به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ سردار سرلشکر محمدعلی جعفری در آستانه دوم اردیبهشت، سالروز تصویب اساسنامه سپاه در شورای انقلاب و تأسیس رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سپاه همزمان با پیروزی انقلاب و با تدبیر امام خمینی (ره) پا به عرصه وجود گذاشت، گفت: انقلاب اسلامی پس از سالها خون دل خوردن و مجاهدت ها موفق شد حکومتی را بر پایه اصول و ارزش های اسلامی بنا کند و بنابراین باید آرمان ها و اهدافش نگهبانی می شد و سپاه ؛ نگهبان انقلاب اسلامی است.
وی افزود: عمر انقلاب ها معمولاً کوتاه است و یک انقلاب پس از به ثمر رسیدن یا استحاله می شود یا پس از مدتی که شور و حال انقلابیون کمرنگ شد از بین می رود اما انقلاب اسلامی هم اکنون وارد سی و ششمین سال عمر خود شده است و پویا، توفنده، قدرتمند و هدفمند به عمر خود ادامه می دهد و این ثمره همان حفظ انقلاب و آرمان های آن است.
وی گفت: امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب به دنبال پیشرفت تدریجی و گام های متعدد به سمت اهداف انقلاب بود و این نهاد انقلابی به نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای حفظ انقلاب بر اساس اصل 150 قانون اساسی کار خود را آغاز کرد و نگهبان انقلاب شد.
سرلشکر جعفری با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی مخالفان انقلاب کار خود را برای ایجاد شک و شبهه و تردید در ذهن مردم شروع کردند و این سؤال را مطرح کردند که دیگر نیازی به انقلاب اسلامی نداریم و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز باید از کار بایستد افزود: جواب این مخالفان در سخنان سال 78 مقام معظم رهبری داده شده است و ایشان علیه همه این تردید ها موضعی جدی گرفتند و تأکید کردند که نظام انقلاب اسلامی باید راه خود را ادامه دهد و پایدار بماند.
وی با بیان اینکه هدف ما حفظ آرمان های انقلاب است و سپاه باید موانع را از سر راه انقلاب بردارد و اهداف انقلاب را به ثمر بنشاند گفت: فلسفه وجودی سپاه، مردمی بودن انقلابی بودن و مکتبی بودن آن است چرا که انقلاب بدون مردم و باور مردم معنایی ندارد و ارگانی که آرمان آن را نیز حفظ می کند بدون مردم و کمک مردم هیچ معنایی نخواهد داشت.
سرلشکر جعفری تأکید کرد: انقلاب و سپاه وابسته به مردم و باورهای مردمند و بدون حضور مردمی نمی توانند نقش آفرینی کنند.
وی با بیان اینکه در جنگ سپاه به شدت طرفدار بکارگیری مردم در دفاع مقدس و تشکیل بسیج مردمی بود گفت: این کار را باوجود مخالفت های پی در پی بنی صدر انجام دادیم و تأثیرات مثبت حضور مردم و بسیج در دفاع مقدس را نیز مشاهده کردیم.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأکید کرد: در عرصه های امنیتی نیز فتنه 88 که بزرگترین فتنه در طول انقلاب اسلامی بود حضور مردم و بسیج توانست آن را کنترل کند.
وی گفت: در عرصه های فرهنگی هم نگاه سپاه به مردم است چرا که بدون حضور فعال و گسترده مردم اهداف فرهنگی انقلاب نیز به ثمر نخواهد نشست.
سرلشکر جعفری با بیان اینکه در دفاع مقدس و در بخش های امنیتی و سازندگی فقط به دنبال تأمین آرامش و امنیت مردم بودیم، تعامل سپاه پاسداران با دولت ها را بسیار مهم خواند و افزود: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نمی تواند با دولت ها همکاری نکند و باید با توان گسترده ای که دارد مانند دولت در خدمت مردم باشد چرا که هدف همه دولت ها نیز خدمت به مردم و ایجاد امنیت، آسایش و رفاه است.
وی با متفاوت دانستن دیدگاه های برخی دولت ها و سیاسی کاری آنها گفت: برخی از دولت ها فقط مسائل سیاسی را میبینند و سپاه را در تعارض با خود میخوانند اما سپاه بر اساس مأموریتی که دارد باید تذکراتی به این دولتها ارائه کند که با حفظ اصول و ارزش ها و فرهنگ مردم به دنبال توسعه و خدمت رسانی باشند و مسیر انقلاب اسلامی را پیش برند.
وی گفت: بعضاً وقتی سپاه نقش انقلابی خود را اعمال می کند شاید به نظر برسد که سپاه پاسداران در مقابل دولت قرار گرفته اما به هیچ وجه این چنین نیست چرا که همراستایی خاصی میان سپاه و دولت وجود دارد و هر دو سیاست های کلی نظام و دستورات مقام معظم رهبری را پیش میبرند.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: فشارهای اقتصادی موجود، تأکیدات پی در پی مقام معظم رهبری درباره نگاه به درون و استعدادهای داخلی و تحریم های علیه ایران اسلامی و بسیاری از مشکلات با تمرکز به استعدادهای درخشان داخل کشور قابل حل است و اقتصاد مقاومتی نیز بدون توان عظیم مردمی قابل حل نمی باشد.
وی افزود: در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بسیج به صورت نهادی مردمی و سازمان یافته با حداقل بیست میلیون عضو فعال می تواند در اختیار اقتصاد مقاومتی قرار گیرد و گام های بسیار بلندی را برای ساخت ایران اسلامی بردارد و گله ما از دولت این بود که از این نیروی عظیم مردمی استفاده کند.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: من مطمئنم که دولت نیز از این پیشنهاد ما استقبال می کند چرا که می تواند نیروی گسترده و توانمندی را در اختیار اقتصاد مقاومتی قرار دهد.
سرلشکر پاسدار جعفری مهمترین تهدید علیه انقلاب اسلامی در این برهه از زمان را تهدیدات فرهنگی خواند و گفت: دشمن باورها، ایمان و اهداف انقلابی مردم را هدف قرار داده و می داند که انقلابی که برپایه عقیده ها و باورها شکل گرفته تنها راه از بین بردنش تغییر باورها و ایمان مردم است.
وی با اشاره به اینکه امروز ما در شرایط جنگ نرم دشمن قرار گرفته ایم تأکید کرد: همه تهدیدات و فشارهای اقتصادی برای این است که مردم در نگاه خود به انقلاب و اعتقادات و باورهای خود تغییر حاصل کند.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه یکی از مأموریت های این نهاد مقابله با تهدیدات نرم و فرهنگی دشمن است گفت: گام های بلندی را در این زمینه برداشته ایم و نتیجه آن کوتاه مدت نیست بلکه زمان بر است.
سردار سرلشکر محمد علی جعفری با اشاره به جوسازی های رسانه های بیگانه درباره اینکه سپاه وارد عرصه های سودمند اقتصادی شده است افزود: سپاه فقط در عرصه سازندگی وارد شده و عرصه سازندگی با عرصه اقتصادی تفاوت های بسیاری دارد.
وی با بیان اینکه بعد از پایان جنگ تحمیلی سپاه پاسداران ساخت و آبادانی کشور را به دست گرفت و وارد عرصه سازندگی شد گفت: در این عرصه باید همه عقب افتادگی ها و زیرساخت های خراب به سرعت ساخته می شد و احتیاج به توان عظیم مهندسی داشت که تنها سپاه می توانست این نیروی عظیم را در اختیار سازندگی کشور قرار دهد.
فرمانده کل سپاه افزود: از همان زمان تا کنون نیز این توان قدرتمند و پای کار در عرصه های سازندگی خودنمایی کرده و ساخت سدهای مختلف، راهها، پالایشگاه ها، فازهای 15 و 16 پارس جنوبی، انتقال شبکه های آب و گاز از این موارد است.
سرلشکر جعفری تأکید کرد: اگر سپاه وارد سازندگی ایران نشده بود امروز شاهد این زیرساخت های عظیم در کشور نبودیم.
وی گفت: نگاه ما در عرصه سازندگی، رقابت با بخش خارجی و رفاقت با بخش خصوصی است.
سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری با اشاره به شعار امسال که از سوی مقام معظم رهبری سال فرهنگ و اقتصاد با مدیریت جهادی و عزم ملی خوانده شد افزود: همه مشکلات کشور باید به دست مردم حل شود و عزم ملی در شعار امسال کمک آحاد مردم به سازندگی کشور است.
وی گفت: کمک در مصرف بهینه، خرید تولیدات داخلی و مواردی همچون فعالیت های گسترده مردم در بخش سازندگی می تواند عزم ملی این شعار را به سرمنزل برساند.
فرمانده کل سپاه مدیریت جهادی را نیز برای مسئولان و مدیران اجرایی کشور بسیار مهم خواند و گفت: این مدیریت جهادی از ویژگی های مهمی برخوردار است که تصمیم گیری و هدایت با خلوص نیت و رضایت خدا، سخت کوشی و تلاش فوق العاده برای غلبه بر همه مشکلات، تجربه گرفتن از مدیریت جهادی در دوران دفاع مقدس، مدیریت میدانی و در صحنه بودن مدیر نه مدیریت پشت میزی و عمل انقلابی و تحول برای پویایی در مدیریت از جمله ویژگی های مدیریت جهادی است.
سردار سرلشکر جعفری شمال غرب و جنوب شرق کشور ایران را منطقه خاص جغرافیایی از لحاظ امنیتی اعلام کرد و گفت: دشمنان برای تهدید ایران اسلامی در این مناطق سرمایه گذاری های گسترده ای کرده اند اما بدانند که سپاه در این دو منطقه بسیار متمرکز است و نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سیاست راهبردی جدیدی را در این مناطق استفاده کرده است.
فرمانده کل سپاه استفاده از نیروهای بومی مردمی برای برقراری امنیت در این مناطق را ازجمله این سیاست ها و راهبردها خواند و گفت: در هر منطقه نوع واگذاری حفاظت از امنیت به مردم متفاوت است.
سردار سرلشکر جعفری افزود: در جنوب شرق که ساختار قبیله ای بسیار محکم است، حفظ امنیت به سران قبایل داده شده و در قالب دسته های رزمی و عملیاتی خود آنها امنیت آن مناطق را برقرار می کنند و نتایج بسیار خوبی هم داشته است.
وی علت اتفاقات اخیر در نقطه صفر مرزی و پاسگاه مرزی را کمبود برخی تجهیزات دانست و گفت: این اتفاقات در نقطه صفر مرزی بوده نه داخل ایران و باید بدانیم امنیت در داخل ایران بسیار محکم و خوب است.
سردار سرلشکر جعفری افزود: به دلیل همین کمبودها مرز را تحویل گرفتیم و کارهای مهندسی به صورت شبانه روزی در آن مناطق در حال انجام است.
وی همچنین نقش آفرینی سپاه در عرصه های منطقه ای و بین المللی را بسیار مؤثر خواند و گفت: یکی از محورهای اقتدار و قدرت ملی ما توان دفاعی جمهوری اسلامی است و سپاه نقش تعیین کننده ای در این باره دارد.
فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه توان دفاعی فقط داشتن سلاح نیست گفت: نیروی مردمی با انگیزه، بسیار بهتر از سلاح عمل می کند و ما در فازهای امنیتی و دفاعی، نیروهای عظیم مردمی را سازماندهی کرده ایم و قدرت گسترده ای را با این نیروی مردمی به دست آورده ایم.
وی گفت: همانطور که انقلاب اسلامی مرز نمی شناسد و محدود به ایران نیست وظیفه سپاه هم که دفاع از آرمان های انقلاب است، مرز نمی شناسد و هر جای جهان که نظام سلطه به سرکردگی امریکا و رژیم صهیونیستی به جنایت علیه مردم مظلوم بپردازد، سپاه وظیفه اش حمایت از این ستم دیدگان است.
سرلشکر جعفری دفاع از مردم فلسطین، سوریه، لبنان و هر قشری از مردم در هر جای جهان که راه انقلاب را انتخاب کرده اند و مورد خشم نظام سلطه قرار گرفته اند، وظیفه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواند و افزود: حمایت های فکری، علمی و نرم افزاری از جمله حمایت هایی است که سپاه با افتخار انجام می دهد.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: با توجه به نیروی انسانی و حضور خود مردم آن کشور نیاز به دخالت نظامی مجموعههای دیگر نیست و ما فقط آموزش تجربی و نرمافزاری را در اختیار آنان قرار میدهیم و اثرش را بعد از این چند سال درگیری میبینیم.
سرلشکر جعفری با بیان اینکه خود مردم سوریه به اندازه کافی انگیزه ورود به دفاع مردمی را دارند گفت: نیازی به حضور نظامی مجموعه ای دیگر در سوریه نیست و ما حمایت های تجربی، نرم افزاری و علمی سپاه را در اختیار مردم سوریه قرار دادیم و هم اکنون پس از سه سال جنگ در سوریه، اثر آن آشکار شده که حق بر باطل پیروز شده است.
فرمانده کل سپاه افزود: دوران گذار سپاه پاسداران از افراد مسن به جوان آغاز شده چرا که عمر سازمانی سپاه از 30 سال و از یک عمر خدمتی گذشته است و ما به دنبال جوان سازی سازمان سپاه هستیم.
وی گفت: از پنج سال گذشته مجوزی را دریافت کرده ایم که نیروهای مؤثر و با تجربه سپاه در سپاه برای آموزش مدیران جوان و جدید نگهداری شوند.
سرلشکر جعفری با بیان اینکه سپاه باید تحویل نسل جوان و پرشور و انقلابی شود افزود: برنامه ما این است که جوانان در پست های مدیریتی قرار گیرند و قدیمی های سپاه به آنها انتقال تجربه دهند تا سپاهی همچون گذشته با روحیه ای انقلابی و پرشور و با حضور جوانانی مستعد راه انقلاب را ادامه دهد.