کد خبر:۳۲۰۲۹۷
معاون وزیر راه در همایش «معماری و توریسم»:

توریسم سومین صنعت دنیا در گردش مالی است/ بحث تفریح هیچ‌گاه معنویت بارگاه رضوی را تحت شعاع قرار نمی‌دهد

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز سومین اقتصاد دنیا بعد از نفت و خودرو، صنعت توریسم است که دارای گردش مالی بسیار بالایی است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سید محمد پژمان امروز در همایش «معماری و توریسم» که در سالن صبای صدا و سیما مشهد برگزار شد، بر تاثیرات عمیق اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی صنعت توریسم تاکید و تصریح کرد: امروز سومین اقتصاد دنیا بعد از نفت و خودرو، صنعت توریسم است که دارای گردش مالی بسیار بالایی است.

 

وی با اشاره به این‌که ایران نیز جزو 10 کشور برتر در حوزه‌های توریستی است که در بخش طبیعی و تاریخی به جذب گردشگر می‌پردازد، در خصوص آثار مثبت اقتصادی توریسم گفت: این بخش از اقتصاد در همه جای دنیا در دست بخش خصوصی است که دارای ویژگی‌های بسیار منحصر به فردی می‌باشد، به طوری که تمامی گروهای تحصیل کرده و تحصیل نکرده می‌توانند در این حوزه مشغول شوند.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که این بخش دارای اشتغالزایی بسیار بالایی در سطح جهانی است ، خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که حوزه صنعت نیازمند سرمایه گذاری و صرف زمان بسیار است، بنابراین وارد شدن به وادی مشکل‌تر خواهد بود؛ اما حوزه گردشگری این‌گونه نیست به همین دلیل می‌توان از تمامی ظرفیت‌ها و فرصت‌های این حوزه بهره برد.

 

پژمان با بیان این‌که انسان در اجتماع رشد می‌کند و در اجتماع می‌تواند خود را به ظهور و بروز برساند، گفت: ایران دارای اقوام، آداب و رسوم و  آب و هوای متنوعی است بنابراین تمامی ظرفیت‌های لازم جهت جذب گردشگر در کشور وجود دارد که باید بتوانیم از تمامی این ظرفیت‌ها به نحو مطلوب بهره گیریم.

 

وی با طرح این پرسش که چرا توریسم را منحصر به بعد اقتصادی می‌بینیم، تصریح کرد: ما باید به پیشینه با عظمت خود ایمان داشته باشیم، البته افتخار ما نباید تنها بیان افتخارات پیشینیان باشد بلکه باید با تقویت خودباوری و آگاهی، افتخارساز باشیم.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در بعد معماری در دوران ساسانیان، هخامنشیان و پهلوی اول ساختمان‌های خوبی ساخته شده است که سرشاز از ذوق، هنر و تفکر فرهیختگان جامعه است. معماری ایران چه قبل و چه بعد از اسلام شاخصه‌های بسیار متنوعی دارد، به طوری مثال ساختمان‌های قدیم به مبحث به کارگیری نور، بهره‌گیری از مواد طبیعت و بسیاری از مولفه‌های دیگر با طبیعت اطراف خود سازگار بود.

 

وی با ابراز تاسف از این که در سال‌های اخیر در بحث معماری دچار ضعف شده‌ایم، گفت: توجه به آموزش، فراهم سازی زیرساخت‌ها، طراحی فضاهای رفاهی و غیره از جمله مسائلی است که چنانچه به آن توجه شود گردشگر بیشتری را جذب خواهیم کرد.

 

پژمان در پایان بیان کرد: بین توریسم و زائر نمی‌توان تفاوت قائل شد. یک نفر برای زیارت و یک نفر با هدف زیارت به سفر می‌رود، بنابراین باید به این مسئله توجه کرد که بحث تفریح هیچ‌گاه معنویت بارگاه رضوی را تحت شعاع قرار نمی‌دهد./155ب1/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار