به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، این روزها صنعت خودرو و خودروسازان و البته مصرف کنندگان منتظر تعیین فرمولی برای قیمتگذاری خودرو هستند.
بر اساس این فرمول مشخص میشود قیمت خودرو با افزایش مواجه میشود یا کاهش.
تعویق زمان تعیین این فرمول از سوی شورای رقابت و تعلل اعضای این شورا باعث سرگردانی مشتریان و فروشندگان در بازار و آشفته شدن شرایط قیمتی شده، به گونهای که قیمت بازار و کارخانهها با تفاوت بسیار زیادی همراه است.
در این شرایط آشفته بازار خودرو، دلالان از وضعیت بسیار خوب و مطلوبی برخوردارند؛ چرا که به سبب پیشی گرفتن تقاضا از عرضه در چند روز گذشته، دلالان با واسطهها و کانالهایی که دارند، سود خوبی به جیب میزنند که این کار به بر هم خوردن آرامش این بازار برای هر دو گروه مصرفکننده و تولیدکننده دامن میزند.
اوایل خرداد ماه رضا شیوا، رئیس شورای رقابت در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها به تشریح جزئیات فرمول جدید قیمتگذاری خودرو پرداخته بود.
شیوا فرمول قیمت خودرو را به شرح زیر اعلام کرد: (متغیر تورم بخشی+ متغیر بهرهوری+ متغیر کیفیت_t) × قیمت خودرو در سال 92 + قیمت خودرو در سال 92= قیمت خودرو در سال 93
اعلام این فرمول از سوی رئیس شورای رقابت با واکنش بسیاری از اعضای شورای رقابت همراه شد؛ چرا که این تصمیم در جلسه شورا گرفته نشده بود و به نظر میرسید تصمیم شخصی شیوا باشد.
بدین ترتیب جلسه تعیین قیمت خودرو به تعویق افتاد و هر از چند گاهی اخبار و یا به زبان بهتر شایعهای در این خصوص شنیده میشد.
امروز نیز با جستجویی در خبرگزاریها با خبری مواجه شدیم که حکایت از تصمیم شورای رقابت در قیمتگذاری چهار خودرو پرفروش پراید، تیبا، سمند و پژو داشت و گفته شد تصمیمگیری برای تعیین قیمت خودروهای خارجی به جلسه دیگری موکول شده است.
ظاهراً تصمیم گرفته شده که این چهار خودرو بر مبنای فرمول جدید با افزایش 3 تا 4 درصدی همراه شوند. البته تأکید شده که افزایش قیمت پیشبینی شده صرفاً برای قیمتگذاریهای سال گذشته است، به نحوی که شاهد افزایش 3 یا 4 درصدی قیمت خودرو براساس قیمت سال گذشته خواهیم بود نه قیمت حبابی کنونی بازار.
برای پیگیری کم و کیف ماجرا خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به سراغ نادر قاضیپور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس و عضو ناظر شورای رقابت رفت.
قاضیپور از این موضوع اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: هنوز جلسهای برای تعیین قیمت خودرو در شورای رقابت برگزار نشده و در جلسههای گذشته نیز تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.
دو روز پیش نیز این عضو ناظر شورای رقابت در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که نتیجه تعیین فرمول قیمتگذاری خودرو در این شورا به کجا رسید، گفته بود: با توجه به تعطیلات، جلسه شورای رقابت به تعویق افتاد و ما منتظر جلسه بعدی هستیم. من همانند گذشته به تعیین فرمولی برای کاهش قیمت خودرو اعتقاد دارم و بسیاری از اعضای شورا نیز با این نظر من موافقند، در نتیجه هنوز امکان کاهش قیمتها وجود دارد.
به نظر میرسد هنور هم رسانهها و مردم باید منتظر بمانند تا ببینند چه زمانی اعضای این شورا به توافق نهایی برای تعیین قیمت خودرو دست خواهند یافت و تا چه زمانی این بلاتکلیفی و آشفتگی در بازار ادامه مییابد.