جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به تشریح زوایای «پیمان پولی دوجانبه» پرداخت و گفت: در حال حاضر «پیمان پولی دوجانبه» با توجه به اهمیتی که دارد به صورت سریع و گسترده در تمام کشورهای دنیا در حال گسترش است.
وی افزود: در کشور ما این موضوع مغفول مانده و متأسفانه عزم و اراده جدی توسط مسئولان ذی ربط تاکنون وجود نداشته است، در حالی که حقیقت امر این است که ما بیشتر از بسیاری از کشورهایی که این پیمان را منعقد کردهاند، بدان نیاز داریم. من به شخصه میتوانم ادعا کنم هنوز هم عزم و ارده جدی برای حصول نتیجه از این طرح در بین مسئولان کشور وجود ندارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: لازم است در این حوزه هم بصورت تئوریک کارهایی انجام شود تا نهایتاً مشکلات، توانمندیها و ظرفیتهایی که مبادلات اقتصادی با این روش برای کشور ما ایجاد میکند، شناسایی و دیده شوند و هم با برگزاری نشست هماندیشیهایی توسط دستگاههای تخصصی وابسته به بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، تمامی جوانب طرح مذکور سنجیده شود.
وی تصریح کرد: استنباط بنده این است که برخی از دستاندرکاران ما هنوز در حال و هوای فضای بدون تحریم قرار دارند و در این مسیر حرکت میکنند بدون آنکه به مشکلاتی مختلفی که به واسطه اعمال تحریمها به کشور وارد شده است، گوشه چشمی بیندازند.
تحقق اهداف «اقتصاد مقاومتی» با قطع وابستگی به دلار
قادری ادامه داد: واقعیت قضیه این است، زمانی ما میتوانیم در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی گام برداریم که از تمامی ابزارها، امکانات و ظرفیتهایی که در اختیار داریم، برای کاهش وابستگی به دلار و در نهایت بینیازی از آن استفاده کنیم. آن موقع است که به خودی خود تحریمها بیاثر و کمرنگ میشود.
وی ادامه روند کنونی را کمک به تحقق اهداف دشمن خواند و اظهار داشت: تا زمانی که روند کنونی را در برنامههای خود دنیال میکنیم، طبیعی است که تحریمها به عنوان یک اهرم فشار همواره مورد توجه کشورهای مخالف ما قرار میگیرد و این کشورها نیز از تمام توان خود برای فشار آوردن به مردم ایران استفاده میکنند.
برخی هنوز اقتصاد مقاومتی را باور ندارند
نماینده مردم شیراز در خانه ملت تأکید کرد: متأسفانه بسیاری از مسئولان کشور هنوز به این باور نرسیدهاند تا در تحقق اهداف اقتصادی مقاومتی که توسط توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده گامی بردارند و اگر هم به این باور رسیدهاند هنوز در جهت اجرایی شدن آن اقدام جدی به عمل نیاوردهاند که اگر این گونه میکردند بسیاری از مشکلات فعلی به وجود نمیآمد.
وی اضافه کرد: لازم است مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهشها و دولت به صورت جدیتری در این حوزه ورود پیدا کنند تا بتوانیم با بهرهگیری از این ظرفیت و فرصت مناسب که در اختیار ما قرار گرفته است، تحریمها را به بهترین شکل ممکن دور بزنیم.
تا کنون در مجلس برنامهای برای «پیمان پولی دوجانبه» ارائه نشده است
قادری در پاسخ به این سوال که آیا نمایندگان مجلس طرح ویژهای برای سرعت گرفتن اجرای این طرح دارند، گفت: خیر. متأسفانه تا به این لحظه برنامه خاص و ویژهای برای اجرای «پیمان پولی دوجانبه» دیده نشده است و بعد از آنکه مدتها قبل این طرح توسط عدهای از کارشناسان در کمیسیون برنامه و بودجه به نمایندگان ارائه شد، هیچگونه ورود و پیگیریای از سوی نمایندگان مربوطه، بخصوص نمایندگان ما در کمیسیون اقتصادی مجلس دیده نشده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ضرورت دارد مجلس به کمک مرکز پژوهشها به صورت جدیتری بر موضوع «پیمان پولی دوجانبه» ورود پیدا کند تا انشالله بتوانیم با بررسی جدیتر تمام ابعاد و زوایای این طرح، به دولت فشار بیاوریم تا این کار را دنبال کند.