با اجرای عملیاتهایی مانند عملیات حضرت مهدی روحیه ناامیدی نیروهای نظامی برطرف شد و زمینه همکاری سپاه و ارتش برای اجرای عملیاتهای بزرگی مانند عملیات بیتالمقدس فراهم آمد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، عملیات حضرت مهدی که یکی از عملیات های مهم در دفاع مقدس بود در تاریخ 31/2/1360 در ارتفاعات الله اکبر در شمال سوسنگرد انجام شد.
در سال 1332 عشایر دشت آزادگان با هم درگیر بودند که گروهی به فرماندهی عبدالله ابن عماره که روحانی بود روی تپهها مستقر شدند. آنها قبل از آنکه بجنگند اذان گفتند و نماز خواندند سپس عبدالله به اطرافیانش گفت نام این تپهها را تپههای الله اکبر میگذاریم.
تپههای الله اکبر تپههای بلندی (حدود 55 متر) در شمال سوسنگرد هستند که هر که روی آنها باشد بر دشتهای اطراف و به خصوص سوسنگرد تسلط پیدا میکند. تا زمانی که این تپهها در دست عراق بود سوسنگرد امنیت نداشت. ارتفاعات الله اکبر به قدری مهم بودند که شهید چمران در بیمارستان به سرلشکر فلاحی، کلاهدوز، رستمی و حجتالاسلام محلاتی گفت باید همین شبهای محرم به ارتفاعات الله اکبر حمله و آن را آزاد کنید. مدتی بعد دو گردان سپاه، دو گردان از ستادهای جنگ نامنظم و چهار گردان از لشکر 92 زرهی در 31 اردیبهشت ماه سال 1360 در عملیات حضرت مهدی (عج) تپههای الله اکبر را آزاد کردند.
اجرای سلسله عملیاتهای محدود در مناطق اشغال شده اگرچه بر سرنوشت جنگ تاثیر تعیینکنندهای نداشت اما در ایجاد اعتماد به نفس و امید به پیروزی در نیروهای خودی و تضعیف روحیه دشمن موثر بود. یکی از این عملیاتها، عملیات تپه چشمه بود که در 15 فروردین 1360 در دو محور یکی در منطقه تپه چشمه و دیگری در کانال هندلی در پنج کیلومتری جنوب پل نادری آغاز شد و نیروها بدون آتش تهیه و با رعایت اصل غافلگیری از شش نقطه حمله و مواضعی را تصرف کردند. در این عملیات مواضع تصرف شده چند بار دست به دست شدند و در نهایت ایرانی ها بر آنها مسلط گشتند.
با اجرای این عملیاتها روحیه یاس و ناامیدی نیروهای نظامی و مسئولان سیاسی برطرف شد و زمینه همکاری سپاه و ارتش برای طراحی و اجرای عملیاتهای بزرگ مانند عملیات بیتالمقدس، عملیات فتحالمبین و غیره فراهم آمد.