به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت یازدهم امروز در جمع خبرنگاران گفت: ایران ظرفیتهای عظیمی برای توسعه صنایع نفت و گاز دارد، از این رو در طی چند ماه اخیر تلاش شده است تا پروژه های جدیدی تعریف شود تا وضعیت صنعت نفت و به طور کلی وضعیت اقتصادی کشور با رشد روبرو شود.
وی افزود: ایران همچنین از ظرفیت های موجود خود در بخش تولید نفت و گاز برای تامین امنیت انرژی جهان استفاده خواهد کرد چرا که افزایش تولید نفت و گاز برای ما و جهان یک ضرورت می باشد.
زنگنه با بیان این که واردات و صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی در صنعت نفت می تواند تاثیر زیادی در بهبود روابط بین المللی داشته باشد، گفت: هم اکنون شرکتهای سازنده داخلی خوب عمل کرده و امیدواریم با طرح ها و پروژه هایی که در آینده نزدیک تعریف می شود این شرکت ها رشد سریعتری داشته باشند.
وی با اشاره به این که نمایشگاه نفت فرصتی برای سرمایه گذاری در این صنعت است، ادامه داد: در این نمایشگاه سازندگان و خریداران کالا و خدمات می توانند به صورت مستقیم با یکدیگر مذاکره کنند و از این جهت ارتباط آنها تسهیل می شود.
وزیر نفت در مورد حضور پیمانکار چینی فعال در طرح توسعه میدان آزادگان شمالی گفت: فعلا این شرکت در این پروژه فعال است اما از عملکرد آنها به هیچ عنوان راضی نیستیم.
وی به احداث ٨ پالایشگاه ٦٠ هزار بشکهای مایعات گازی در منطقه عسلویه اشاره نموده و بیان داشت: امسال کار ساخت این پالایشگاه ها به دست بخش خصوصی و با کمک وام صندوق توسعه ملی آغاز می شود.
زنگنه درباره اکتشاف منابع جدید نفت و گاز در کشور گفت: هم اکنون فعالیت در این زمینه با تمرکز بر مناطق مرزی در حال انجام است.
وی ادامه داد: همزمان با فعالیت های اکتشافی داخلی، با تنظیم قراردادهای جدید نفتی زمینه حضور شرکت ها و سرمایه گذاران خارجی فعال در حوزه اکتشاف در کشور فراهم خواهد شد.
وزیر نفت همچنین در زمینه شایعه آلودگی بنزین وارداتی به کشور گفت: بحث آلودگی بنزین وارداتی از سوی یکسری از افراد که با ملت ایران جنگ روانی دارند مطرح شده و به دروغ می گویند که بنزین بی کیفیت از چین وارد می شود که همه این حرفها دروغ محض است.
وی افزود: البته باید بگویم مطرح شدن این شایعات به معنی بی کیفیت بودن بنزین چینی نیست، ولی هم اکنون ایران برای خرید بنزین با چین قراردادی ندارد.
زنگنه با بیان این که بنزین وارداتی به ایران با کیفیت و استانداردهای لازم است، گفت: ما در مقابل ملت ایران و سلامت آنها متعهد هستیم و به همین دلیل هم اعلام کردیم بنزین پتروشیمی تا زمانی که در شرایط اضطراری قرار نگرفته ایم تولید نشود.
زنگنه درباره مبدا بنزین وارداتی به کشور گفت: تامین بنزین وارداتی از هند، سنگاپور و کشورهای دیگر انجام می شود. امسال هم روزانه به بیش از ١٠ میلیون لیتر واردات بنزین نیاز داریم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دیگر بنزینی در پتروشیمی ها تولید می شود و یا خیر، گفت: بله تولید می شود اما این بنزین به عنوان خوراک در همان واحدها مورد استفاده قرار می گیرد.
وزیر نفت افزود: واردات بنزین تا زمانی که پالایشگاه ستاره خلیج فارس وارد مدار شود، ادامه خواهد داشت و بر اساس برنامه ریزی فاز اول این پالایشگاه سال آینده به مدار تولید می آید.
وی درباره سفر نخست وزیر پاکستان به تهران در روزهای آتی و احتمال مذاکرات گازی با وی بیان کرد: ما متقاضی آن هستیم که پاکستانی ها به قرارداد گازی خود با ما عمل کنند و به تعهدات خود پایبند باشند.
زنگنه گفت: از شرکت های خارجی متقاضی فعالیت در صنعت نفت ایران در حوزه پارس جنوبی تنها در دو فاز باقیمانده امکان استفاده وجود دارد و آنها در فازهای در حال ساخت هیچ نقشی نخواهند داشت.
وی افزود: وزارت نفت به هیچ وجه قصد پاکسازی شرکت ها و سرمایه گذاران چینی از صنعت نفت را ندارد اما در برخی پروژه ها که شرکتهای چینی کم کاری کرده اند ایران همکاری خود را با آنها به پایان رسانده است.
وزیر نفت در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که وزارت نفت چه برنامه هایی برای افزایش کیفیت بنزین تولید داخل دارد، اظهار داشت: بنزین تولید داخل کشور الان هم بسیار خوب است ولی در صورتی که ستاره خلیج فارس وارد مدار شود استاندارد بنزین ما به استاندار اروپا می رسد.
وی همچنین ادامه داد: با فعال شدن فعالیت شرکت ستاره خلیج فارس ما در تولید بنزین خودکفا می شویم و دیگر نیازی به واردات بنزین نخواهیم داشت.
زنگنه در خصوص تهاتر کالا و نفت روسیه و ایران گفت: باید اول برادری خود را ثابت کنیم.
وی در مورد حضور شرکتهای رانت خوار در صنعت نفت گفت: سعی می کنیم شرایط رقابتی در مناقصه های برگزار شده در نفت منصفانه باشد تا این شرکت ها نتوانند مانند گذشته عمل کنند.
وزیر نفت تاکید کرد: نمی خواهیم در این زمینه بحث را قضایی کنیم و به دنبال شرکت خاصی نیستیم بلکه باید شرایط رانت خواری را از بین ببریم.