به گزارش گروه اقتصادی نخبرگزاری دانشجو»، حسین هاشمی با اشاره به اجرای طرح ضربتی ساماندهی مصرف سوخت در کشور از آغاز هشت طرح عملیاتی در زمینهی مصرف بنزین خبر داد و گفت: ساماندهی کارتهای سوخت موتورسیکلتها، خودروهای فرسوده و اسقاطی، آموزشهای رانندگی و موسسات اتومبیل کرایه انجام شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه طی شش سال گذشته حدود 250 هزار کارت سوخت برای موسسات اتومبیل کرایه با سهمیه 200 الی 300 لیتر در ماه صادر شده بود، خاطر نشان کرد: براساس گزارش سازمانها و نهادهای نظارتی بخشی از کارت های صادر شده در اختیار افرادی است که هیچ گونه فعالیتی در جابهجایی مسافر ندارند.
معاون ستاد مدیریت حملونقل سوخت کشور خروج تعدادی از رانندگان از موسسات اتومبیل کرایه و ابطالنشدن کارت سوخت آنها را از جمله دلایل این امر عنوان و تصریح کرد: دلیل دیگر این است که در صدور کارت سوخت برای رانندگان موسسات اتومبیل کرایه دقت لازم صورت نگرفته و اعتبارسنجی درستی انجام نشده است.
هاشمی با اشاره به اینکه تعدادی از رانندگان این کارتهای سوخت کارتهای خود را به جایگاههای توزیع بنزین میفروشند، گفت: در جلساتی که از سال گذشته با نمایندگان سازمانهای مختلف و اتحادیه موسسات اتومبیل کرایه داشتیم طرح ساماندهی کارتها را آغاز کرده و آخرین اطلاعات مربوط به رانندگان این موسسات را دریافت کردهایم که تاکنون 150 هزار رکورد اطلاعاتی در اختیار ستاد قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: از ابتدای هفته جاری 100 هزار کارت سوخت اضافی که در اختیار افراد فاقد صلاحیت و غیرفعال در موسسات اتومبیل کرایه قرار دارد تغییر کلاس داده شده و سهمیه آنها از 200 یا 300 لیتر به 60 لیتر و معادل سهمیهی بنزین اتومبیلهای شخصی کاهش مییابد.
معاون ستاد مدیریت حملونقل سوخت کشور در ادامه با بیان اینکه در پی اجرای این طرح صرفهجویی قابل توجهی در مصرف بنزین صورت میگیرد، اظهار کرد: طبق برآوردها میزان مصرف بنزین یارانهای روزانه 800 هزار لیتر کاهش خواهد یافت.
به گفته وی ممکن است سهمیه کارت سوخت برخی از رانندگان فعال در موسسات اتومبیل کرایه در پی اجرای این طرح کاهش یابد که دلیل آن عدم ارائه اطلاعات آن از سوی اتحادیهها به ستاد است.
هاشمی تاکید کرد: این افراد از ابتدای تیرماه دو هفته فرصت دارند که به نهادهای ذیربط و اتحادیههای موسسات اتومبیل کرایه مراجعه کنند و اطلاعات خود را در اختیار اتحادیهها قرار دهند تا سهمیه آنها از ماه بعد مجددا به حالت قبل بازگردد.
معاون ستاد مدیریت حملونقل سوخت کشور با بیان اینکه از ابتدای سهمیهبندی بنزین حدود 24 هزار کارت سوخت انواع وسائط نقلیه وجود داشت، خاطر نشان کرد: از هفت ماه گذشته با پالایش اطلاعات و بررسی مصوبات برخی از این کارتها ابطال شده و از رده خارج شدند، زیرا ما به ازای خودرو برای آنها وجود نداشت.
وی با اشاره به اینکه از دی ماه سال گذشته تاکنون حدود شش میلیون کارت سوخت مربوط به انواع وسائط نقلیه، خودروهای فرسوده، موتورسیکلتهای فرسوده یا فاقد پلاک ملی و خودروهای قابل هویت ابطال شده است، گفت: از این محل روزانه شش میلیون لیتر صرفهجویی در مصرف بنزین یارانهای صورت گرفته است.
هاشمی همچنین تاکید کرد: طبق مصوبات موجود خودروهایی که در حوزه حملونقل عمومی فعالیت میکنند باید بنزین سهمیهای دریافت کنند، گفت: به خودروهای آموزشگاههای رانندگی که متعلق به بخش خصوصی است نیز سهمیه تعلق میگرفت که با اقدامات صورت گرفته 26 هزار کارت سوخت آموزشگاههای رانندگی ساماندهی و ابطال شد.