به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در نمایشگاه امسال جمعیت زیادی برای خرید کتاب های آموزشی مراجعه می کنند اما به گفته مسئولین این غرفه ها میزان فروش کتاب های این بخش نسبت به سال گذشته بسیار کمتر شده است. هرچند برخی از ناشرین شناخته شده تر نسبت به سایر ناشرین راضی تر به نظر می آیند اما به هرحال باید گفت همین ناشرین هم می گویند استقبال مردم نسبت به سال های گذشته کمرنگ تر شده است.
دراین خصوص به سراغ مدیر غرفه نشر خوشخوان رفتیم و با وی به گفت و گو پرداختیم؛ وی به خبرنگار ما گفت: در روز های ابتدایی برپایی نمایشگاه حدود بیست ملیون تومان فروش داشته ایم اما متاسفانه این میزان فروش نسبت به سال گذشته افت قابل توجهی داشته و مشخص است دلیل این مساله به گرانی کتاب و به طبع کاهش قدرت خرید مردم بر می گردد.
به گفته ی این مدیر نمایشگاه امسال در روزهای عادی رونق چندانی ندارد و امید ناشرین باید به روزهای پایانی هفته باشد.
مدیر یکی دیگر از غرفه های بخش ناشران آموزشی هم از نمایشگاه امسال بسیار ناراضی بود و با بیان این مساله که متاسفانه روز گذشته هیچ فروشی نداشته است عنوان کرد: در مقایسه با نمایشگاه سال گذشته باید بگویم امسال شرایط خوبی نداریم هرچند که ناشرین مطرح و شناخته شده تر اوضاع بهتری از ما دارند.
مدیر نشر جوکار از دیگر ناشرینی بود که با وی به گفت و گو پرداختیم و طبق معمول این مدیر هم مانند سایر ناشرین از وضعیت فروش و استقبال مخاطب از نمایشگاه امسال به شدت ناراضی بود.
علاوه بر ناشرینی که از میزان فروش و استقبال کم رمق مخاطب گله مند هستند برخی از ناشرین فروش خوبی دارند اما در مقابل فضای مناسبی را در اختیار ندارند و به دلیل ازدحام جمعیت مقابل غرفه شان ار فضای محدود و کم راهرو ها و البته مشکل اساسی تر تهویه نامناسب به شدت شاکی هستند.
البته بنابر گفته این گروه از ناشرین این مشکل بعدازظهرها به دلیل ازدحام جمعیت بیشتر می شود و در این هوا تنفس واقعا سخت است.
به نظر می رسد گرانی کتاب تاثیر زیادی در بخش ناشران آموزشی داشته و این بخش از نمایشگاه کتاب که همیشه با استقبال زیادی از مخاطب روبرو بوده امسال کم رمق تر از همیشه است.
باید دید مسئولین حوزه کتاب در آینده چه تدابیری می اندیشند تا دوباره شاهد شکوفایی کتاب در کشور باشیم؟