به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در هفتهای که گذشت اخبار و رویدادهای مختلفی در حوزه اقتصادی رخ داد که به چکیده ای از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
شنبه 31 خرداد 1393/ آیا اجرای «طرح ترافیک» کمکی به کاهش ترافیک و رفع آلودگی «تهران» داشته است/ داستان اجرای 20 مرحله طرح ترافیک در تهران
سالهاست آلودگی هوا و پیشروی آن تا مرز هشدار و برخی اوقات فراتر از هشدار در کلان شهرهای کشور، بویژه تهران به معضلی تبدیل شده است تا نفس پایتختنشینان را تنگ کند؛ این در حالی است که هر از چند گاهی، کارشناسان برای رفع یا حداقل، کاهش آن، باید و نبایدهایی را مطرح کرده و میکنند. «طرح ترافیک» یکی از همین باید و نبایدها بود اما اکنون تفاوت فاحش قیمت بین نرخ دولتی و بازار آزاد مجوز طرح ترافیک، زمینه سودجویی و دلالی را برای برخی افراد به وجود آورد تا با خرید و فروش این مجوزها درآمد هنگفتی نصیب خود کنند. به عنوان مثال نرخ دولتی مجوز طرح ترافیک آژانسهای مسافری بین شهری که حدود 100 هزار تومان است که در بازار آزاد تا حدود یک میلیون تومان میرسد.
شنبه 31 خرداد 1393/ کمیته امداد و بهزیستی قبل از رمضان زیر چتر سبد امنیت غذایی قرار میگیرند
اظهارات علی ربیعی، وزیر تعاون حاکی از آن است که سبد امنیت غذایی وعده داده شده دولت یازدهم در چهارمین ماه سال قبل از ماه مبارک رمضان برای اولین بار توزیع خواهد شد.
شنبه 31 خرداد 1393/ افزایش قیمت اعلام شده برای پژو 206 درست نیست/ خودروسازان باید شروط را رعایت کنند
غلامحسین شیوا، رئیس شورای رقابت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در واکنش به قیمتهای اعلام شده توسط برخی از رسانهها برای خودرو پژو 206 گفت: قیمتهای اعلام شده به هیچوجه درست نیست؛ چرا که قیمت 206 هنوز قطعی نشده است.
یکشنبه 1 تیر 1393/ رهایی از ریسک پولهای واسطهای با اجرای «پیمان پولی دوجانبه»/ مجلس و دولت باید ورود کنند
اسماعیل جلیلی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، از «پیمان پولی دو جانبه» به عنوان مهمترین راهکار در کاهش اثرات منفی تحریمها نام برد و گفت: کشور ما با توجه به شرایط خاصی همچون نوسانات بینالمللی و همچنین اختلالات در حوزه اقتصادی که بعضاً مدیریت میشود، همیشه تحت تأثیر سیاستهای کشورهای غالب در حوزه اقتصادی قرار دارد.
یکشنبه 1 تیر 1393/ بنزین وارداتی با استاندارد نامعلوم و مواد سمی فراوان/ چه کسانی از بازی کردن با جان مردم سود بردند؟
چند ماهی است که بنزین به یکی از پر بحثترین مسائل اقتصادی کشور تبدیل شده است. در این مدت برخی اشخاص دلیل اصلی آلودگ هوا، بویژه آلودگی در تهران را به بنزین پتروشیمیها ارتباط دادند و رسانهها نیز در تیترهای خود آتش زیر این دیگ را بیشتر افروختند و با ارتباط دادن این موضوع با بیماری سرطان جنجالآفرینی کردند. موضوع ممنوعیت تولید بنزین در پتروشیمیها و افزایش میزان واردات این محصول نه تنها یک بازی سیاسی برای منفعت عدهای نامعلوم بود، بلکه مشخص شدن وجود مواد سمی در این بنزینهای وارداتی، بازی خطرناک این سودجویان با جان مردم را نشان داد.
دوشنبه 2 تیر 1393/ کاهش ریسک تجارت بینالمللی، کاهش هزینه مبادلات و تحقق مقاومت اقتصادی با اجرای «پیمان پولی دوجانبه»
این هفته «برنامه پایش» میزبان «پیمان پولی دو جانبه» شد. رسام مشرفی، استاد دانشگاه شهید بهشتی با حضور در این برنامه، به تشریح توافقنامههای پولی دو و چندجانبه برای انتقال وجوه در تجارت بینالملل پرداخت و گفت: با وجودی که تاکنون بیش از 47 پیمان پولی بین کشورهای مختلف امضاء شده است، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نسبت به این مساله بی تفاوت است.
دوشنبه 2 تیر 1393/ «پیمان پولی دوجانبه»؛ انقلابی برای مقابله با کشورهای استعماری در دنیا/ مجلس آمادگی کامل دارد
سید سعید زمانیان دهکردی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» استفاده از یک ارز ثابت در مبادلات بینالمللی را یک اشتباه بزرگ استرانژیک خواند و گفت: یکی از اشکالات عمدهای که در سیاستهای ارزی اکثر کشورهای دنیا مشاهده میشود این است که اقتصاد و معاملات تجاری بینالمللی خود را بر مبنای پولی همچون دلار میگذارند که یک اشتباه محض و استراتژیک است.
سهشنبه 2 تیر 1393/ کمیسیون بهداشت در حال پایش کارشناسانه موضوع آلودگی بنزین است/ بیاطلائی کمیسیون بهداشت از «آلودگی بنزین وارداتی»
محمدحسین قربانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به جلسه روز یکشنبه کمیسیون بهداشت و درمان که با موضوع آلودگی بنزین پتروشیمی برگزار شد، گفت: سازمان محیط زیست گزارشی منتشر کرده بود که به دنبال آن جنجال و بحث سیاسی آلودگی بنزین در کشور بشدت بالا گرفته بود، به همین دلیل دکتر لاریجانی، رئیس مجلس، از دکتر شهریاری، رئیس کمیسیون خواست تا گزارشی جامع در این خصوص ارائه کند.
سهشنبه 2 تیر 1393/ ایجاد شفافیت اطلاعاتی، ریشه کن کننده فساد و مصداق یک انقلاب اقتصادی
مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت بر خود لازم میداند تا ضمن تشکر از این چنین اقدامات و اعلام حمایت از مبارزه با مفاسد اقتصادی، نکته ای مهم که مطمئنا در نظر شما نمایندگان نیز می باشد را یادآوری کند تا در آینده امکان رخ دادن چنین فسادهایی نیز در کشور به سمت صفر برود.
چهارشنبه 4 تیر 1393/ دستورالعمل اجرایی سبد حمایت غذایی ابلاغ شد + جزئیات
بر اساس ابلاغ معاون اول رئیس جمهور بسته حمایت غذایی در سال 1393 به مستمری بگیران و پشت نوبتیهای سازمانهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی تعلق میگیرد.
چهارشنبه 4 تیر 1393/ پایان سیطره «دلار» در دنیا با فراگیر شدن «پیمان پولی دوجانبه»/ امیدواریم دولت یازدهم از این فرصت مناسب استفاده کند
احمد توکلی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با «خبرگزاری دانشجو» با بیان اینکه دولت یازدهم که بشدت در حال فعالیت در زمینه روابط خارجی است، باید از فرصت «پیمان پولی دوجانبه» در بازرگانی خارجی خود بهره جوید، گفت: رواج هر چه بیشتر «پیمان دوجانبه پولی» در دنیا از سیطره دلار کم میکند و دیگر کشورها مجبور نیستند تولید ملی خود را به آمریکا بدهند تا سرمایهداران این کشور با یکدیگر معامله کنند.
چهارشنبه 4 تیر 1393/ معاون آقای وزیر، سم بنزین وارداتی را مادهای خوشبوکننده میخواند!
چندی پیش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» طی گزارشی با عنوان «بنزین وارداتی با استاندارد نامعلوم و مواد سمی فراوان» اسنادی را منتشر کرد که نشان از ابهامات موجود از آنالیز بنزینهای وارداتی داشت. با وجود انتشار اسناد رسمی که نشان از وجود مواد سمی و ممنوعه در بنزینهای وارداتی سال جاری دارد، اما به اعتقاد معاون وزیر نفت MMT موجود در اسناد، MMT نیست بلکه MTBE است!
چهارشنبه 4 تیر 1393/ سوال ملی 15 نماینده از وزیر اقتصاد و امور دارایی اعلام وصول شد
عضو هیات رئیسه مجلس از اعلام وصول سوال ملی 15 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که حاصل تجمیع سه سوال از وزیر اقتصاد و امور دارایی در خصوص عملکرد وزارت امور اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی در حوزه بانکداری و بورس بود خبر داد.
پنجشنبه 5 تیر 1393/ افزایش قیمت کالا و خدمات تخیلی است یا واقعی؟/ آقای نوبخت، کمک کنید تا اظهاراتتان را بفهمیم!
به وضوح مشخص است که تصمیمگیری در مورد افزایش و یا عدم افزایش قیمتها و دیگر سیاستهای اقتصادی به طور مستقیم بر عهده دولتمردان است و در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت اغلب کالاها و خدمات نمیدانیم چگونه باید اظهارات آقای نوبخت که دولت با هیچ افزایش قیمتی موافقت نخواهد کرد را تعریف کنیم؟
پنجشنبه 5 تیر 1393/افت 624 واحدی در پایان یک هفته معاملات بازار بورس
در پایان معاملات این هفته شاخص کل با 624 واحد کاهش به رقم 72 هزار و 249 واحد رسید که نسبت به هفته قبل 0.86 درصد کاهش را نشان داد. شاخص بازار اول با (621) واحد کاهش به رقم 53 هزارو 695 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با (164) واحد کاهش عدد 139 هزارو 240 واحد را تجربه کرد و به ترتیب با (14 / 1) درصد و (12 / 0) درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.