به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در هفتهای که گذشت اخبار و رویدادهای مختلفی در حوزه اقتصادی رخ داد که به چکیده ای از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
جمعه 13 تیر 1393/ هفته نامه بازار طلا، سکه و ارز – 15؛ آرامش در بازار سکه و طلا همراه با رشد نسبی انواع ارز
بازارداخلی طلا و سکه در این هفته با توجه به شرایط حاکم ماه مبارک رمضان و کاهش تقاضای موجود بر بازارهای داخلی و جهانی اندکی دستخوش افت قیمت شد.
پنجشنبه 12 تیر 1393/ هفتهنامه تالار شیشهای - 15؛ سقوط 1373 واحدی شاخص کل در پایان یک هفته معاملات بازار بورس
دماسنج بورس اوراق بهادار تهران، هفته جاری را با افت 1373 واحدی به پایان برد و به رقم 70 هزار و 876 واحدی رسید.
پنجشنبه 12 تیر 1393/ یارانه ثروتمندان حذف نشد، اما چرخهای تولید متوقف شد
سه ماه از استارت فاز دوم هدفمندی یارانهها در دولت یازدهم میگذرد. با وجود آنکه در آن زمان دولت اعلام کرد به زودی دست به شناسایی افراد پردرآمد و حذف یارانه آنان را خواهد زد، هنوز هم شاهد پرداخت یارانه نقدی از محل سهم تولید به ثروتمندان هستیم.
چهارشنبه 11 تیر 1393/ «لغو حقوقی و یکباره» تحریمها، خط قرمز مذاکرات وین
تیم مذاکره کننده باید توجه داشته باشد اگر به دنبال به دست آوردن امتیازات واقعی در مذاکرات گام نهایی است، باید «لغو حقوقی و یکباره» تحریمها را خط قرمز خود بداند و اگر کمی از این خط قرمز فاصله بگیرد، بابی را برای طرف مقابل باز میکند که به او اجازه میدهد از برداشته شدن تحریمها به بهانههای مختلف جلوگیری کند.
چهارشنبه 11 تیر 1393/ آیا آرامش به بازار خودرو باز میگردد؟
کاهش شدید تولید خودرو توسط خودروسازان به دلایل و بهانههای متعدد که تاخیر در ابلاغ مصوبه میزان آلایندگی خروجی خودروها یکی از همین دلایل به شمار میرفت، تعادل عرضه و تقاضا در بازار بر هم خورد و قیمتها دست خوش تغییرات شدید شدند.
چهارشنبه 11 تیر 1393/ «بسته امنیت غذایی»؛ وعدهای که محقق نشد/ برخی کارگران سبدهای رمضان خود را دریافت کردند
با وجود گذشت 4 روز از ماه مبارک رمضان، بسته امنیت غذایی که قرار بود پیش از آغاز این ماه در اختیار مشمولان کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی قرار بگیرد، هنوز توزیع نشده است.
چهارشنبه 11 تیر 1393/ با عملیاتی کردن «پیمان پولی دوجانبه» از زیر سلطه غربیها خارج میشویم/ از دولت بپرسید چرا کاری برای این طرح نمیکند
الیاس نادران، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عملیاتی شدن «پیمان پولی دوجانبه» ایران را به راحتی از زیر سلطه غربیها خارج میکند، گفت: باید از دولتمردان و شخص رئیسجمهور بپرسید، چرا این طرح مغفول مانده است.
سه شنبه 10 تیر 1393/ آقای روحانی اشتباه دولت قبل را تکرار نکنید/ «تولید ملی» در سال اقتصاد مقاومتی به قربانگاه میرود
بیش از 3 سال از آغاز هدفمندی یارانهها و وعده و وعید مسئولان دو دولت دهم و یازدهم میگذرد ولی همچنان یارانه این بخش مغفول مانده است و به نظر میرسد دولت یازدهم نیز پا جای پای دولت دهم در تکرار این اشتباه گذاشته است.
دوشنبه 9 تیر 1393/ کاهش قیمت انواع میوه با آغاز ماه مبارک رمضان
حسین مهاجران، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار تهران گفت: با ورود به ماه مبارک رمضان خوشبختانه میوههای پرمصرف در بازار فراوان بوده و از قیمت مناسبی نیز برخوردار است.
دوشنبه 9 تیر 1393/ برخی از مسئولان هنوز در فضای بدون تحریم حرکت میکنند/ به دولت فشار میآوریم تا «پیمان پولی دوجانبه» را اجرایی کند
جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه هنوز برخی از دستاندرکاران در حال و هوای فضای بدون تحریم قرار دارند، گفت: ضرورت دارد مجلس به کمک مرکز پژوهشها به صورت جدیتری به موضوع «پیمان پولی دوجانبه» ورود پیدا کند تا انشالله به دولت فشار بیاوریم که پیگیر این کار باشد.
یکشنبه 8 تیر 1393/ افزایش بیش از 30 درصد قیمت بلیت سفرهای هوایی داخلی ممنوع است
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: شرکتهای هواپیمایی حق ندارند قیمت بلیتهای خود را در مسیرهای داخلی بیش از 30 درصد قیمت سال 91 افزایش دهند.
یکشنبه 8 تیر 1393/ قیمت شیر آزاد شد/ دامدار و کارخانه شیر را با هر قیمتی که بخواهند به مصرفکننده میفروشند
رضا باکری، دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: از اول تیرماه قیمت شیر بر اساس عرضه و تقاضا در بازار تعیین خواهد شد و کارخانجات به هر قیمتی که بخواهند شیر را به مصرفکننده میفروشند.
یکشنبه 8 تیر 1393/ اوراق فروش تبعی فرصتی ناب در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهد
محمد رحیمی، کارشناس بورس تاکید کرد: اوراق فروش تبعی فرصتی ناب در اختیار سرمایهگذار قرار میدهد تا ضمن بهرهمندی از سودی تضمین شده و بدون ریسک از احتمال افزایش قیمت سهام، سود بالاتری را نیز کسب کند.
یکشنبه 8 تیر 1393/ مشکل مالیاتی طلافروشان چیست؟/ متضرران اصلی قانون مالیات بر ارزش افزوده چه کسانی هستند؟
با توجه به ابهامات گستردهای که در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در برخی اصناف به ویژه صنف طلا و جواهر کشور به وجود آمده است، طلافروشان عمده دلیل مخالفت خود را اخذ مالیات چند باره از یک کالا بیان میکنند. اما به راستی آیا این تنها دلیل مخالفت طلافروشان است؟
شنبه 7 تیر 1393/ مزایای اوراق فروش تبعی چیست؟/ پیشنهادهایی جهت بهتر شدن این اوراق
مهدی دلبری، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در تشریح مزایای اوراق فروش تبعی گفت: کنترل فشار فروش در بخش حقیقی بازار سرمایه یکی از مزایای اوراق تبعی است و این اطمینان خاطر به افراد حقیقی داده میشود که حداقل سود سیستم بانکی تضمین شده است.
شنبه 7 تیر 1393/ «سوداگران»؛ تنها ضررکننده مالیات بر ارزش افزوده/ دلیل مخالفت با اجرای این قانون چیست؟
در سه سال پایانی دولت دهم یکی از تیترهای ثابت بسیاری از روزنامهها و خبرگزاریها، واکنش بازاریان و اصناف نسبت به اجرای مالیات بر ارزش افزوده بود که هر چند وقت یک بار فضای اقتصادی کشور را بر هم میریخت؛ قانونی که نیاز مبرم اقتصاد هر کشوری به شمار میرود تا جایگزین فعالیتهای زیرزمینی و منابع حاصل از آن شود.