گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، امام خمینی (ره) یکی از شخصیتهای برجسته جهان معاصر بود که نه تنها موافقان بلکه مخالفان نیز در بزرگی این شخصیت و تأثیرگذاری ایشان نه تنها در سطح ایران بلکه در سطح جهان شکی ندارند. در آستانه رحلت معمار انقلاب نگاهی داریم به دیدگاههایی که شخصیتهای مختلف درباره ایشان مطرح کردهاند.
پاپ ژان پل دوم، رهبر سابق کاتولیکهای جهان: «در مورد آیتالله خمینی(ره) و آنچه او در بخش وسیعی از جهان انجام داد، باید با احترامی عظیم و تفکری عمیق اظهار نظر کرد».
حافظ اسد، رئیس جمهور فقید سوریه: «امام خمینی(ره) با عظمت زیست و با عظمت دار فانی را به سوی ابدیت در حالی ترک کرد که با ارزشترین الگوهای ایمان، زهد و تقوا را در جهان امروز باقی گذاشت؛ امام خمینی با اقتدار تمام از ارزشهای اسلام دفاع کرد».
اسقف خلیل ابى نادر یکى از رهبران مسیحى لبنان: «[امام] خمینى در من تأثیر بسیارى بر جاى نهاده است. اگر چه من به عنوان یک روحانى مسیحى نمىتوانم دینم را ترک کنم، اما با این حال اندیشه و افکار من از رسالت دینى وى بسیار تأثیر گرفته است. این تأثیر به صورت زیر جلوهگر مىباشد:
1ـ او به این حقیقت دست یافت که عقبماندگى مسلمانان در عصر انحطاط خصوصا در ایران اصولاً از دورى آنها از درک صحیح قرآن ناشى مىشود. این بود که او صدا و موعظهاش را به مردم رساند و آنها را از خواب بیدار نمود، خصوصا که اعمال او همواره از قرآن سرچشمه مىگرفت.
2ـ او خواهان وحدت مسلمانان بود و مسلمانان ایران را با اراده و اهداف و آرمانهایشان وحدت داد. مردم مستضعف سلاح او در مبارزات بودند و پیروزى نیز همیشه نصیب او مىگشت. اگر وى از کلیساى مسیحى مىبود، مردم مؤمن وى را قدیس بزرگى مىدانستند و او را شفیع خویش قرار مىدادند. [امام] خمینى در خارج از ایران پیامدهنده همزیستى میان مسیحیان و مسلمانان مىشد. من به عنوان یک روحانى مسیحى، جمهورى اسلامى ایران را درک مىکنم. اگر شانس آن را داشتم که با [امام] خمینى بزرگ گفتگویى داشته باشم با روح مسیح(ع) و محمّد(ص) همان خط و راه را در پیش مىگرفتیم».