به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در سومین روز برگزاری نمایشگاه بینالمللی صنعت نفت،گاز و پتروشیمی، سمینار تخصصی با موضوع فرصتهای سرمایهگذاری صنعت نفت توسط اداره کل ر وابط عمومی وزارت نفت برگزار شد.
در این همایش چهار سرفصل سرمایهگذاری در صنایع LNG، پرو پلی اتیلن، ساخت پالایشگاه های میعانات گازی و همچنین بهینه سازی مصرف سوخت بررسی شد و مدیران صنعت نفت فرصت های سرمایه گذاری و دستاوردهای این بخش ها را برای فعالان اقتصادی، متخصصین و سرمایه گذاران نفت و گاز کشور تشریح کردند.
مصطفوی در این سمینار گفت: در مورد گاز محدودیت در انتقال، ذخیرهسازی و موارد استفاده وجود دارد که آن را از سوختهای مایع متفاوت کرده است.
وی توضیح داد: شیوه انتقال گاز، انعطافپذیر نیست، ذخیرهسازی آن به دلیل حجم بالا محدودیتهای زیادی دارد و گاز را برای بسیاری موارد مانند استفادههای کوچکتر نمیتوان به کار برد.
این کارشناس انرژی اضافه کرد: راهکار دنیا برای هر سه محدودیت مایعسازی گاز یا LNG است که حجم گاز را به یک شش صدم میرساند.
وی با بیان اینکه نپرداختن به LNG در کشور گاز محوری مانند ایران مشکلات قابل توجهی ایجاد میکند، گفت: 30 درصد تجارت گاز دنیا از طریق LNG که 30 درصد این بازار نیز اسپات یا تک محصوله است.
مصطفوی تأکید کرد: در دهه گذشته LNG جدیدترین نرخ رشد را در مصرف حاملهای انرژی در جهان داشته است.
وی افزود: LNG از جمله سوختهای بسیار ایمن محسوب میشود و 2.5 برابر از CNG فشردهتر است.
این کارشناس انرژی در ادامه گفت: در حوزه LNG سه کسب و کار متفاوت شامل مایعسازی، انتقال و توزیع و ذخیرهسازی در کنار مصرف نهایی قابل توسعه است.
وی ادامه داد: در سال 2013 در جهان هر میلیون BKU از LNG تا 17 دلار یعنی هر مترمکعب آن بین 50 تا 60 سنت فروخته شده است و در خلیج فارس نیز هر میلیون BKU تا 14 دلار به صورت تک محموله به فروش میرسد.
مصطفوی اظهار داشت: مجتمعهایی با تولید 60 تن تا 3 هزار تن در روز در جهان ایجاد شده است.
وی افزود: حمل و نقل گاز از طریق LNGمیتواند هزینه توسعه خطوط لوله را کاهش دهد چرا که طراحی خطوط لوله بر اساس پیک مصرف انجام میشود.
این کارشناس انرژی تصریح کرد: گازی که هر مترمکعب آن در داخل کشور 10 سنت به پتروشیمیها فروخته میشود قابل فروش تا 60 سنت به صورت مایع در جهان است.
وی با اشاره به تقسیم اندازه واحدهای LNG به 5 دسته در جهان گفت: تنها پروژه فعال ما ایران LNG است که 10 میلیون تن ظرفیت دارد و این میزان یک هفتم ظرفیت قطر است.
مصطفوی تأکید کرد: هم تکنولوژیهای متفاوت و هم شرایط تجاری متفاوتی در این حوزه توسعه یافته است و تکنولوژی سایزهای کوچک بسیار در دسترستر از سایزهای بزرگ است.
لازم به ذکر است این سمینار با هدف جلب نظر شرکتهای داخلی و خارجی حاضر در نوزدهمین نمایشگاه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی برای سرمایهگذاری در طرح های آتی مدیریت جدید وزارت نفت برگزار شد و صاحبان صنایع مرتبط با بخش نفت پس از توضیحات مدیران وزارتخانه به ایراد نظرات، راهکارها و انتقادات خود پرداختند.