به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حسن روحانی با تبریک روز ارتباطات و اطلاعات به خانواده بزرگ این صنعت و فناوری و به همه جوانانی که در این مسیر تلاش میکنند و کشور را در زمینه این صنعت به خودکفایی میرسانند، افزود: کلمه ارتباطات در گذشته معمولاً در حد ارتباط فرد با اعضای خانواده، طایفه، قبیله، روستا و شهر و دیارش اطلاق میشد و استثنائاً گاهی با سفری در مسیری به مناطق دیگر کشور.
رئیسجمهور گفت: در سطح ملی نیز وقتی بحث ارتباطات مطرح میشد عمدتاً بحث ارتباطات و مناسبات دولت و ملت بود اما امروز این ارتباطات از سطح منطقه و کشور خارجشده است. روحانی افزود: امروز در سطح جهانی ما شهروندان جدیدی به نام کاربران داریم؛ کاربر در واقع شهروند جامعه جهانی نوین دنیای امروز است.
وی گفت: زمانی بحث در این بود که به سمت دهکده جهانی حرکت میکنیم اما امروز بهتدریج به سوی یک خانواده جهانی در حال حرکتیم. روحانی افزود: امروزه میبینیم کشورهایی با چند صدهزار جمعیت و شهروند، کشوری را تشکیل دادهاند اما گاهی یک شبکه بزرگ اجتماعی دارای میلیونها کاربر است.
رئیس جمهور، دنیای ارتباطات و اطلاعات را دنیای عجیب و غریبی دانست و گفت: اینکه در هر دقیقه یک میلیون و ۸۰۰ هزار لایک را در فیسبوک شاهدیم، اینکه تنها در گوگل در هر دقیقه ۲ میلیون نفر از این خدمات استفاده میکنند، اینکه در هر دقیقه ۷۰ ساعت فیلم وارد یوتیوب میشود و در همان زمان یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر این فیلمها را میبینند یا دانلود میکنند، این به معنای یک تحول بزرگ در دنیای امروز است.
وی افزود: گرچه نامش فضای مجازی است و ما با خود افراد در این فضا برخورد نمیکنیم اما آثار این فضا بر جامعه و کشور، حتی بر سبک زندگی مردم کاملاً عینی است.
رئیس جمهور در ادامه گفت: باید دنیای سایبری را به عنوان یک فرصت ببینیم و تلقی کنیم، امروز این فضای سایبری در اختیار این همه جوان تحصیلکرده است تا بتوانند هویت ایرانی- اسلامی را پاس بدارند.
روحانی افزود: به یاد بیاوریم که قرنها حافظ، سعدی، فردوسی و مولانا فرهنگ اسلامی- ایرانی را پاس داشتند و آن را به نسلهای بعد منتقل کردند آن هم در دورانی که ابزار مدرن در اختیارشان نبود.
وی گفت: چرا در موضوع سایبری این همه در تزلزل هستیم و چرا به جوانانمان اعتماد نمیکنیم؟
رئیس جمهور افزود: سالهای اول انقلاب ورود ویدئو به کشور به عنوان یک دغدغه ما بود که چگونه با ورود آن ایمان و هویتمان را حفظ کنیم، اما دیدیم که ویدئو آمد فراگیر شد و در همه خانهها رخنه کرد اما در ایمان جوانان اثری که نگذاشت هیچ، بلکه حضورشان در مسجد و دعا و در مظاهر انقلابی و راهپیماییها بیشتر شد، به جبهه دفاع رفتند و افتخار آفریدند.
روحانی با اشاره به توسعه امروزه فضای سایبری گفت: امروز شما میبینید که یک نفر از دانشگاه، از خوابگاهش و حتی از اتاق خواب در منزلش میتواند با کاربری دیگر در صدها و هزاران کیلومتر آن طرف تر در ارتباط باشد، سخن بگوید و پیام بدهد و بگیرد.
وی افزود: گویی دوران پیامهای یک طرفه به سر آمده است و کم کم به نقطهای خواهیم رسید که دیگر جایی برای استبداد پیام نباشد، دیگر دوران پیام از طریق بلندگوها، تریبونها و منبرهای یک طرفه به سر آمده است.
امروز همچنین با حضور رییس جمهور چند طرح در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق مختلف کشور به بهرهبرداری رسید.
اتصال ۴۱۰۰ روستا به اینترنت پرسرعت، افزایش ظرفیت مسیر ارتباطی فیبر نوری تهران – اصفهان به میزان ۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه با استفاده از تجهیزات ساخت داخل، افزایش ظرفیت ترانزیتی آسیا و اروپا از مسیر ایران به میزان ۱۵۰ گیگا بیت بر ثانیه (۴۰۰ درصد افزایش) به طول ۱۰ هزار کیلومتر و بهرهبرداری از خدمات شبکه ابری توزیعشده میزبانی دیتاسنترهای استانی در هفت استان گلستان، خوزستان، خراسان رضوی، قم، همدان، فارس و کرمان، ۴ پروژه مهم در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بود که به بهرهبرداری رسید.
رییسجمهور با ارتباط ویدئوکنفرانسی با استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، آذربایجان غربی، فارس و کرمان دستور آغاز بهرهبرداری از این پروژهها را صادر کرد.