مدیر باغ کتاب گفت: حضور نشر ایران در بازار جهانی چه از طریق فضای مجازی و چه از طریق نشر کاغذی کمک بزرگی به توسعه مرزهای فکری انقلاب و جمهوری اسلامی ایران میکند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم تقدیر از دستاندکاران سالن یاس صبح امروز در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
علیاکبر اشعری مدیر باغ کتاب در این مراسم گفت: تشکیل مجمع ناشران انقلاب اسلامی اقدام بسیار خوبی است که صورت گرفته و امیدوارم در مسیری که حرکت میکند با پیوند ایمانی که بین ناشران این مجمع به وجود می آید به ظرفیت خوبی برای تاثیرگذاری فرهنگ کشور در موضوع مطالعه تبدیل شود.
وی افزود: نمایشگاه کتاب 27 سال پیش بنا بر ضروریات آن زمان تشکیل شد و هر ساله شاهد تکرار آن بودیم و امسال هم بیست و هفتمین دوره آن برگزار گردید.
مدیر عامل باغ کتاب ضمن انتقاد از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان کرد: اگر در یک زمانی به دلیلی تصمیم گرفتیم اقدامی را صورت بدهیم چه خوب است دائم این سوال را در ذهنمان داشته باشیم که آیا ضرورتها باقی است یا نه نمایشگاه کتاب محاسن و البته اشکالاتی هم دارد در شرایطی که اقتصاد نشر ما بیمار است و در همه حلقههای مربوط به نشر با چالشهایی روبرو هستیم باید برای حل مشکلات موجود در نقش کتاب در ارتقای عمومی جامعه تدابیری اندیشیده شود به خصوص به نحوی که در حال حاضر نمایشگاه کتاب برگزار میشود ناشران کتابهای یکی دو سال اخیر خود را عرضه کرده و مراجعین هم برای خرید به نمایشگاه میآیند باید دید که آیا که مطلوب است یا خیر.
اشعری در ادامه با بیان اینکه با بررسیهای میدانی که در حال حاضر انجام شده مشخص گردیده با مشکلاتی در نمایشگاه کتاب مواجه هستیم اظهار داشت: در عین حال اینکه جشنوارهای تحت عنوان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برپا میشود و فرصتی فراهم میشود تا همه ناشران در یک مکان گرد هم آیند اما در مقابل نبود برخی تمجیدات استفاده از نمایشگاه را تا حدی کاهش میدهد.
مدیر باغ کتاب تصریح کرد: مردمی که به نمایشگاه کتاب تهران مراجعه میکنند به گروههای مختلف تقسیم میشوند یک بخش از آنها نماینده مراکز پژوهشی و کتابخانهای هستند که ماموریت دارند به نمایشگاه مراجعه و کتابهای یک سالشان را خریداری کنند اگر این گروه را کنار بگذاریم بقیه مردم برخیها در جستجوی تازهترین آثار هستند و برخی از قبل در اثر تبلیغاتی که صورت گرفته کتاب مورد نیاز خود را انتخاب کردهاند.
وی ادامه داد: برپایی سالن یاس این فرصت را به وجود میآورد همه کتابهای منتشر شده در یک سال اخیر به نمایشگاه گذاشته شوند البته من در طول نمایشگاه مدام حسرت میخوردم که چرا سالن یاس در معرض دید همه مردم قرار نگرفته و البته متاسفانه اطلاع رسانی مناسبی هم برای این سالن صورت نگرفته بود.
اشعری در بخش دیگری از سخنانش گفت: دوستان ما در وزارت ارشاد و حتی ناشرینی که در کار نشر جدی عمل میکنند باید درباره آینده نشر مطالعه کنند و هر نوع تصمیمگیری در این حوزه یا انتشار کتاب باید مبتنی بر آیندهنگری و شناخت صحیح این صنعت باشد هم از ناشران و هم از وزارت ارشاد انتظار میرود که فقط به کتاب فکر کنند نه به مجموعه مطالبی که در صفحات آن درج میشود.
مدیر باغ کتاب بیان کرد: بسیاری از کتابهای ما سهمی در پیشرفت علمی کشور و ارتقای فرهنگ عمومی جامعه ندارند این وظیفه ناشران محترم است که باید در این زمینه دقت عمل داشته باشند هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم ناشران به خصوص ناشرانی گرد آمده در مجمع ناشران انقلاب اسلامی باید در این زمینه راهکارهایی بیندیشند و نشر ما نشر خنثی نباشد.
وی در ادامه سخنانش به حضور کتابهای ما در بازار جهانی کتاب به لحاظ اقتصادی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حجم آثار ترجمه شده از زبانهای دیگر به زبان فارسی بیشتر از آثاری است که از داخل کشور به زبانهای دیگر ترجمه شده است کم است به ویژه در حوزههایی مثل انقلاب اسلامی در واقع یکی از راههای گفتگو انتشار کتابهایی است که ما به زبان دیگر تولید میکنیم.
مدیر عامل باغ کتاب در پایان گفت: نباید تاریخ ما فقط به حافظ سعدی و مولانا خلاصه شود و البته با توجه به شرایط انقلابی کشور ما این امر اصلا مناسب نیست به هر حال حضور نشر ایران در بازار جهانی چه از طریق بازار مجازی و چه از طریق نشر کاغذی کمک بزرگی به توسعه مرزهای فکری انقلاب و جمهوری اسلامی ایران میکند و این وظیفه سنگینی بر دوش کسانی است که ابزار این کار را در دست دارند.
در ادامه میثم نیلی مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی به ارائه گزارشی از اقداماتی که در سالن یاس نمایشگاه کتاب تهران انجام شده پرداخت و گفت: اواخر سال 90 طرحی از سوی مجمع ناشران به معاون وقت وزارت ارشاد تحت عنوان کارنامه نشر به همراه مشاوره و ارائه خدمات مشاوره برای کارشناسی کتابهای خوب در زمینههای مختلف و آشنایی جامع و نگاه کلی به نشر ارائه شد.
وی افزود: این طرح سال 91 اجرا اما سال گذشته با مشکلاتی همراه شده است که درسال جاری با همکاری وزارت ارشاد و مدیریت نمایشگاه بیست و هفتم انجام شد.
نیلی در اداهم با اشاره به اینکه ظرف مدت ده روز حدود 12 هزار عنوان کتاب توسط مجمع ناشران انقلاب اسلامی خریداری شد افزود: البته آماری که از کتابهای عمومی در اختیار داشتیم شاید بیش از 16 هزار عنوان بودند اما بسیاری از آمارها دقیق نبود و ما به همین مقدار عنوان دقیق بسنده کردیم.
مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی به حضور 60 کارشناس در سالن یاس نمایشگاه بیست و هفتم اشاره کرد و گفت: علاوه بر اینها حدود 17 گروه ترویجی از گروههای خودجوش مردمی در موضوعات مختلف حضور داشتند به علاوه کتابهایی که در مجمع ناشران توسط گروه کارشناسی ارائه شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: به طور کلی در ایام برگزاری نمایشگاه بیست و هفتم حدود 62 برنامه فرهنگی اعم از میزگردها نشستها جلسات نقد و غیره در سالن یاس برگزار شد و هر روز حدود پنج یا شش برنامه در این سالن داشتیم.