سهیل کریمی، مستندساز در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص اقدام وزارت ارشاد برای الزام مستندسازان به گرفتن مجوز از این وزارتخانه گفت: این اقدام، اقدام مطلوبی نیست. چون حیطه مستند با درام و فیلم داستانی متفاوت است. در فیلم مستند سوژه ها دم دستی تر هستند و این سوژه ها بیشتر از دغدغه های شخصی افراد بیرون می آیند.
وی افزود: روند بوروکراتیکی که قبل از انقلاب وجود داشته و متاسفانه بعد از انقلاب نیز تداوم پیدا کرده می تواند فاجعه ای برای روند کار مستندسازی باشد و این ژانر سینمایی را مضمحل کند. با این شرایط از این بعد تنها کسانی می توانند به دنبال ساخت فیلم مستند بروند که یا پول خوبی داشته باشند یا مسئول گردن کلفتی پشت آنها باشد. هر دولتی عوض می شود سلیقه ها و جناح های حاکم عوض می شوند و از این به بعد ما مستندسازان یا باید مواجب بگیر گروه های قدرتمندی باشیم که حاکمیت را در دست دارند و یا این که فاتحه کار مستند خوانده شود.
این مستندساز با اشاره به تعارض این اقدام وزارت ارشاد با ادعاهای دولت گفت: جناح اصلاح طلب یا تجدیدنظر طلب در آرمان های انقلاب بسیار بسته تر و با غل و زنجیر با مقولاتی مانند نقد در دوره های گذشته برخورد کرده و اکنون بسیار جری تر از قبل نیز شده اند. در دوره آقای هاشمی برخورد با منتقدین بسیار شدید بود اما اکنون این تلقی که اگر سفت نگیریم ممکن است قدرت را از دست بدهیم بیشتر از قبل جا افتاده است. آنها سعی می کنند تا جایی که می توانند صدای مخالفین خود را در نطفه خفه کنند.