گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ از سفر سیداحمد حسینی به امیرآباد و امین باد تا نشان دادن شهید بین الملل از سوی انتشارات فاتحان به مردم. خبر اول اینکه:
سید احمد حسینی «از امیرآباد به امین آباد» رسید!
سید احمد حسینی، شاعر درباره آثار جدید خود گفت: در حال حاضر دو کتاب شعر جدید دارم که قرار است به چاپ برسند. این دو کتاب به نمایشگاه کتاب نرسیدند ولی طی ماههای آتی منتشر خواهند شد. یکی از این کتابها، «از امیرآباد تا امینآباد» نام دارد که مجموعه غزلمتن است و توسط انتشارات نیماژ تا یک ماه دیگر چاپ خواهد شد.
وی افزود: کتاب دیگر، یک مجموعه شعر و عکس است که شعر شاعران غزلسرا را شامل میشود. غزل من هم در کنار 16 شاعر دیگر در این کتاب به چاپ خواهد رسید و ویژگی غزلهای این کتاب، متفاوت بودنشان است یعنی این مجموعه شعر و عکس که «فوکوس» نام دارد، آثار شاعران غزلسرایی را شامل میشود که غزلیات متفاوتی دارند. این کتاب هم تا چندی دیگر توسط نشر نیماژ منتشر خواهد شد.
این شاعر در ادامه گفت: علاوه بر این دو کتاب، کارهای پیشینام هم تجدید چاپ شدهاند. یکی از آنها مجموعه شعر «طهران، خیابان جمهوری» بود که در سال 89 توسط موسسه انتشاراتی رسانه اردیبهشت به چاپ رسید و به تازگی به چاپ دوم رسیده است. نشر نیماژ هم به تازگی چاپ ششم مجموعه غزلمتن «سارائیسم» را راهی بازار نشر کرد. مجموعه غزلمتن دیگرم با نام «چسبی به نام زخم» هم همین روزها به چاپ پنجم رسید.
حسینی گفت: دو کتاب جدید هم داشتم که در ایام بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به چاپ دوم رسیدند. این دو کتاب که غزلمتن بودند به ترتیب «چقدر قیافه شما برایم آشنا نیست» و «از توریسم تا تروریسم» نام دارند. کتاب «غزل روزگار ما» شامل گزیده غزلیات 20 سال اخیر شاعران غزلسرا و گزیده رباعی «سه به علاوه یک» هم اخیرا به ترتیب به چاپ چهارم و دوم رسیدند.
از شیطنت های قزوه در سفر تا ترس اهالی هنر از سوریه
علیرضا قزوه، شاعر انقلابی کشورمان و رییس مرکز آفرینش های هنری حوزه هنری بخش اول سفرنامه سوریه خود که با کاروان صلح سوریه همراه شده بود را نگاشته و با نام «با کاروان شام» در وبلاگ شخصی خود منتشر کرده است.
متن قسمت اول سفرنامه قزوه به ذیل است:
مثل همیشه دیر رسیدم . بنا نبود من باشم. نه من، نه محسن مومنی که شریف است و به عبارتی می شود رییس مستقیم خود من- و نه آقای سبحانی - متخلص به حفظه الله تعالی - که درست مثل ما دقیقه نود و پنج وارد این بازی شد. اما به قول حضرت عشق، مهم رسیدن بود که رسیدیم. سوت پایان را که زدند، سفر ما هم آغاز شد.
دو هفته قبل محمد حسین جعفریان ، متخلص به احمدشاه مسعود ایرانی تلفن کرد و گفت چند روز بعد از تعطیلات نوروز با جماعتی از اصحاب ادب و هنر برای دیدار به سوریه می رویم. اگر موافق آمدنی بگو تا اسم شما را هم بنویسند. گفتم کاش این سفر در تعطیلات عید انجام می شد، گفت لابد حکمتی بوده و مثلا نمی خواستند عید خانواده ها به هم بخورد. خیلی زود پیشنهادش را سبک سنگین کردم و دیدم برای آدم ماجراجویی مثل من پیشنهاد بدکی نیست، بخصوص که در جوار جماعتی چون خود احمدشاه ثانی و ناصر فیض اول و رضا امیرخانی اصل باشی و محصولش کل کل کردن با این جماعت طناز است و سر به سرگذاشتن با دیگران و لابد از رهگذر این همصحبتی و این گشت و گذار می شود مثلا چیزکی هم نوشت و داد جایی مثلا همین جام جم و کمی بعد لابد کتابی می شد و تازه اگر زخم برمی داشتی و شهید می شدی خیالت راحت بود که جنازه ات بر زمین نمی ماند و یارانه ات دوباره برقرار می شود، یارانه ای که از روی لجاجت همین روزها قطعش کردیم و رفت. البته بین خودمان باشد که منظورم از برقراری یارانه، یارانه ی معنوی است و رسیدن به قربه الی الله واقعی. انشاء الله.
با خودم و به خودم گفتم هی ! آقا کجا؟ کجا؟ درست بعد از تعطیلات عید و شروع یک سال تازه و این همه کار بر زمین مانده، آن هم درست در روزهای بزرگداشت هنر انقلاب اسلامی و شهادت آقامرتضای آوینی. شاید حضور تو و امثال تو در همین تهران از زینبیه ی دمشق واجب تر باشد. وگرنه تو که همیشه دلت پر می زند برای زیارت مرقد سیده زینب و دیدن آن سرزمین مقدس، خاصه اکنون که صبا مژده ی فروردین داد.
از باب احتیاط رفتم پیش رییس بزرگ مان حاج محسن. همان اول کاری به قول بچه های قدیم جنگ، رافدین ما را زد و صراحتا فرمود: نرو! گفت باید باشیم. این همه برنامه و کار می ماند . به جعفریان گفتم انگار سعادت بزرگ همراهی با بنده را دارید از دست می دهید. به درک! شما بروید.
چند روز بعد مومنی تلفن کرد که برنامه بزرگداشت روز انقلاب را داریم طوری برگزار می کنیم که یک روز قبل از حرکت کاروان سوریه باشد. این یعنی می توانی بروی. گفت: به جعفریان بگو من هم می آیم. جعفریان در سفر عتبات بود ، تلفنی زدم و گفتم که من و مومنی هم آماده ی آمدنیم تا وزنه ی هنرتان چند برابر سنگین شود. به فیض هم گفتم. او هم تلفن زد به آقای سلیم غفوری نامی – متخلص به سلم الله- و گفت که یحتمل شدنی نباشد و اسم ها را به وزارت خارجه داده اند و برنامه بسته شده است و سه شنبه رفتنی هستیم و از این حرفها.
فردای آن روز مومنی در به در دنبال من می گشت. زنگ زد که سفر دوستان یکی دو روزی به تاخیر افتاده و من و شما هم می رویم. این شد که پرواز از سه شنبه افتاد به چهارشنبه و بعد هم شد عصر پنجشنبه و ما هم رفتنی شدیم. الان که این حواشی را می نویسم. عصر پنجشنبه 21 فروردین ماه 1393 شمس تبریزی است. از تاکسی سرویس پراید وطنی پیاده شده ام. وارد هتل هویزه که می شوم نگهبان هتل، تعظیم با پدر و مادری می کند. از آن تعظیم ها که قیمتش دست کم یک تراول می ارزد.
«شهید بینالملل» را ببینید!
سردار علی ناظری، مدیرعامل انتشارات فاتحان درباره فعالیتها و کتابهایی که این ناشر در سال 93 چاپ خواهد کرد، گفت: سعی کردیم کتابهای سال 92 را به بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برسانیم که تعدادی از این کتابها به نمایشگاه نرسیدند. اگر بخواهم طبقهبندی بکنم، مجموعه کتابهای «شهید شاخص» یکی از مجموعههای ماست که تقریبا کتابهایش را به نمایشگاه رساندیم. کتابهای این مجموعه در نمایشگاه فروش خوبی داشتند و چاپخانه هم نسخههای آن را به ما میرساند.
وی افزود: مجموعه دیگرمان، کتابهای «روایتگری» بودند که پیش از نمایشگاه 10 عنوان از آن درباره جبهه جنوب را چاپ کرده بودیم و درباره جبهه غرب هم 6 عنوان منتشر کردیم. جبهه شمال غرب هم 10 عنوان کتاب داشت که توانستیم 3 عنوانش را برای رونمایی به نمایشگاه برسانیم که این 3 عنوان طی روزهای آتی وارد بازار نشر خواهند شد. اما 7 عنوان دیگر این مجموعه هنوز چاپ نشده که قرار است طی امسال به چاپ برسند. سنندج، بانه، سردشت، پیرانشهر، مهاباد، ارومیه و بوکان شهرهایی هستند که قرار است 7 عنوان دیگر مجموعه روایتگری جبهه شمال غرب به آنها بپردازد.
این مدیر نشر در ادامه گفت: از مجموعه روایتگری جبهه شمال غرب، یک جلد دیگر هم باقی مانده که مربوط به جبهه شمال غرب عراق است و با عنوان «قرارگاه سرّی» درباره کردهای مجاهد قرارگاه رمضان جنگهای نامنظم در طول دوران دفاع مقدس است. در بخش دیگر کتابهای روایتگری و در حوزه جنگهای دریایی، کتابهای «موج سرخ» را چاپ میکنیم. به این ترتیب و چاپ کتابهای باقی مانده مجموعه روایتگری، این مجموعه در سال 93 کامل شده و برای نمایشگاه سال آینده به صورت پکیج کامل چاپ خواهد شد.
ناظری گفت: از کتابهای دیگرمان، یک کتاب «شهید بینالملل» درباره شهید مالکوم لطیف شباز را داریم. همچنین کتابی درباره شهید مولوی مصطفی جنگزهی است که از شهدای اهل تسنن در سیستان و بلوچستان است و کتاب دیگرمان هم درباره شهید فوزیه شیردل است. کتابهای این 3 شهید هم طی ماههای آتی چاپ خواهند شد. اما از میان کتابهای فرماندهان، 2 عنوان کتاب درباره فرماندهانی که در حال حاضر در قید حیات هستند، در دستور کار داریم که در حوزه ادبیات و تاریخ شفاهی جا دارند. البته در این زمینه 3 کتاب را در دست تهیه و آمادهسازی داریم ولی به نظر در سال 93 بتوانیم 2 عنوان آنها را چاپ کنیم.
مدیر انتشارات فاتحان، گفت: رمانی هم درباره زندگی شهید شیخ عبدالله میثمی در دست آمادهسازی داریم که در حال نگارش و نوشته شدن توسط سمیرا اصلانپور است. آمادهسازی این کتابها بخشی از فعالیتهایی است که فاتحان برای سال 93 در دست انجام دارد و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال جاری 150 عنوان کتاب جدید به دست علاقهمندان و مخاطبان کتابهای دفاع مقدس برسانیم.
جهان پشت گوش تو جا مانده است!
مجموعه شعر مجموعه «جهان پشت گوش تو جا مانده است» با اشعاری از «مصطفی بصیری» سومین مجموعه شعر این شاعر است که از سوی نشر بوتیمار منتشر و در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده است.
او که پیش از این مجموعه شعرهای «شمالیهای خواستن و شالیهای دود» (سال 1379 انتشارات آذربد) و «از بیستون این فقرات» (سال 1384 کانون ادبی دانشگاه امیرکبیر) را منتشر کرده بود، این بار 29 شعر سپید را در قالب این مجموعه منتشر ساخته است.
مجموعه شعر «از بیستون این فقرات» بصیری در زمان انتشار، اثر منتخب مرحلهی پایانی نخستین دوره «کتاب سال شعر جوان» نیز بوده است.
بصیری که فارغالتحصیل رشته فلسفه هنر در مقطع کارشناسی ارشد است، فعالیت شاعریاش را از کودکی آغاز کرده است.
ترجیح میدهم کارهایم را برای چاپ به ناشر خصوصی بسپارم
محمدعلی علومی، نویسنده کشورمان در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: نظر خاصی راجعبه نمایشگاه امسال ندارم زیرا ناشرین می گویند فروش بسیار پایین است و کتاب ها گران هستند اکثر کسانی هم که به نمایشگاه کتاب می آیند دانشجو هستند و پول ندارند کتاب بخرند بنابراین قیمت کتاب ها باید کاهش پیدا کند تا قدرت خرید مردم افزایش یابد. در هر صورت نظر خوبی به نمایشگاه امسال ندارم.
وی افزود: در نمایشگاه امسال دو کتاب از من عرضه شده؛ نخست داستان « طنز ایران از مشروطه به بعد» که به داستان های طنز در دوره های تاریخی مختلف اشاره دارد و به همت عصر داستان به چاپ رسیده است. اثر دوم «گذر از کوه کبود» نام دارد که یک کار کودک و نوجوان است و به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ رسیده است.
نویسنده کشورمان ادامه داد: به عقیده من دولت باید از کارهای پژوهشی حمایت کند. تضمینی به فروش آثار تحقیقی نیست بنابراین این حوزه نیازمند حمایت و سرمایه گذاری دولت است که خوشبختانه تا حد زیادی در انتشارات عصر داستان شاهد این حرکت بودیم.
علومی با اشاره به اینکه من ترجیح می دهم کارهایم را برای چاپ به ناشر خصوصی بسپارم عنوان کرد: متاسفانه با بحران هایی که در حال حاضر در عرصه چاپ و کتاب روبرو هستیم ناشر خصوصی نمی تواند کتاب های پژوهشی و تحقیقی چاپ کند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اثر جدیدی در دست تالیف دارید؟ گفت: کتابی در دست تالیف دارم تحت عنوان تحلیل هزار و یک شب که مبنای این اثر قصه های کهن ایرانی است.
علومی در پایان خاطرنشان کرد: تمامی مراحل تحلیل هزار و یک شب به پایان رسیده و فقط منتظر چاپ آن هستم معلوم نیست برای چاپ کتابم را به کدام ناشر بسپارم اما قطعا به ناشری خواهم داد که توزیع خوبی داشته باشد و حق تالیف هم بدهد.
فرشاد مهدی پور «پیامک خبری» حوزه کتاب را راه انداخت
کتابهای «رسانهها و سیاستهای انقلابی» و «پیامک خبری» اثر فرشاد مهدی پور در چهل و دومین نشست زرین قلم به همت فرهنگسرای رسانه و به مناسبت روز ارتباطات رونمایی خواهد شد.
کتاب «پیامک خبری» که از سوی انتشارات خبر امروز منتشر و راهی بازار نشر شده، با مقدمهای از عماد افروغ آغاز میشود و اصلیترین مقاله آن، نوشتهای در باب وضعیت پیامکهای خبری در ایران است؛ پدیده نوظهوری که تاکنون تحقیقی مستقل درباره آن انجام نشده و شاید بتوان این اثر را نخستین گام در این عرصه ارزیابی کرد.
همچنین کتاب «رسانهها و سیاستهای انقلابی» مجموعه یادداشتهایی درباره وضعیت رسانههای ایران در زمان جنگ نرم است. نویسنده در این کتاب سعی کرده است تا مولفههای یک رسانه اخلاقگرای انقلابی را تبیین کند.
چهل ودومین نشست زرین قلم با حضور حسین انتظامی - معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، عماد افروغ – پژوهشگر و استاد دانشگاه ، شهرام گیلآبادی – رییس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران، فرشاد مهدی پور – نویسنده و جمعی از اساتید، دانشجویان و پیشکسوتان حوزه رسانه وارتباطات، روز یکشنبه 28 اردیبهشت ماه ساعت 15، در سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای رسانه برگزار خواهد شد.
علاقمندان برای حضور در این برنامه میتوانند به فرهنگسرای رسانه واقع در پاسداران، خیابان گل نبی، خیابان ناطق نوری، میدان قبا مراجعه و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 2-22888780 تماس بگیرند.