کد خبر:۳۱۸۳۹۹
روحانی در دیدار با رئیس‌‌جمهور چین:

از هرگونه سرمایه‌گذاری چین در ایران حمایت می‌کنیم

رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاری‌ها با چین در بخش‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی است.

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»،حسن روحانی در دیدار با رییس‌ جمهور چین با تشکر از پذیرایی گرم دولت و ملت چین از هیأت ایرانی در اجلاس سیکا، نتایج این نشست را مثبت ارزیابی و تصریح کرد: مطمئناً در دوره ریاست چین در این کنفرانس شاهد تحرک به سوی ایجاد نهادی مثبت در آسیا خواهیم بود.


رییس‌جمهور با اشاره به مذاکرات گذشته روسای جمهور دو کشور در بیشکک بر تلاش در جهت حرکت به سمت ایجاد روابطی راهبردی و جامع میان ایران و چین تأکید کرد و گفت: ایران و چین نقش مهمی در ایجاد ثبات و امنیت در قاره آسیا بر عهده دارند و تاریخ روابط و دوستی دو کشور می‌تواند نوید رابطه‌ای بسیار عمیق را بدهد.


روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاری‌ها با چین در بخش‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی است، افزود: تصمیم این دولت بر توسعه سواحل جنوبی دریای عمان و خلیج فارس و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در جاسک است که در این راستا این منطقه آماده سرمایه‌گذاری خارجی در زمینه ایجاد بندر و صنایع انرژی بر است.


رییس‌جمهور ادامه داد: ما همچنین مصمم به توسعه و حمل و نقل ریلی در چابهار هستیم که این خط آهن به مسیرهای ریلی پاکستان، افغانستان، قرقیزستان و در نهایت به چین متصل خواهد شد و یک بازار 400 میلیون دلاری در این مسیر وجود دارد.

 

روحانی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از هرگونه سرمایه‌گذاری چین در ایران حمایت کرده و از آن استقبال می‌کند.


رییس‌جمهور بر فعال شدن کمیسیون مشترک ایران و چین برای برنامه‌ریزی در جهت اجرایی کردن توافقات دو کشور تأکید کرد.


روحانی همچنین از مواضع صحیح و قانونی چین در قبال موضوع هسته ای ایران تقدیر کرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران حقوق خود را مطابق موازین ان‌پی‌تی پیگیری می‌کند.


رییس‌قوه مجریه با اشاره به اینکه در زمینه روابط فرهنگی دو کشور نیز شرایط برای توسعه روابط میان دو ملت گسترده است، تلاش‌ها در جهت تبادل دانشجو، توسعه توریسم و گردشگری میان ایران و چین را موضوعی حائز اهمیت توصیف کرد.


روحانی با تأکید بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تلاش در جهت تأمین امنیت و صلح بین‌المللی گفت: افراطی گری ارتباطی با اسلام نداشته و متاسفانه برخی از کشورهای عربی در ساماندهی و حمایت این گروه‌ها نظیر القاعده مؤثر بوده‌اند.


رییس‌جمهور با تقدیر از بیان و حمایت صریح بیانیه چهارمین اجلاس سران سیکا از پیشنهاد ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبنی بر مبارزه با خشونت و افراطی‌گری تصریح کرد: ایران و چین می توانند در زمینه مبارزه با افراطی‌گری، تروریسم و مواد مخدر و برای توسعه صلح در منطقه و جهان با یکدیگر همکاری‌های مثبتی را سازماندهی کنند.


شین جی پینگ رییس‌ جمهوری چین نیز در این دیدار با تقدیر از مشارکت فعال ایران در اجلاس سیکا، مذاکرات گذشته با روحانی در بیشکک را مثبت ارزیابی و ملاقات مجدد با ایشان را نشانگر سطح بالای روابط میان دو کشور دانست.


رییس‌ جمهور چین با اشاره به مناسبات و همکاری‌های ایران و چین در بخش‌های مختلف و رایزنی‌های مختلف دو کشور در خصوص مسایل گوناگون اظهار داشت: ظرفیت راهبردی و افق گسترده‌ای در توسعه همکاری‌های دو کشور وجود داشته و ایران همواره یک شریک راهبردی برای چین به حساب آمده است.


وی افزود: در شرایطی که امروز روابط منطقه‌ای و بین‌المللی در حال تحولات عمیق است تمایل داریم، تا همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی میان تهران – پکن را ارتقا‌ء‌داده و تقویت کنیم.


رییس‌ جمهور چین با اشاره به اینکه امروز ایران با اتخاذ رویکرد مثبت محیط سرمایه‌گذاری در این کشور را بهبود بخشیده و شرکت‌های بین‌المللی تمایل به سرمایه‌گذاری در این کشور دارند، افزود: اتصال چین به بندر چابهار کمک شایانی به توسعه همکاری‌های دو کشور خواهد کرد و در این راستا اماده مشارکت و استفاده از توانمندی‌های مشترک هستیم.


شین جی پینگ همچنین با تأکید بر ضرورت توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های علمی و پتروشیمی میان ایران و چین خواستار فعال‌تر شدن کمیسیون مشترک دو کشور بویژه در جهت توسعه اقتصادی، ارتباطات فرهنگی و گردشگری میان ایران و چین شد.


وی با بیان اینکه تدبیر و رویکرد مثبت ایران باعث شده تا فضای جدیدی در مذاکرات 1+5 ایجاد شود، تصریح کرد: چین همواره به حقوق هسته‌ای ایران احترام گذاشته و با تحریم‌های یکجانبه برخی کشورها مخالفت می‌کند.


رییس‌ جمهور چین همچنین برای سفر به کشورمان در راستای تقویت روابط میان تهران – پکن اعلام آمادگی کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
مرتضي
-
۰۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۲
خوشم مياد که حضرات آن‌چنان بر دولت قبل خورده مي‌گرفتند که در ديپلماسي و ارتباطات اقتصادي ضعيف عمل مي کنند و به جاي جنس‌هاي با کيفيت اروپايي جنس‌هاي بنجل چيني را وارد مي‌کنند، حالا ببينيد خودشان چه جور مشتاقانه سر ازپا نميشناسند و هي با اين چيني ها جلسه و نشست همکاري و ... برگزار مي کنن. تو اين سي و چند ساله فکر نکنم به اين اندازه جلسات اقتصادي با بازرگانان چيني داشته باشيم که تو اين چند ماهه داشتيم.
به قول يه بنده خدايي
اگه جنس چيني بده چرا شما وارد مي کنيد
اگه بد نيست چرا ما وارد نکنيم
4
0
بدون نام
۰۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۰
هه هه هه وارد کنندگان جنساي چيني بايد محاکمه شوند! :)))
رضا
-
۰۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۵
ديدي با اين همه دب دبه و کب کبه و قمپز در کردن آخرش غربي ها يه تفم کف دستتون نيانداختند. ببين براي اين که چين آدم حسابمون کنه چه جور دست و پا ميزنن.
4
0
بدون نام
-
۰۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۹
خدا به داد ما برسد
4
0
بابا من بدبخت بيسوادم
-
۰۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۰
بابا من بيسوادم کر که نيستم
مگه شما نگفتي چرا براي کارگر چيني اشتال ايجاد ميکنن!
4
0
پربازدیدترین آخرین اخبار