آخرین اخبار:
کد خبر:۳۱۲۱۶۷
حجت الاسلام جعفر پور در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

ماه رجب و توفیق زیارت اهل بیت/ تامل در معانی زیارت نامه ها یک دوره کامل امام شناسی است

تامل و تدبر در معانی زیارت نامه ها حقایق بسیاری از معارف دینی برای طالبان حقیقت آشکار می‌کند که می توان گفت رجب، شعبان و رمضان بهترین زمان برای کسب فیض است.

حجت الاسلام جعفر پور نویسنده و کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»، زیارت کردن را یکی از اعمال اصلی ماه رجب بر شمرد و گفت مشرف شدن به مشاهد شریفه و زیارت ائمه در هه ایام امری پسندیده است اما در ماه رجب بسیار به آن سفارش شده است.


نویسنده کتاب درسنامه فاطمی در ادامه گفت توجه کردن به معانی زیارت نامه ها معانی بسیار عمیقی در امام شناسی را به ما منتقل می کند به عنوان نمونه دیروز شهادت امام هادی (ع) بود. از امام هادی (ع) دو زیارت به جای مانده است یکی زیارت جامعه کبیره که یک دوره کامل امام شناسی است و دیگری زیارت غدیریه.


جعفر پور اظهار داشت: زیارت کردن در احادیث شیعه بسیار مورد تاکید و سفارش است تا آنجا که در سیره امام هادی (ع) شاهد هستیم که ایشان با اینکه تحت نظر متوکل عباسی وارد عراق شدند اما به زیارت نجف اشرف مرقد امیرالمؤمنین (ع) رفتند و زیارت غدیریه را به شیعیان آموختند که با سندهای معتبری به ما رسیده است.
 

این کارشناس مذهبی در ادامه اظهار داشت: زیارت غدیریه شامل صد و سی منقبت از فضایل امیرالمؤمنین (ع) است که حضرت در آن به تاریخ سیاسی اسلام و فخر آفرینی های منحصر به فرد امام علی (ع) در جنگ احد و احزاب  و همچنین به جریان خلافت و فدک نیز امام هادی (ع) اشاره می کند.


نویسنده کتاب درسنامه فاطمی به زیارت جامعه کبیره اشاره کرد و گفت زیارت جامعه کبیره در زمان متوکل عباسی یکی از بزرگ ترین اعلان های سیاسی و اعتقادی شیعه بوده است. زیارت جامعه کبیره یک دوره کامل امام شناسی است؛ در این زیارت نامه بعد از شهادت به وحدانیت خدا و رسالت رسول اکرم (ص) پنجاه و هفت فضیلت از فضایل اهل بیت را بر می شمارد.
 

جعفر پور به قسمتی از این مناقب اشاره کرد و گفت: این مناقبی که توسط امام هادی (ع) بیان شده در حقیقت ما را با اهل بیت آشنا می کند. در زیارت جامعه کبیره می خوانیم  السَّلامُ عَلَیْکُمْ یَا أَهْلَ بَیْتِ النُّبُوَّةِ وَ مَوْضِعَ الرِّسَالَةِ وَ مُخْتَلَفَ الْمَلائِکَةِ وَ مَهْبِطَ الْوَحْیِ وَ مَعْدِنَ الرَّحْمَةِ وَ خُزَّانَ الْعِلْمِ وَ مُنْتَهَى الْحِلْمِ وَ أُصُولَ الْکَرَمِ وَ قَادَةَ الْأُمَمِ وَ أَوْلِیَاءَ النِّعَمِسلام بر شما اى اهل بیت نبوّت،و جایگاه رسالت،و عرصه رفت‏وآمد فرشتگان،و مرکز فرود آمدن وحى‏و معدن رحمت،و خزانه‏داران بهشت،و نهایت بردبارى،و ریشه‏هاى کرم،و رهبران امّتها،و سرپرستان‏نعمتها،»
 

به عنوان نمونه می توان به کلمه کرم اشاره کرد. کرم دارای دو بال است یکی آن که شخص کریم قبل از آنکه بخواهی به تو اعطا می کند دوم آن که هرچه که دارد به تو می بخشد.همه اهل بیت ما کریم بوده اند اما امام حسن مجتبی (ع) به این وصف در میان ما معروف است.
 

وی در پایان تاکید کرد همراه با خواندن ادعیه ماه رجب یاید در مضامین زیارت نامه ها نیز تامل کرد مثلا در زیارت جامعه آمده است «بِأَبِی أَنْتُمْ وَ أُمِّی وَ نَفْسِی وَ أَهْلِی وَ مَالِی» یعنی من هرچه که دارم فدای شما پدرم مادرم خانواده ام؛ چرا می گوییم فدای شما ؟ چون هرچه که داریم از اهل بیت قبول شدن نماز و دعای ما منوط به اهل بیت است حتی ریزش باران به برکت اهل بیت است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار