آخرین اخبار:
کد خبر:۳۲۱۸۶۰

سردرگمی در بازار بورس با نگاهی به آینده تالار شیشه‌ای

در طول 5 ماه گذشته، بازار سرمایه تحت تاثیر سیاست­های کلان اقتصادی دولت، دچار سردرگمی شده و با روند نزولی فرسایشی همراه بوده است.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، شاید تمرکز دولت بر مذاکرات با 1+5 در خصوص پرونده هسته ­ای، در حوزه سیاست خارجی؛ و توجه بیش از حد به کنترل تورم در حوزه اقتصاد، توجه را از سایر متغیرهای کلان حاکم بر اقتصاد کشور دور ساخته است. لذا کلیت بازار سرمایه نیز از این وضعیت، تاثیر منفی شدیدی پذیرفته است.

 

معاملات سهام در بازار سرمایه به گونه­ ای شده که در روزهای اخیر سهامداران حقیقی و حتی سهامداران حقوقی در پی کسب سود کوتاه مدت از طریق نوسان­گیری یک یا دو روزه هستند و سرمایه­ گذاری میان مدت و بلندمدت در سهام بنیادی به عنوان ذات بازار سرمایه، در روند معاملات روزانه کمتر مشاهده می­ شود. این موضوع در کنار سرخوردگی سهامداران حقیقی از عدم برنامه شفاف و روشن دولت و وزارت اقتصاد از یک سو و ناکارآمدی صندوق توسعه بازار در حمایت از بازار با رقم ادعایی 5 هزار میلیارد تومانی از سوی دیگر، وضعیت پیچیده­ ای را در بازار سرمایه ایجاد کرده است.

 

تحلیل­ ها نشان می ­دهد که در صورت تداوم روند موجود، نسبت قیمت بر درآمد بازار سرمایه، تا پایان تیرماه به کف 10 ساله خود یعنی در حدود 5 تا 6 واحد نزدیک می­ شود. لذا با قرار گرفتن نسبت قیمت بر درآمد بازار سرمایه در محدوده کف، بسیاری از سهم­ ها از جمله سهام بنیادی با نسبت قیمت بر درآمد 3 تا 5 جای افت بیشتری نخواهند داشت. بنابراین طی ماه­ های آتی و برگزاری مجامع، بازار در حالت خنثی قرار می­ گیرد. بنابراین بازار برای مثبت شدن و تغییر روند، باید منتظر خبرهای مثبت به لحاظ تعدیل سودآوری شرکت­ها یا دستیابی به توافق در پرونده هسته­ ای باشد.

 

بررسی­ ها نشان می­ دهد که در 10 سال گذشته به طور متوسط بازده سالانه بازار بورس حدود 7 درصد بالاتر از تورم بوده است. با توجه به هدف دولت در کاهش تورم به نرخ 25 درصد در پایان سال 93، در مجموع به نظر می­رسد که هرچند ممکن است روند بازار سرمایه در نیمه اول سال خنثی باشد، اما نیمه دوم سال با رشد بیش از 30 درصدی همراه خواهد بود.

 

در کل در صورت گشایش در پرونده هسته­ ای و دستیابی به توافق در مذاکرات ایران و 1+5 در ماه­ های پیش رو، اکثر صنایع و شرکت­های بورسی، به ویژه سه گروه خودرویی، بانکی و پتروشیمی با جهش و رشد سودآوری همراه خواهند بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار