به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، کتاب «تعمق در فیلم» نوشته پیتر لمان و ویلیام لور و با ترجمه ی حمیدرضا احمدی لاری از سوی انتشارات ساقی منتشر و روانه بازار نشر شد.
این کتاب میخواهد دانشجویان را هم به نگاه انتقادیتری نسبت به فیلمی که تماشا میکنند مجهز کند. نیمهی اول هر فصل به معرفیِ کلیِ مسائل انتقادی و شرح آنها با ارجاع به فیلمهای مختلف اختصاص دارد. نیمهی دوم فصل به تجزیه و تحلیل یک یا دو فیلمی میپردازد که به مقولهی مطرحشده در بخش اول مربوط است. عکسهای متعددی این مطالب را روشنتر و فهم آنها را آسانتر میسازند. انتخاب فیلمها در سراسر کتاب با این نیت صورت گرفته که میان آثاری که احتمالاً اغلب دانشجویان میشناسند (مثلاً آثار سینمای معاصر هالیوود) و فیلمهایی که نمونهی تکنیکهایی از فیلمسازیاند که این دانشجویان نمیشناسند (مثلاً آثاری از سینمای ملیِ دیگر کشورها یا از دورههای گذشتهی تاریخ سینما) توازن برقرار باشد. کتابشناسیِ پایان هر فصل، متون نوشتاریِ بیشتری در مورد مطالبی که در همان فصل تحلیل شده معرفی میکند. ما بهعلاوه مقالات و کتابهایی را که مطالب کتاب خود را بر آنها مبتنی کردهایم نیز معرفی کردهایم.
کتاب علاوه بر زیباییشناسی، توجه خود را به مقولات اجتماعی و فرهنگی نیز معطوف کرده است. به نظر ما همهی این مقولات مهماند و در واقع نمیتوان آنها را از هم جدا کرد. بدون شناختن چگونگیِ عملکرد فیلم به عنوان یک سیستم بازنمایی، مشکل بتوان به طرز معقولی از بازنماییِ زنان و رنگینپوستان در سینما صحبت کرد. به همین شکل، نمیتوان از ترکیببندیِ بصری بدون توجه به مفهوم اجتماعیِ آن صحبت کرد. باید یاد بگیریم که در حین تماشای تصویر روی پرده، چیزی که بازنمایی میشود، چگونگیِ بازنمایی، و چگونگیِ تأثیر آن بر تماشاگر را نیز با نگاهی انتقادی مورد تعمق قرار دهیم. این کتاب بر همین اساس نوشته شده.
انتشارات «ساقی» کتاب «تعمق در فیلم » را در 728 صفحه و با قیمت 30 هزار تومان منتشر و به مخاطبان این عرصه، ارائه کرده است.