کد خبر:۳۲۹۶۴۲
سید مسعود اطیابی:

جشنواره یاس رویکرد 10 سال آینده فیلم‌های ویدئویی را نشان می‌دهد

«سید مسعود اطیابی» درباره لزوم برگزاری جشنواره فیلم ویدئویی تهران (یاس) گفت: دوره اول این جشنواره ثابت کرد که برگزاری آن ضرورت دارد؛ زیرا در همان دوره نخست فیلم‌های ویدئویی تشویق شدند و رو به اعتلا پیش رفتند.
جشنواره یاس رویکرد 10 سال آینده فیلم‌های ویدئویی را نشان می‌دهد

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ «سید مسعود اطیابی» درباره لزوم برگزاری جشنواره فیلم ویدئویی تهران (یاس) گفت: دوره اول این جشنواره ثابت کرد که برگزاری آن ضرورت دارد زیرا در همان دوره نخست فیلم‌های ویدئویی تشویق شدند و رو به اعتلا پیش رفتند.


وی گفت: همانطور که می‌دانید بخش فیلم‌های ویدئویی در گذشته در جشنواره فیلم فجر گنجانده شده بود که به خوبی دیده نمی‌شد و لازم بود تا برای این نوع فیلم‌ها نیز جشنواره‌ای مستقل برگزار شود.


کارگردان فیلم «خروس جنگی» ادامه داد: یکی از نکات مثبت جشنواره فیلم ویدئویی تهران (یاس) این است که به واسطه آن فیلم‌ها مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد که قطعا رویکرد درستی است؛ زیرا آنها به نوعی به سینما کمک می‌کنند.


اطیابی با بیان اینکه سطح کیفی فیلم‌های نمایش خانگی باید بالاتر رود گفت: البته سال‌ها طول می‌کشد و باید با برنامه‌ریزی‌های منسجم بر روی آن کار  کرد تا این بخش از فیلم‌سازی جدی گرفته شود. گاهی فیلم‌های ویدئویی خوبی ساخته می‌شود اما به محض اینکه جنبه سینمایی پیدا می‌کنند از کیفیت آنها کاسته می‌شود ضمن اینکه این نوع فیلم‌ها نباید وارد چرخه اکران شوند.


وی با بیان اینکه مخلوط شدن سینما و ویدئو معضل امروز سینمای ما است، گفت: اگر این جشنواره تشویق‌هایش را به سمتی برد تا کیفیت رسانه مورد بررسی قرار گیرد، بهتر است و بالطبع اگر هدایت فیلمسازها به سمت فیلم‌های خوب و باکیفیت باشد قطعا اتفاقات بهتری خواهد افتاد.


کارگردان فیلم «اخلاقتو خوب کن» با بیان اینکه باید با قاچاق الواح فشرده به صورت جدی برخورد شود، گفت: درست است که در ایران حق کپی رایت نداریم اما حق مالکیت که داریم. باید دقت داشت زمانی که از آثار هنری کپی می‌شود در حقیقت دارد سرقت هنری صورت می‌گیرد ضمن اینکه در ایران ما لزومی به کپی رایت نداریم و تنها در جهان بین‌المللی با آن به مشکل بر می‌خوریم.


وی ادامه داد: به هر حال باید با سرعت به این موضوع رسیدگی شود زیرا باز هم تاکید می‌کنم که قاچاق الواح فشرد به نوعی سرقت محسوب می‌شود.


اطیابی با بیان اینکه برای حل این معضل نیاز به حرکت فرهنگی داریم، گفت: مردم باید در این زمینه آگاه شوند ضمن اینکه آثار هنری ما صاحب برگه شناسنامه و مالکیت باشند؛ زیرا در این صورت می‌توان گفت تنها کسانی قاچاق می‌کنند که مالخری هم می‌کنند.


کارگردان «خاک و مرجان» خاطرنشان کرد: جامعه‌ای که دارای نظم و انضباط مالی است می‌توان به راحتی به آن تذکر داد و گفت مضرات خرید یک سرقت چیست.


وی با بیان اینکه جشنواره فیلم ویدئویی تهران(یاس) در دوره اول بسیار خوب برگزار شد و شروع خوبی داشت، گفت: این جشنواره هرچه ره‌آورد بیشتری داشته باشد و ساده‌تر برگزار شود جذاب‌تر است زیرا گاهی زرق و برق زیاد جشنواره را به حاشیه می‌برد.


اطیابی با اشاره به داوری‌های جشنواره خاطرنشان کرد: در این نوع جشنواره‌ها هیات‌های داوری نقش بسیار مهمی دارند همانطور که دیدید در جشنواره فیلم فجر بیشترین لطمات را از داوری‌ها می‌خوریم. باید داورهایی انتخاب شوند که سمت و سوی فرهنگی داشته باشند و آن را به سمت خاصی سوق دهند؛ بنابراین باید در انتخاب داورها توجه زیادی داشت زیرا لطمه‌های آن در آینده هویدا می‌شود.


وی ادامه داد: بدون شک این داوران خط و خطوط را برای فیلم‌سازان جوان مشخص می‌کنند بنابراین اگر از نظر نگاه خوب نباشند در 10 سال آینده نمی‌توانند پاسخ‌گوی جنبه‌های فرهنگی باشند.


گفتنی است دومین جشنواره بین‌‌المللی فیلم ویدئویی تهران (یاس) اول تا ششم شهریور ماه سال جاری به دبیری «حسین مسافرآستانه» برگزار می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار