فاطمه دانشور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان این مطلب گفت: ظهور و گسترش معضلات و پدیدههای نوظهور و ناخوشایندی مانند جشن طلاق، ریشه در غفلت ما از برنامه ریزی های کارشناسانه و اقدامات به موقع در راستای فرهنگ سازی و پیشگیری دارد که متأسفانه طی سال های اخیر آنقدر در مدیریت و نحوه مواجهه با کودکان و جوانانمان با پدیده های غیر بومی و ناهمخوان با فرهنگ و آموزه های دینی و ایرانی تعلل و بدسلیقگی به خرج داده ایم که امروز شاهد آسیب هایی مانند جشن طلاق و نظایر آن هستیم.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: ابهام در خطوط قرمز قانونی و عرفی ، برخوردهای سلیقه ای با مقولاتی مانند شادی های عمومی و کمبود شدید برنامه های رادیو و تلویزیونی شاد و در عین حال آموزنده و پاک، گرایش عمومی را به رسانه های غیررسمی خصوصا ماهواره و اینترنت افزایش داده است تا جایی که رئیس صدا و سیما در کمال خونسردی از مراجعه 40 درصد مردم به ماهواره خبر می دهد!
وی افزود: متأسفانه باور نادرستی در میان برخی مسئولان ما وجود دارد و گمان می کنند با بیان نکردن مشکلات و معضلات می توان آن ها را از بین برد و بر مبنای همین انگاره اشتباه نیز از برگزاری سمینارها و همایشهای تخصصی حتی با مخاطبان خاص و کارشناس نیز ممانعت بعمل می آورند.
دانشور ادامه داد: کشور ما امروز با معضل سالخوردگی و تهدید نسل روبرو است از این رو علاوه بر اینکه باید برنامه های دقیقی برای افزایش جمعیت تدوین و اجرا شود، کیفی سازی جمعیت حال حاضر نیز باید در دستور کار باشد تا پیامدهای ناگوار و مفسده آفرین طلاق، کودکان کار، زنان بی سرپرست یا بد سرپرست و نظایر آن به حداقل برسد.
وی افزود: متاسفانه کشور ما به سمت تک فرزندی سوق پیدا کرده است و والدین کمتر مجالی برای تربیت و پرورش همین تک فرزندها در میان شیفتهای کاری خود می یابند بنا بر این به جای آموزش نحوه و فرهنگ صحیح استفاده از وسائل ارتباطی و فناوری، محدودیت های کور و ناپخته در مسیر دسترسی به فناوری های پیشرفته در دستور کار خانواده ها قرار می گیرد که عمدتا نیز نتایج معکوسی به دنبال دارد.
وی افزود: متاسفانه آمار زوج هایی که نمی خواهند فرزند داشته باشند در حال رسیدن به سطح نگران کننده ای است که نتیجه این گرایش را می توان در افزایش آمار سقط جنین دید.