به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، قدیری ابیانه کارشناس مسایل اقتصادی مهمان برنامه یکشنبه شب پایش از شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران بود.
وی در پاسخ به سوال نظرسنجی برنامه پایش که «به نظر شما کدام گروه ها برای انصراف از دریافت یارانه های نقدی بیشتر اولویت دارند؟ 1- پزشکان و مهندسان، 2- تجار و کارآفرینان و 3- مدیران دولتی»، گفت: همه این اقشار نباید یارانه بگیرند، هر چند در برخی موارد درآمد مهندسان یا کارآفرینان می تواند چندین بیش از کل حقوق هیات دولت باشد.
ابیانه در ادامه با اشاره به نتایج نظرسنجی برنامه به یک باور رایج اشاره کرد و گفت: تصور مردم از درآمد مدیران بالاست.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره چرایی عدم توزیع صحیح یارانه و راه حل آن گفت: ثروت عمومی باید به بهترین نحو هزینه شود تا هم وضع مردم و هم سرمایه گذاری ها برای پیشرفت کشور و ملت موثر باشد.
وی درادامه با ارائه آمار وارقامی مقایسه ای درخصوص صادرات نفت، درآمدها و هزینه های دولت قبل وبعد از تحریم، به میزان بالای پرداخت یارانه سوخت از سوی دولت در مقایسه با میزان فروش نفت و عواید حاصل از آن اشاره کرد و افزود: با صرفه جویی یارانه های پرداختی، 30 میلیارد دلار صرفه جویی می شود که می توان با آن پروژه های عمرانی بزرگی را راه اندازی کرد.
قدیری ابیانه در پاسخ به این سوال که فرهنگ عمومی تا چه حد در خدمت اقتصاد است، گفت: نباید تنها دست بگیر داشت. نمی گویند هزینه های دولت چه می شود. دولت در همه جای دنیا از مالیات کسب درآمد می کند.
وی در ادامه از روند اعطای یارانه به دارندگان خودرو و محروم ماندن اقشار ضعیف تر از این مزیت افزود: یارانه به سوخت اختصاص می یابد و آن کسی که ماشین دارد و مصرف می کند از یارانه پرداختی دولت به ازای هر لیتر 3 هزار تومان استفاده می کند در حالی که برخی حتی کفش هم برای پوشیدن ندارند و از این مزیت استفاده نمی کنند. در نهایت هم ثروتمند طلبکار می شود و بیشتر می خواهد.
وی اضافه کرد: یک باور عمومی غلط وجود دارد که می گوید: در اثر برداشتن یارانه بنزین، فقرا فقیر تر می شوند. این فرمول اشتباهی است که برای فقیرتر نشدن، سهم فقرا را از بیت المال بدهیم به ثروتمندان.