به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، اکبر نعمت اللهی، مدیر نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی در مراسم افتتاحیه گفت: این نمایشگاه با الهام از سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی با هدف تأمین رشد پویا، دستیابی به هدف سند چشم انداز 20 ساله، بنا گذاشتن اقتصاد دانش بنیان به شکلی انعطاف پذیر، فرصت ساز، درون زا، پیشرو و برون گرا، تعریف و طراحی شده است.
وی افزود: شعار این نمایشگاه گسترش دیپلماسی انرژی و تقویت تولید داخلی است و در شرایطی برگزار می شود که جمهوری اسلامی ایران با ورود به دوران جدیدی از تعامل و همکاری ها سعی وافر دارد که فضای جهانی را با بهره گیری از فنون مختلف دیپلماسی به ویژه دیپلماسی انرژی به نفع کشور تغییر دهد.
نعمت اللهی ادامه داد: این رویداد مهم اقتصادی، صنعتی و پژوهشی می تواند عاملی اثرگذار در مسیر رشد و توسعه و رونق اقتصادی در کشور باشد و به اعتمادسازی و گسترش مناسبات و ارتقای همکاری های بین المللی و استفاده متقابل از توان ها و امکانات یکدیگر کمک کند.
وی در ادامه اظهار داشت: همچنین فرصتی برای نیروهای مهندسی، پیمانکاری و صنعت گران ایرانی فعال در عرصه نفت است تا توان و شایستگی خود را برای فعالیت گسترده تر در عرصه ملی و منطقه ای نشان دهند.
حضور موثری شرکت های بین المللی صاحب تکنولوژی و سرمایه گذاری در این نمایشگاه به نشانه ای از درک فرصت های بازار جذاب و نوید بخش 50 میلیارد دلاری صنعت نفت ایران و توسعه زمینه های همکاری است.
وی خاطرنشان کرد: صنعت نفت ایران در نقشه راه جدید خود نه به الگوی جایگزینی واردات بلکه به الگوی صادرات کالاها، خدمات، تجهیزات و فرآورده ها به بازارهای بین المللی و کسب بیشترین ارزش افزوده به نفع اقتصاد غیرنفتی ایران و توسعه آن می اندیشید و این کار را برمبنای کارهای خود قرار داده است.
مدیر نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: یکی از کهنه کاران عرصه دیپلماسی می گوید هدف ها و آرمان ها باید همگی در سفری جست و جو شوند که پایانی ندارند و برای مسافران جاده ای از پیش ساخته نشده است بلکه جاده در اثر رفتن و طی طریق او ایجاد می شود این حرف مصداق بارز نمایشگاه صنعت نفت ایران است.
نمایشگاهی که از دو سالن شروع شد و اینک به یکی از پنج نمایشگاه بزرگ این صنعت در جهان تبدیل شده است.
وی افزود: نمایشگاه امسال به ابزاری مهم برای تحقق هدف های نوین صنعت نفت و نمادی معنادار از دیپلماسی انرژی ایران تبدیل گشته است.
نعمت اللهی ادامه داد: این نمایشگاه مکانی است که در آن فرصت کسب مستقیم، سریع و دقیق اطلاعات درباره امکانات و نیازهای تمام شرکت کنندگان فراهم شده است و از سوی دیگر مسیر برنامه های توسعه ای مشارکتی وهمچنین سمت و سوی کار سازندگان ایرانی علاقه مند به حضور در بازارهای داخلی، منطقه ای و بین المللی را در عرصه اکتشاف، بهره برداری تولیدی و تجهیزاتی روشن می سازد.
وی افزود: مقایسه ارقام نمایشگاه هجدهم و نوزدهم، میزان رشد چشمگیر استقبال از نمایشگاه امسال و درک شرایط جدید صنعت نفت ایران را مشخص تر می کند.
نعمت اللهی خاطرنشان کرد: مهم ترین هدف های برگزاری این مجتمع صنعتی، اقتصادی که در فضای به میزان 90 هزار مترمربع شکل گرفته است، ارائه آخرین دستاوردهای روز در حوزه صنعت نفت و گاز، گسترش تعامل با سایر کشورها و رقابت با شرکت های نفتی مشابه در جهان، کمک به تقویت توان ساخت داخل از طریق تبادل اطلاعات فنی، جذب سرمایه گذاری، انتقال تکنولوژی روز دنیا و تعامل با صنعت پیشرفته جهان، آشنایی صنعت گران نفت، گاز و پتروشیمی، نسبت به دستاوردهای نوین صنعت، عقد قراردادهای بازرگانی در زمینه مبادله کالا، خدمات و اطلاعات فنی، توسعه اشتغال مولد در عرصه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، فراهم سازی زمینه حضور بازرگان و صنعتگران بین المللی از سراسر جهان در نمایشگاه در جهت کمک به توسعه صادرات تولیدات داخلی و بازارهای خارجی، ایجاد فرصت های ارزشمند برای صنعت گرانی که ظرفیت و گرایش به فعالیت بیشتر در صحنه بین المللی دارند.
نعمت اللهی ادامه داد: عمده فعالیت این نمایشگاه عبارت است از پیمانکاری، مهندسی مشاور، فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی، تولیدکنندگان تجهیزات و قطعات مرتبط با صنعت نفت در بخش های حفاری، اکتشاف و تولید، شرکت های فناوری، مراکز پژوهشی و آموزشی، تولیدکنندگان فرآورده های نفتی، پتروشیمی و گاز، خدمات ایمنی، بازرگانی و سرمایه گذاری است.
وی در پایان تأکید کرد: همچنین در نمایشگاه نوزدهم، سازمان کشورهای صادرکننده گاز (EF) و سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک حضور دارند و امیدوارم توانسته باشیم تصویری کلی از نمایشگاهی که در راستای توسعه صنعت نفت و گسترش آن و تعامل و ارتباط با حوزه های اقتصادی و صنعتی نفت در عرصه های بین المللی دارد، داشته باشیم.