صدای واحد هنر متعهد از زبان هنرمندان انقلاب اسلامی
به گزارش خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، شب گذشته، مجید شاه حسینی، سید مسعود شجاعی طباطبایی، رضا مهدوی، صادق مصلح، عبدالحمید قدیریان، عباسعلی براتی پور، قادر طهماسبی و محمد کاسبی به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی و سالروز شهادت سید مرتضی آوینی در تالار سوره مهر حوزه هنری گردهم آمدند.
محمدرضا سرشار رییس حوزه هنری استان تهران گفت:خداوند را شاکرم که بعد از سالها این توفیق را به بنده داد تا در مراسم گرامیداشت سیدمرتضی آوینی بتوانم حرف بزنم، زمان شهادت ایشان من 12 ساله بودم و یاد دارم در پارکینگ خانهمان پدرم به خانه آمدند و ناراحت بودند و گفتند آوینی شهید شدهوعکسهای مختلف آوردند تا ایشان را به مردم معرفی کنم و ایشان بسیار گمنام بودند و ما ایشان را با صدایشان به مردم معرفی میکردیم.الحمدالله بعد از 20 و چند سال خدا توفیق داد تا در این جبهه باشیم وظیفه من بیان فرآیند انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی است.
وی افزود: هنر انقلاب اسلامی محدود به سازمان و مجموعه مشخص نیست تلاشی است که از آغاز نهضت امام شروع شده و افرادی به سهم خودآن را جلو بردهاند.برای انتخاب چهره سال باید سازوکاری طراحی شود که جنبه مردمی و فراسازمانیاش حفظ شود.طراحی صورت گرفته به معنای جمعبندی نخبگان در هر حوزه است. ما به سراغ این رفتهایم که در یک بازه زمانی یک ساله از نخبگان هنری بخواهیم به مهمترین نکات در رشته خود توجه کنند و در انتهای سال سه حرکت مهم را معرفی کنند. امسال نخبگان هنری هشت رشته هنر انقلاب اسلامی مورد خطاب دبیرخانه جایزه قرار میگیرند و برایشان دعوتنامه ارسال میشود.
سرشار در پایان گفت: برگزیدگان جوایز ملی آفرینندگان هنری نخبگان هر رشتهاند.که به آنها برتر چهره سال هنر انقلاب اسلامی گفته میشود برای رتبه یکم جایزه سال هنر اسلامی هشت رشته در دست کار قرار گرفته که در سال بعد بیشتر میشود.این رشته ها شامل: داستان، شعر، خاطرهنویسی، نمایش، فیلم داستانی،فیلم مستند، هنرهای تجسمی و موسیقی می باشد.
در ادامه کشن فلاح، رییس دانشگاه هنر گفت: وقتی حرف از هنر انقلاب اسلامی میشود ما به آغاز وقایعی که تحت عنوان انقلاب بود برمیگردیم به زمانی که به فرمان حضرت امام به عرصه آمدیم و احساس تکلیف کردیم تا هنری را درتراز انقلاب اسلامی را نشان دهیم.هر کسی سعی داشت در هنر ورود کند و اندیشهاش را مطرح کند ما به این نتیجه رسیدیم که هیچ چیز همچون هنر پاسخگوی یک هنر متفاوت و انقلابی که امام میگفت باشد لذا با این انگیزه حرکات کوچکی را شروع کردیم.عده بسیار معدودی بودیم که انجمن اسلامی را در هنرهای دراماتیک تشکیل دادیم و شهید حسین قشقایی اولین کسی بود که با همکاری می کرد، احساس کردیم جایی که میتوانیم حرف بزنیم جایی است که مبتنی بر حرفهای امام و انقلاب ناب محمدی باشد دست به تجربه زده بودیم، و تلاش میکردیم تا هنر انقلاب به عرصه بنشیند.
مراسم با سخنرانی سایر هنرمندان منتخب ادامه یافت و عباس براتیپورشاعر منتخب انقلاب اسلامی گفت: شاعریام را مدیون انقلاب اسلامی میدانم تا امروز 25 سال به جلسات نقد و بررسی اضافه شده و انی توفیقی بوده تا برای شاعران جوان معلمی باشم.شعر انقلاب اسلامی رشد پیدا کرده و تمام شاعران از حوزه هنری برخاستند حوزه هنری منشا خدمات ارزشمندی بود.
عبدالحمید قدیریان نقاش منتخب انقلاب اسلامی گفت: تا وقتی که پایین بودم به خودم میبالیدم، زمانی که خانواده شهید باغبانی روی سن آمدند و از اینکه سالهاست دغدغه ذهنی آقا فرهنگ است من خجالت میکشم من میگویم دستتان درد نکند از اینکه من را دیدیداین از محبت دوستان است. اما به گفته دوستمان جایزه اصلی را از خدا باید بگیریم. با چه رویی پیش خدا روم وقتی که ولی من از من و عملکردم راضی نیست! همه میدانیم که باید از طریقی به خدا وصل شویم و این آسان نیست. هنر انقلاب هنر آسمان است هنر ذکر است. چه قدر در کارهای من آسمان و ذکر دیده می شود؛ اگر میگویم هنر انقلاب، هنر انقلاب از دل و فطرت مردم میگوید، من شهادت میدهم شبانه روز دوستان زحمت کشیدند. چه اتفاقی افتاده که امثال من رشد نکردهاند!
وی ادامه داد: نباید رهبر ما دغدغه فرهنگ داشته باشند پس ما چه کارهایم ما سربازیم و باید سربازی کنیم باید در عالم فرهنگ بازنگری جدی در خودمان بکنیم تا چینشها تکان بخورد مگر میشود مملکتی تکیه به محبت اهل بیت داشته باشد و مشکل فرهنگی داشته باشد.انشاالله خدا کمک کند و مادرمان زهرا (س) دستمان را بگیرد، خدا راه را باز میکند و راه را نشانمان میدهد.خدایا دستمان را بگیر و ما را بالا ببر تا ما هنر انقلاب که هنری جهانی و آسمانی است را ببینیم.انقلاب و معارف خدا و قرآن حق است. پایههای دین ما حق است اما مشکل از کجاست! ما امانتی الهی داریم که باید به صاحبش تحویل دهیم خدایا ما را شرمنده صاحبمان نکن.
مجید شاه حسینی منتقد و مدرس منتخب انقلاب اسلامی گفت: باید از دکتر محمد مددپور و شهید آوینی یاد کنیم، از آوینی دو صفت کمتر یاد شده یکی شأن نظریه پردازی آن بزرگوار است همانطور که دکتر محمد مددپور هم حق زیادی دارند و صفت دوم هم معلمی اوست که کم دیدم از این صفت او صحبتی شود او معلمی چیره دست از جهاد تلویزیون بود که در نمازخانه ها کلاس برگزار می کرد و چون طرح دستی متفاوت داشت نمی توانست او را تحمل کند او شاگردانی تربیت کرده که همه در حوزه دفاع وارد شده اند.
شاه حسینی در پایان گفت: شاگردان آوینی از او دفاع و تواضع آموختند وعده ای هم به شهادت نائل شدند و آخرین شاگردش مهدی فلاحت پور بود که آوینی با شور در انتشارات سوره نوشته بود که هنوز هم راه شهادت باز است، باز بودن درهای شهادت برای آوینی فلاحت باز بود و دعا می کردکه خداوند این توفیق را نصیبشان کند همیشه به عنوان معلم از او می پرسیدم که حال او در شهادت شاگردانش چه بود که امسال با شهادت آقای باغبانی درک کردیم..
قادر طهماسبی متخلص به فرید، شاعر منتخب انقلاب اسلامی گفت: در جامعه ما برای گرافیک تعریف خوبی نشده و بیشتر جنبه تجاری اش را دیده اند و اگر توجه کنیم می بینیم که گرافیک برای انقلاب کارهای زیادی کرده، گرافیک نقاشی دارد، عکاسی دارد، طراحی و خیلی از هنرهای دیگر دارد.
صادق مصلح گرافیست منتخب انقلاب اسلامی گفت: امروز در جامعه ما گرافیست های خوبی وجود ندارند و اگر هم هستند انقلابی کار نمی کنند و صرفا تجارت اند هر وقت از آزادی تا انقلاب می آیم به هم می ریزم از دیدن این کارهای بی ارزش. از سال 46 شروع به کار گرافیکی کردم و از سه سالگی نقاشی را شروع کردم. بیشترین چیزی که در مجموعه هنر گرافیک به قدری عظیم است که اطراف ما را احاطه کرده است امروز کار در دست کاردان ها نیست چرا کارهای بی تعریف و بد بر در و دیوار زده می شود.این کارهایی که در پشت کامپیوتر انجام می شود یک قِران نمی ارزد و کار دستی صرفاً حائز ارزش می باشد.چیزی که در ایران به جز عده معدودی یاد نگرفته اند آوردن نوشته در متن می باشد.
رضا مهدوی مدیر سابق مرکز موسیقی حوزه هنری گفت:حق مطلب رادر رابطه با چنین روزی نمی شود ادا کرد، آوینی شخصیت بی بدیل، پویا و به معنای واقعی انقلاب بودند همین قدر که مسئولان و دوستان آگاه هستند و ریزبینانه مطلب را رصد می کنند خوب است. انسان به خاطر ذات فراموشی کاری که دارد همه چیز را زود از یاد می برد و بودن همین روزها در سال خوب است اگر شهید آوینی زنده بود وضعیت هنر ما این گونه نبود.دشمن هوشمندانه عمل کرد و نخبگان را از بین برد ما غافل بوده ایم. بنده نوعی آنقدر کم کاری کرده ام که باید با نامگذاری امسال به من یادآوری شود، ما شعار می دهیم و حرف می زنیم اما چون به کارمان اعتقاد نداریم کار آنکه باید درنمی آید. حوزه هنری به واسطه وظیفه ذاتی و بضاعتش فعالیت کرده است.