به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، مراسم رونمایی از سه اثر آیت الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان ظهر امروز با حضور آیتالله علیرضا اعرافی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه؛ آیتالله ناصر مکارم شیرازی، مفسر قرآن کریم و جمع کثیری از علما و طلاب ایرانی و خارجی در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.
در ابتدای این مراسم آیت الله اعرافی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه به ایراد سخن پرداخت و گفت: در عصر حاضر قم به کانون معارف اسلامی تبدیل شده و مهمترین شهری است که معارف و ارزش های اسلامی را به سراسر جهان صادر می کند.
وی بیان داشت: یکی از نیاز های مهم جهان امروز توجه ویژه به مطالعات تطبیقی است، نگاه تقریبی عامل رعایت مصالح امت اسلامی شده و زمینه گسترش معارف دینی را فراهم می کند.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: برای بیان معارف اهل بیت(ع) باید شیوه های جذاب و متقن را در پیش گرفت، علما و فقهای برجسته تشیّع باید در این زمینه پیش گام شوند و آیت الله مکارم شیرازی از شخصیت هایی است که از مدت ها پیش با ورود به عرصه های مختلف علمی و فرهنگی نسبت به این موضوع اهتمام داشته اشت.
وی با اشاره به این که آثار آیت الله مکارم شیرازی از جامعیت و تنوع بالایی برخوردار است، افزود: ایشان از طلایه داران و ممتازین ارائه شیوه های جذاب و متقن در بیان معارف اهل بیت (ع) هستند.
در ادامه این مراسم نیز آیت الله مکارم شیرازی طی سخنانی عنوان داشت: با توجه به این که امروز خلاء های فراوانی نسبت به آثار اسلامی وجود دارد، طلاب و فضلای حوزه علمیه باید در زمینه تالیف کتاب های جدید دینی و پاسخ گویی به این خلاء ها فعالیت های موثری را آغاز کنند.
در پایان این مراسم نیز از سه اثر آیت الله مکارم شیرازی با عناوین «دائرالمعارف فقه مقارن»، «پیام امام امیرالمومنین(ع)» و «منتخب الآثار من بحارالانوار» رو نمایی شد.
لازم به ذکر است، جلد اول «دائرالمعارف فقه مقارن» در سال 1385، جلد دوم آن نیز در سال 1389 و جلد سوم نیز در سال 1392 تالیف و سبک آن نیز به روش موسوعه و دانشنامه نگاری است، این آثار در واقع یک دوره فقه ترتیبی محسوب میشود.
«پیام امام امیرالمومنین(ع)» نیز شرحی مهم، جامع و تازه بر نهج البلاغه است که از سوی آیتالله مکارم شیرازی و با همکاری جمعی از فضلای حوزه علمیه در 15 جلد به رشته تحریر درآمده و در سال 82 به عنوان بهترین کتاب سال برگزیده شده است.
«منتخب الآثار من بحارالانوار» نیز شامل اعرابگذاری تمام احادیث مطابق با منابع مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، نکتهگذاری محتوایی و ذکر منابع مختلف روایاتی ست که محتوای یکسان دارند.