به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» پس از وقوع اتفاقات زیادی که در چند سال اخیر برای آمران به معروف و ناهیان از منکر افتاد، بالاخره مجلس به این فکر افتاد که در قوانین حمایتی از آمران به معروف تجدید نظر کند.
به دنبال این امر، مجلس دو فوریت طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را تصویب کرد.
مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران به عنوان یکی از طراحان این طرح با استناد اصل 8 قانون اساسی می گوید: اصل 8 قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر را به عنوان یک تکلیف همگانی مقرر کرده و شهروندان را در مقابل رفتار یکدیگر مسوول و ناظر قرار داده است و بدون شک این تکلیف مستلزم پیشبینی حمایتهای قانونی لازم از افرادی است که مبادرت به انجام این وظیفه قانونی و شرعی میکنند.
وی تصریح می کند: به عبارت دیگر چنانچه اجتماع از منافع و کارکردهای مثبت این نهاد بهرهمند میشود باید حمایتهای و تدابیر قانونی لازم را نسبت به کسانی که آسیب ها و مخاطرات انجام این وظیفه سنگین را متحمل میشوند به عمل آورد. در ماههای اخیر اخباری شنیده ایم در مورد کسانی که اقدام به امر به معروف و از نهی از منکر کرده که بعضا کشته و به شهادت رسیدند و نمیتوانیم شاهد چنین مسائلی باشیم.
با همین توجیهات، دو فوریت طرح حمایت از آمران به معروف و نهی از منکر با 142 رای موافق، 21ر ای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 209 نماینده حاضر به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
اما پس از گذشت تنها دو روز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی سلب دو فوریت از طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر و بررسی آن بر اساس یک فوریت را خواستار شدند!
احمد سالک رئیس کمیسیون فرهنگی که به عنوان پیشنهاد دهنده سلب یک فوریت طرح مذکور سخن می گفت افزود: به طور حتم امر به معروف از واجبات مسلم اسلام است که بر این اساس کمیسیون فرهنگی ظرف مدت 6 ماه این طرح را با سوابق قبلی خود مورد بررسی دقیق و در 27 ماده و 4 فصل به تصویب رساند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در ابتدا گله داریم از هیأت رئیسه که بررسی دو فوریت طرح آمران به معروف و ناهیان از منکر را به کمیسیون قضایی ارجاع دادند در حالی که کمیسیون فرهنگی به عنوان کمیسیون اصلی مطرح است اما در هر حال این موضوع از سوی کمیسیون قضایی انجام شد به گونه ای که در 17 ماده اکنون در دست نمایندگان قرار دارد.
این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: متأسفانه این طرح به صورت ناقص آمده و لازم است که به طور دقیق تر و پخته تر روی آن بحث و بررسی شود.
در ادامه ایرج ندیمی به عنوان مخالف سلب فوریت طرح مذکور گفت: طبیعی است اگر بتوانیم این مهم را به صورت جامع تر بررسی کنیم شاید طرحی بهتر را به تصویب برسانیم اما در این شرایط باید هم اندیشی کنیم تا در 17 ماده طرح مذکور بندهایی که نیاز به کار کارشناسی دارند حذف و بقیه مواد به تصویب برسد زیرا وجود چنین قانونی در جامعه احساس می شود.
گفتنی است بعد از آنکه نمایندگان به سلب یک فوریت این طرح رأی دادند رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به طور حتم اهمیت این طرح بر کسی پوشیده نیست و اگر اختلاف نظری هم وجود دارد بر سر جامع بودن این طرح است لذا باید کمیسیون مشترک این موضوع را بررسی کرده تا به سرعت در دستور کار مجلس قرار گیرد.
براین اساس نمایندگان با 113 رأی موافق، 55 مخالف و 10 ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر در مجلس خواستار سلب یک فوریت از طرح مذکور شدند.
باید دید دلایل نمایندگان محترم مجلس برای این اقدام عجیب و تغییر نظرشان تنها پس از دو روز چه دلایل و پشت پرده هایی داشته است.