستای همین سیاست کنترل تورم خواهد بود.
به گفته ربیعی در حال حاضر برای افزایش قیمت گازوئیل ملاحظات بخش کشاورزی در نظر گرفته شد و در مورد قیمت بنزین هم بار روانی و اجتماعی در نظر گرفته میشود و شیب آرامی خواهد داشت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: اندازه تورمی که ناشی از افزایش قیمتها خواهد بود ملایم است، حتما رسیدن به تورم 25 درصدی را دنبال میکند و سیاست خروج از رکود دولت همراه با افزایش تورم نخواهد بود.
وی با اشاره به وضعیت کارگران و مشمولان قانون کار گفت: خوشبختانه امسال افزایش حقوق کارگران با تفاهم مطلق، رعایت سهجانبهگرایی و درک مشترک از شرایط کشور انجام شد و دولت کمترین دخالت را در این حوزه داشت.
کارگران مشمول دریافت یارانه هستند
ربیعی ادامه داد: علاوه بر افزایش 25 درصدی رقمی نیز به حق مسکن و حق خواروبار و همچنین سطوح مختلف مزدی اضافه شد که مجموع این افزایش بالای 28 درصد است.
وی تاکید کرد: میزان دستمزدی که کارگران میگیرند به نحوی نیست که بتوانند از یارانه انصراف دهند بنابراین حتما کارگران مشمول یارانه نقدی خواهند بود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در خصوص بیمه درمانی مردم دولت توجه خاصی به سلامت در قالب هدفمندی یارانهها دارد و تکلیف قانونی دولت تامین بیمه برای همه مردم ایران است که به زودی این کار انجام خواهد شد و همه ایرانیان فاقد دفترچه بیمه برای دریافت دفترچه فراخوان میشوند.
6 میلیون فاقد بیمه صاحب دفترچه بیمه میشوند
وی ادامه داد: سرانه بیمه روستائیان و شهرهای کوچک حدود 5 هزار تومان بود که با توجه به حمایت دولت این رقم به 16 هزار و 600 تومان رسید و سرانه بیمه شهری هم به 21 هزار و 500 تومان رسید.
وی با بیان اینکه هماکنون بیش از جمعیت کشور دفترچه بیمه وجود دارد، گفت: مطالعات سازمان مدیریت نشان میدهد حدود 6 میلیون نفر در کشور فاقد دفترچه بیمه هستند و دولت آماده بیمه کردن این افراد در سال جاری است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: شورای اصلاح ساختار بیمهها با همکاری وزارت بهداشت فعال شده و سازمان تامین اجتماعی هم برای بهبود وضعیت، بدهی خود به داروخانهها را پرداخت کرده و در حال صفر کردن بدهی خود به بیمارستانها است.
وی در خصوص وضعیت اشتغال کشور گفت: اشتغال در نتیجه تولید به وجود میآید اما در کشور ما بیکاری انباشته شده به دلیل رشد منفی اقتصادی سالهای اخیر به وجود آمده ضمن اینکه دانشجویان زیادی در حال ورود به بازار کار هستند که کارجویان جدید تحصیلکرده و با ذائقه جدید به دنبال کار میگردند و دولت مسیر سختی در این بخش پیش رو دارد.
لزوم ایجاد سالانه یک میلیون شغل در کشور
وی اضافه کرد: کشور برای فائق آمدن بر مشکل بیکاری نیاز به ایجاد سالانه یک میلیون شغل و رشد اقتصادی 7 درصدی دارد.
به گفته وی اولین گام دولت برای اشتغال کنترل تورم بود و در گام بعد برای خروج از رکود صنایعی که در حال از بین رفتن هستند و مشکل سرمایه در گردش دارند با کمک بانک مرکزی کمکهایی صورت میگیرد تا بیکاری به بیکاران کشور اضافه نشود.
وی گفت: همچنین برنامههایی برای اشتغال و شرکتهای دانشبنیان مشاغل کوچک و خانگی، پایدار سازی مشاغل، بهبود فضای کسب و کار و گسترش مشاغل حوزه خدمات داریم.
تعاونیهای تولیدی در اولویت کمک دولت هستند
ربیعی در مورد بخش تعاون نیز گفت: در دیدار گذشته با مقام معظم رهبری ایشان از نرسیدن بخش تعاون به جایگاه واقعیاش در اقتصاد ابراز ناراحتی کردند چون سهم بخش تعاون حدود 5 درصد است بنابراین دولت اولویت خود را برای کمک به تولید به تعاونیهای تولیدی در قالب هدفمندی یارانهها انجام میدهد.
وی افزود: یکی از موضوعات دیگری که باید بررسی شود بحث سهام عدالت است که اگر خوب اداره شود میتواند سهم تعاون را به یکباره افزایش دهد.
ربیعی همچنین در مورد انصراف از یارانه نقدی گفت: با توجه به روح کار جمعی که در کشور ما وجود دارد امیدواریم تعداد زیادی از مردم از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند و دولت هم در مورد اینکه ارقامی که از انصراف یارانهها به دست آورده در چه بخشهایی هزینه کرده به طور مرتب به مردم گزارش خواهد داد.