به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پایان معاملات این هفته شاخص کل با (1373) واحد کاهش به رقم 70876 واحد رسید که نسبت به هفته قبل (90/ 1) درصد کاهش را نشان می دهد.
براساس این گزارش شاخص بازار اول با (1109) واحد کاهش به رقم 52586 واحد رسید و شاخص بازار دوم با (2065) واحد کاهش به عدد 137174 واحد بالغ شد و نسبت به هفته گذشته به ترتیب (07 / 2) درصد و (48 / 1) درصد کاهش مواجه شدند.
در این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 5880 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 48 درصد افزایش یافته است.
همچنین در 5 روز کاری این هفته، تعداد 2437 میلیون سهم در 159 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب 82 درصد افزایش و (14) درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
در هفته منتهی به 11 تیرماه ارزش معاملات نرمال به 3666 میلیارد ریال بالغ شد و حجم معاملات نرمال هم به 1298 میلیون سهم رسید که نسبت به هفته قبل به ترتیب با (7) درصد و (3) درصد کاهش همراه شدند.
بر این اساس 52874 برگه اوراق مشارکت به ارزش 53 میلیارد ریال معامله شد که نسبت به هفته گذشته کاهش 1 درصدی را نشان می دهد.
طی این هفته سهام زراعت و خدمات وابسته با 49 / 11 درصد و استخراج نفت گاز و خدمات جنبی جز اکتشاف با 78 / 0 درصد بیشترین درصد تغییر در شاخص را نسبت به سایر گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با شروع معاملات در اولین روز کاری این هفته، شاخص کل بار دیگر تحت تاثیر روند منفی شکل گرفته در بیشتر گروهها به ویژه گروههای بزرگی مانند خودرو، سرمایهگذاری، نفتی، پتروشیمی و برخی تک سهمهای بزرگ بازار مانند اخابر در مسیر نزولی قرار گرفت و در ساعت اولیه معاملات به آستانه از دست دادن کانال 72 هزار واحدی رسید. در ادامه عرضه برخی از صفهای فروش در نمادهای خودروسازی همچون خساپا و خودرو و برخی دیگر از نمادهای بزرگ مانند شبندر شاخص را بیش از پیش پایین آورد تا در نهایت این نماگر در ساعت دوم معاملات از مرز مهم 72 هزار واحدی فروافتد. اما این پایان کار نبود و با ادامه روند معاملات در درصدهای منفی نمادهای گوناگون به ویژه سهمهای بزرگ بازار، این نماگر تا پایان زمان بازار به روند نزولی خود ادامه داد.
یکشنبه: با ادامه روند افت ارزش سهام در نمام گروههای بازار، شاخص بورس بار دیگر در مسیر سقوط قرار گرفت. گروههایی مانند خودرویی، پتروشیمی، پالایشی، غذایی و همچنین نمادهای مالی بازار به ویژه بانکیها فشار قابل ملاحظهای را بر شاخص وارد ساختند تا این نماگر به سرعت نیمه کانال 71 هزار واحدی را از دست بدهد. نمادهای بزرگی مانند اخابر و رمپنا و گروههای دیگری همچون دارویی و غذایی نیز تاثیرگذاری قابل توجهی در این میان داشتند. با ادامه روند رو به افول ارزش سهام در گروههای مذکور و دیگر گروههای کوچکتر بازار، شاخص پس از دو ساعت در آستانه سقوط به زیر مرز 71 هزار واحد قرار گفت اما تا اواخر معاملات در برابر این روند مقاومت کرد. در نهایت طی دقایق پایانی شاخص به زیر این سطح سقوط کرد.
دوشنبه: با از سرگیری معاملات در روز میانی هفته شاخص کل بورس بار دیگر تحت تاثیر افول ارزش سهام در تقریبا تمام گروهها در مسیر نزولی قرار گرفت. نمادهایی مانند شبندر، رمپنا، تاپیکو و برخی از نمادهای بانکی و فلزی در افت ابتدای روز شاخص تاثیر زیادی داشتند. دیگر نمادهای مالی نیز در این روند موثر بودند. در ادامه بازگشت برخی از نمادها به محدوده مثبت به خصوص در گروه خودروسازی و برخی گروههای دیگر از شیب نزولی شاخص کاست اما این روند دوام نیاورد و با سقوط مجدد نمادهای مذکور و افت بیش از پیش نمادهای بانکی و پتروشیمی و همچنین پالایشی بار دیگر این نماگر به روند نزولی خود ادامه داد و به یک قدمی از دست دادن نیمه کانال 70 هزار واحدی نزدیک شد. با ادامه معاملات در درصدهای منفی در نمادهای گوناگون و جمعآوری برخی صفهای فروش در نمادهای بزرگ بازار، شاخص بیش از پیش پایین آمد و به آسانی نیمه کانال 70 هزار واحدی را از دست داد و سیر منفی خود را تا پایان زمان بازار حفظ کرد.
سهشنبه: در شروع معاملات روز جاری بار دیگر شاهد بودیم که جو تقریبا منفی حاکم بر بسیاری از گروهها شاخص کل بورس را به محدوده منفی کشاند. نمادهایی همچون رمپنا، شبندر، وکار، وپارس، وغدیر و برخی دیگر از نمادهای بزرگ بازار در این میان نقش اصلی را در افت شاخص داشتند. اما در ادامه روند معاملات در بسیاری از گروهها احیا شد. خودروسازان که سردمدار این روند بودند حمایت خوبی را از شاخص به عمل آوردند. بازگشت رونق به دیگر گروهها همچون پالایشی، پتروشیمی، مالی، فلزی، دارویی، ساختمانی و ... نیز مزید بر علت شد تا شاخص در کمتر از دو ساعت بتواند سرانجام وارد محدوده مثبت شود. در ادامه به تع عرضه برخی صفهای فروش در کنار به صف خرید رسیدن نمادهای پیشرو، شاخص روند رو به رشد خود را با شیبی بسیار آرام پیگیری کرد و سرانجام نیز توانست در محدوده مثبت به کار خود پایان دهد.
چهارشنبه: با شروع معاملات در آخرین روز کاری این هفته شاخص کل بورس تحت تاثیر ادامه روند رو به رشد ارزش سهام در بسیرای از نمادها در گرروههای مختلف و به ویژه نمادهای بزرگی همچون رمپنا، شبندر، تاپیکو و بسیاری از نمادهای خودرویی، بانکی و سرمایهگذاری در مسیر صعود قرار کرفت. جو مثبت حاکم بر گروههای کوچکتر بازار نیز مزید بر علت شد تا روند رو به رشد شاخص ادامه یابد. در میانه معاملات بازگشایی کگل در درصدهای منفی شاخص را به صورت مقطعی پایین آورد و در ادامه نیز با به صف خرید رسیدن بسیاری از نمادهای پیشرو و متعادل شدن فضای معاملات در دیگر گروهها، روند نسبتا با ثباتی بر شاخص مسلط شد. رفته رفته بار دیگر شاخص روند رو به رشد خود را با شیبی ملایم از سرگرفت. همچنین بازگشایی کروی در درصدهای مثبت نیز حمایت دیگری از شاخص را به عمل آورد. پس از این امر نیز روند صعودی شاخص تا پایان زمان معاملات پیگیری شد.