به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر حمید شاه آبادی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در نشستی با خبرنگاران به ارائه توضیحاتی پیرامون دانشگاه هنر و رسانه وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت.
شاه آبادی در ابتدای این نشست با اشاره به این که مراکز آموزش عالی علمی و کاربردی فرهنگ و هنر حدود دو دهه در کشور فعال هستند گفت: باید در ابتدا یک نهاد متمرکز در وزارت ارشاد به وجود می آمد تا پذیرش دانشجو در این دانشگاه ها و مراکز را ساماندهی می کرد اما متاسفانه تا امروز این اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان این مطلب که یکی از چالش های جدی حوزه علمی کاربردی اشتغال در حوزه فرهنگ و هنر است اظهار داشت: ماموریت دانشگاه فرهنگ و هنر پذیرش دانشجو و تربیت نیروی کار شاغل در دستگاه هاست. امروز 97 مرکز آموزش عالی علمی کاربردی در کشور وجود دارد که نیمی از آنها وابسته به دولت هستند و نیمی دیگر نیز دستگاه متقاضی آنها یک موسسه فرهنگی هنری چند منظوره است.
مشاور وزیر ارشاد بیان داشت: دولت جدید و شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از این مراکز حمایت تام دارند تا نیروی دانش آموخته این مراکز باری از دوش حوزه فرهنگ و هنر را بردارند. البته این به معنای استخدام این نیروها در دستگاه های دولتی نیست بلکه کارشناسان هنری فردا، امروز در این مراکز تحصیل می کنند.
شاه آبادی با اشاره به رشته ها و مقاطع تحصیلی مراکز فرهنگ و هنر گفت: 183 رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در حوزه فرهنگ و هنر در 12 دپارتمان تخصصی فرهنگ و هنر وجود دارد که برخی از این دپارتمان ها عبارتند از: دپارتمان تبلیغات، دپارتمان موسیقی، دپارتمان زبان و ادبیات، دپارتمان گردشگری، دپارتمان چاپ و انتشارات، دپارتمان مد و لباس، دپارتمان هنرهای نمایشی و ... .
وی افزود: در حال حاضر 89 هزار دانشجو در 97 مرکز در 183 رشته این مرکز تحصیل می کنند که در آینده این دانش آموختگان عضو خانواده ارشاد می شوند.
مشاور وزیر ارشاد اظهار داشت: وزارت ارشاد در 10 ماه اخیر توجه ویژه ای به نیروی کار فرهنگ و هنر داشته و موسسه فرهنگ و هنر وظیفه انجام این کار را برعهده دارد. این موسسه یکی از 7 مجموعه مستقل زیر نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و به روش هیات امنایی اداره می شود که وزیر رییس هیات امناست.
شاه آبادی با اشاره به این که اکنون در دانشگاه های کشور صندلی های خالی زیادی وجود دارد و این مساله دانشگاه فرهنگ و هنر را نیز تهدید می کند خاطرنشان کرد: ماموریت این دانشگاه تربیت تکنسین فرهنگی و هنری است اما به دلایلی مانند کم بودن شهریه دانشگاه ما و مهارتی بودن این مراکز که باعث شده درصد دانش آموختگان ما که وارد عرصه کار می شوند بیش از سایر دانشگاه ها باشد، استقبال بیشتری از این دانشگاه می شود. امروز بیش از هفتاد درصد دانش آموختگان ما مشغول کار هستند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی وجود دپارتمان موسیقی در این دانشگاه علی رغم دیدگاه منفی حاکمیت به موسیقی اظهار داشت: حاکمیت دیگر باید برای روی خوش نشان دادن به موسیقی چه می کرد؟ امام (ره) اجازه دادند در حضور ایشان ارکستر زنده قطعه شهید مطهری را اجرا کند که این کار مهمی بود. بعد از آن هم این رویه ادامه داشت. البته مشخص است که حاکمیت به هر نوع از موسیقی اجازه نمی دهد.
شاه آبادی در ادامه گفت: در کشور ما حتی میدان تبلیغ برای بسیاری از موسیقی ها مانند پاپ فراهم شده و حاکمیت از فتاوای امام و رهبری تبعیت می کند که حرمت مطلق برای موسیقی قائل نیستند بلکه موسیقی مناسب مراسم لهو و لعب را حرام می دانند.
وی در خصوص دانشجویان موسیقی دانشگاه فرهنگ و هنر گفت: آمار دانشجویان ما زیادی نیست اما حداقل 11 مرکز ما به حوزه موسیقی می پردازند.
مشاور وزیر ارشاد در رابطه با حمایت وزارت ارشاد از دانش آموختگان این دانشگاه بیان داشت: ما اکنون اعتبار مالی خاصی نداریم اما به محض تخصیص اعتبار بخشی از این موضوع را انجام می دهیم. مثلا در جشنواره تئاتر دانشجویی امسال پذیرفته شدگان مربوط به این مرکز بودند اما هنوز حمایت ویژه ای انجام نداده ایم.
وی افزود: مهمترین گام ما در سال 93 حمایت از این استعدادهاست و در رشته های مختلف جشنواره های سراسری رقابتی برگزار می کنیم پس نگاه ما ملی است. در آبان ما ه نیز جشنواره سراسری دانشجویی رقابتی را در حوزه مد و لباس خواهیم داشت.