گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ از مجاز شدن لبخندی که غیرمجاز بود تا پیدا شدن «شهر گمشده زیر رملها». خبر اول اینکه:
وقت «رماننویسی در وقت اضافه» تمام شد!
محسن سلیمانی از پایان تالیف اثر تازهای با عنوان «رمان نویسی در وقت اضافه» خبر داد و گفت: این کتاب یک اثر کاربردی در حوزه رمان نویسی است که در 1200 صفحه تالیف شده و نگارش آن بیش از 2 سال زمان برای پژوهش از من گفته است البته وسواس خود من نیز در طولانی شدن نگارش این اثر دخیل بوده.
وی ادامه داد: این اثر یک کتاب کاربردی برای تالیف رمان است نه یک کتاب تئوری. من هرگز دنبال نقد ادبی و کاربرد آن در آموزش رمان نویسی نیستم. چیزی که من به دنبالش هستم آموزش نویسندگی خلاق است که شامل ارائه تجربیات دیگران در حوزه نوشتن است که در این مجموعه جمع شده است.
سلیمانی با بیان اینکه برای تالیف این کتاب منابع انگلیسی زبان و بهروز زیادی را مطالعه کرده است، گفت: شاید برایتان جالب باشد که بگویم نوشتن این دست کتابها باعث شده که دیگر از کتاب خوانی برایم لذت بخش نباشد چون بیشتر از هر چیز کتاب را برای نوشتن اثری پژوهشی و یا رجوع برای پیدا کردن مثالی برای متنی که مینویسم باید بخوانم نه برای لذت بردن از داستان آن.
این نویسنده و مترجم در مورد محتوای این اثر نیز گفت: این کتاب از بحثهای پیش از نگارش رمان و طرح موضوعاتی مانند چرا باید رمان نوشت و چگونه میتوان متوجه شد که استعدادی برای این کار داریم یا خیر و نیز نقش مساله استعداد در نویسندگی را مطرح میکند. بخش دیگری از این کتاب به ابزار و لوازم نویسندگی میپردازد و موضوعاتی مانند مدیریت زمان و تداوم در نوشتن را مطرح میکند.
وی همچنین از طرح موضوعاتی مانند تکنیکهای نوشتن و چگونگی طرح داستان در رمان و حتی اهمیت موضوعی مانند ویرایش در رمان نویسی در این کتاب خبر داد.
به گفته سلیمانی این کتاب از سوی انتشارات عصر داستان منتشر خواهد شد.
«لبخند غیر مجاز»ی که مجاز شد!
اسماعیل امینی درباره محتوای کتاب«لبخند غیر مجاز» گفت: در این کتاب نثرهای طنز من در قالبهای مقاله، گفتگو، داستان کوتاه و حکایت است که قبلا بعضی از آنها در مطبوعات چاپ شده و بعضی از نوشتهها برای اولین بار در این کتاب آورده شده است.
امینی همچنین از وجه تمایز کتاب خود با آثار ظنز موجود در کشور سخن گفته در این باره تصریح نمود: خنداندن مخاطب در این اثر برجسته نیست بلکه به تعمق واداشتن خواننده از اهداف اصلی من برای نگارش کتاب بوه است.
این شاعر و طنزپرداز کشور که اخیرا کتاب «لبخند سعدی» او از جانب انتشارات سوره مهر شده است در ادامه افزود: محتوای این کتاب بر خلاف طنزهای موجود اجتماعی و سیاسی نبوده بلکه درباره انسان و انسانیت مطالب تولید و گردآوری شده است.
جیک جیک مستون٬ اقتصاد مقامات، خط فقر و خط قرمز،گاو عمو حسین٬ قصه آن تازه داماد و... از جمله عناوین تشکیل دهنده کتاب هستند.
دو اثر «خندمینتر افسانه» و «لبخند سعدی» از اسماعیل امینی است که وی در این دو اثر به ترتیب جلوههای طنز در «مثنوی معنوی» و « شعرهای سعدی» را مورد بررسی قرار داده است. این دو کتاب چندی پیش توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
کتاب «لبخند غیر مجاز» تولید دفتر طنز حوزه هنری است که در قطع رقعی و در یکصد و بیست و سه صفحه توسط سوره مهر به چاپ دوم رسیده است.
به تازگی کتاب «فستیوال خنجر» که شعرهای طنز منتشر نشده مرحوم سید حسن حسینی است توسط اسماعیل امینی گردآوری و توسط سوره مهر منتشر شده است.
«شهر گمشده زیر رملها» پیدا شد
طلا نژادحسن از پایان تالیف رمان تازهای از خود با عنوان «شهر گمشده زیر رملها» خبر داد و گفت: رمان تازه من اثری تاریخی با محوریت زنان و رخدادهای تاریخی ایران در فاصله سال 1328 تا 1388 تالیف شده است. البته مردان نیز در این رمان نقش پررنگی دارند اما راوی داستان زن است و در ادامه رمان نیز این تک راوی تبدیل به چند راوی زن میشود.
وی افزود: داستان این رمان از سال 1332 و حرکت های اجتماعی و سیاسی آن دوران آغاز میشود حوادثی که بر دولت مصدق میگذرد و نیز چگونگی فعالیت احزاب و گروههای سیاسی در این برهه تاریخی به همراه روایت سرکوب آنها و چگونگی ورود نیروهای خارجی به این مسائل و ادامه یافتن آن تا پرداختی نوستالژیک به ماجرای جنگ تحمیلی محورهای داستانی این رمان را شکل میدهد.
این نویسنده ادامه داد: این رمان همچنین تلاشی است برای نمایش خانوادههای آسیبدیده در جنگ تحمیلی که هم از نظر جسمی دچار آسیبهستند و هم روان و آرمان آنها دچار آسیبشده است.
به گفته نژاد حسن این رمان با حجم تقریبی 200 صفحه برای انتشار در اختیار نشر قطره قرار گرفته است و به زودی پس از آخرین ویرایش برای کسب مجوز به اداره کتاب فرستاده خواهد شد.
وی همچنین از انعقاد قراردادی برای تولید یک مجموعه تلویزیونی بر اساس رمان «شهریور هزار و سیصد و نمیدانم چند» خبر داد و گفت: من با یک تهیه کننده و بنیادی در زمنیه تهیه آثار سینمایی به تازگی قراردادی منعقد کردم که آنها بتوانند به روی این کتاب برای تبدیل شدن به فیلمنامه کار کنند. البته نشر قطره به عنوان ذینفع این کتاب هنوز در این زمینه اظهار نظر نکرده است. اما قرارداد فعلی من قراردادی است که اجازه اقتباس از این رمان را میدهد.
گفتنی است رمان «شهریور هزار و سیصد و نمیداند چند» این نویسنده که از سوی نشر قطره منتشر شده است سال گذشته به عنوان اثر برگزیده جشنواره پروین اعتصامی معرفی و تقدیر شد.
«دلواپسیهای اویس» را دریابید
حجت الاسلام جواد محمدزمانی گفت:جدیدترین اثرم کتاب «دلواپسیهای اویس» است و انتشارات جمهوری آن را منتشر میکند.
وی افزود: البته نسخه دیجیتالی این کتاب توسط این نشر در نمایشگاه کتاب عرضه شده بود اما هم اکنون نسخه چاپی کتاب در دست انتشار است و مراحل پایانی انتشار را میگذراند.
محمدزمانی درباره محتوای اشعار کتاب اظهار داشت: اشعار کتاب اشعار آیینی هستند در وصف معصومان علیهم السلام و شامل 30 غزل و 2 قصیده و یک مثنوی میشوند.
وی درباره دلیل نامگذاری کتاب هم اظهار داشت: اویس شخصیتی است که در عالم اسلام نماد عاطفه و محبت به پیامبر اکرم(ص) است و از آنجا که اشعار این کتاب نیز از سر محبت به خاندان عصمت و طهارت سروده شدهاند این نام را برای کتاب برگزیدهام.
این شاعر در پاسخ به این سوال که آیا در این کتاب به همه معصومان شعری تقدیم شده است یا خیر، گفت: این مجموعه درباره همه معصومان شعر ندارد اما درباره بعضی از امامان و شخص پیامبر (ص) در این مجموعه شعر آمده است.
این کتاب نخستین کتاب شعر حجت الاسلام جواد محمدزمانی است.
کتاب «عباس دست طلا» به چاپ پنجم رسید
کتاب «عباس دست طلا» نوشته «محبوبه معراجیپور» برای چهارمین بار از سوی نشر «فاتحان» تجدید چاپ و روانه بازار نشر شد.
این کتاب همانند چاپهای قبلی در 3 هزار نسخه و با قیمت 6 هزار تومان منتشر شده است و با ارائه تخفیف با قیمت 5 هزار تومان به علاقهمندان ارائه شده است.
به گفته حسین مؤذن مسئول بازرگانی نشر فاتحان، این انتشارات تلاش دارد تا چاپ پنجم این اثر را با اصلاحات و ویرایش جدید به چاپ برساند، همچنین طرح جلد کتاب «عباس دست طلا» همان طرح گذشته است اما با کیفیت بهتر به چاپ خواهد رسید.
«خیابان 42» کجاست؟
مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در جدیدترین اثر خود کتاب «خیابان 42» حاوی خاطرات مرتضی غرقی، خبرنگار صدا و سیما، از نیویرک بین سالهای 83 تا 89 را روانه بازار نشر کرد. در این اثر به صورت غیر مستقیم وقایع سیاسی آمریکا نیز مطرح شده است.
مرتضی غرقی در مصاحبه با روابط عمومی این مؤسسه در مورد ثبت خاطراتش گفت: وقتی میخواستم دست به قلم ببرم، این موضوع برایم اهمیت داشت که آنچه مینویسم برای خوانندگان مفید باشد. معمولاً جذابیت خاطراتِ مکتوب افراد به عوامل متعددی بستگی دارد: شخصیت خاطرهنویس، موقعیت شغلی او و تاریخ یا زمان حوادثی که او در بطن آنها بوده است، همگی بر خواندنیتر شدن خاطرات تأثیرگذارند.
وی ادامه داد: مأموریت خبری من زمانی در نیویورک آغاز شد که برنامه هستهای ایران در سازمان ملل متحد مطرح شده بود. همچنین دوران دو رئیسجمهوری آمریکا، یعنی بوش و اوباما و مواضع آنان در قبال کشورمان و آغاز روند افول اقتصادی آمریکا از جمله رویدادهای مهم این دوران محسوب میشود، به همین دلیل در این کتاب سعی کردهام تا گوشههایی از تجربیات سیاسی و اجتماعی خود را در سازمان ملل و آمریکا از سال 1383 تا 1389 به نگارش درآورم. امیدوارم این خاطرات که از منظر یک خبرنگار صداوسیما نوشته شدهاست، مورد توجه مخاطبان قرار گیرد.
«خیابان 42» در شمارگان 1500نسخه و 276 صفحه و به قیمت 72 هزار ریال برای علاقمندان روانه بازار نشر شده است.
بچههای امروزصاحب فرهنگ اعلام میشوند
عبدالعظیم فریدون، مدیر انتشارات محراب قلم درباره تازهترین کتاب زیر چاپ این انتشارات، بیان داشت: از سال 1372 به تولید فرهنگ لغت برای گروه سنی کودک و نوجوان پرداختیم که این روند همچنان ادامه دارد.
به گفته وی، تا به امروز حدود 5 کتاب با عنوان «فرهنگ تصویری من» برای گروه سنی یک تا 3 سال، «فرهنگ فارسی خردسال»، «فرهنگ فارسی کودک» برای دانشآموزان اول و دوم ابتدایی، «فرهنگ فارسی بچههای امروز» برای دانشآموزان سوم تا چهارم ابتدایی و «فرهنگ فارسی مهتاب» برای همه دانشآموزان مقاطع ابتدایی منتشر شده است.
فریدون از انتشار مجموعه فرهنگ فارسی نوجوان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: انتشارات محراب قلم در کنار این فرهنگها تلاش دارد تا یک فرهنگ اعلام نیز تولید کند که تاکنون «فرهنگ اعلام کودک» در سال گذشته تولید و منتشر شد که تولید «فرهنگ اعلام بچههای امروز» نیز در این انتشارات در حال آماده سازی است.
وی ادامه داد: بقیه فرهنگ اعلام سایر گروههای سنی نیز در آینده نزدیک تولید خواهند شد اما تلاش داریم تا «فرهنگ اعلام بچههای امروز» را تا پایان سال جاری منتشر و به مخاطبان این عرصه، ارائه کنیم، همچنین هر یک از این فرهنگهای فارسی دارای دایرةالمعارف است که یکی از آنها یعنی «دایرةالمعارف کودک» تولید شده و الباقی دایرةالمعارفها نیز در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.
مدیر انتشارات محراب قلم گفت: این انتشارات از دو دهه گذشته در نظر داشت تا یک بسته مرجع را برای گروههای سنی کودک و نوجوان تولید کند که این بسته مرجع شامل «فرهنگ فارسی»، «فرهنگ اعلام» و «دایرةالمعارف» است که برای هر گروه سنی در یک پک کامل عرضه میشود.