کد خبر:۳۳۲۱۱۱
همایش روز جهانی جمعیت- 1

ناظمی‌اردکانی: ایران پائین‌ترین نرخ رشد باروری را در منطقه دارد/ 6 میلیون نفر جمعیت سالمند کشور

رئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به نرخ رشد باروری در کشور گفت: نرخ رشد باروری در ایران 1.7 و پایین‌تر از نرخ جانشینی است که متأسفانه این رقم پایین‌ترین رتبه را در کشورهای منطقه دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم روز جهانی جمعیت با محورهای سرمایه‌گذاری روی جوانان و تعیین سیاست‌های کلی جمعیت دقایقی پیش با حضور رئیس سازمان ثبت احوال کشور، نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران، رئیس مرکز آمار ایران، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، معاون ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش و جوانان، رئیس کمیسیون علمی-راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام،‌ معاون بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزیر کشور آغاز شد.
 
محمدناظمی اردکانی، رئیس سازمان ثبت احوال کشور در این همایش با اشاره به برگزاری مراسم روز جهانی جمعیت در راستای سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری گفت: جمعیت سرمایه اجتماعی است که همگرایی در جمعیت و اعتمادی که بین آحاد جمعیت ایجاد می‌شود دارایی و ذخیره پایان‌ناپذیر هر کشور است.
 
رئیس سازمان ثبت احوال ادامه داد: جمعیت ایران در حال حاضر 77 میلیون و 600 هزار نفر است و با توجه به اینکه جمعیت جهان بالغ بر هفت میلیارد است ما از یک درصد جمعیت جهان برخورداریم، از لحاظ رتبه‌ای 18 امین کشور در جهان هستیم و در آسیا رتبه ما دهم و در منطقه سوم است.
 
وی افزود: کشور ما 18 میلیون جمعیت زیر 15 سال به معنای کودک و نوجوان دارد و 24 میلیون نفر جمعیت بین 15 تا 30 سال هستند که جوانان کشور را تشکیل می‌دهند؛ همچنین شش میلیون نفر از جمعیت کشورمان را سالمندان و افراد بالای 60 سال شامل می شود.
 
ناظمی در ادامه بیان داشت: در حال حاضر رشد نرخ جمعیت کشور 1.3 است، در حالی که در سال 65 این نرخ به 3.9 بود. با وجود تلاش‌ها در جهت ثبت تغییر کدپستی، در حال حاضر سیار بودن جمعیت متأسفانه از روستاها به شهرهای کوچک و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ و کلان‌ شهرهاست که مخاطرات و عواقب منفی را به دنبال داشته است.
 
رئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به آمارهای جمعیتی از نگاه واقعه حیاتی اظهار داشت: در حال حاضر متوسط میانگین سالانه ولادت در کشور یک میلیون و 400 هزار نفر است و رتبه ما در ولادت در بین 26 کشور منطقه 21 ام است و به لحاظ میانگین متوسط سالیانه فوت این عدد 400 هزار نفر است که در بین 26 کشور منطقه رتبه 14 ام را دارد.
 
وی افزود: میانگین ازدواج در کشور به طور متوسط 800 هزار مورد است و براساس برآوردهای انجام شده در حال حاضر 11 میلون نفر در آستانه ازدواج و تشکیل خانواده قرار دارند که میانگین سن ازدواج در مردان 27 و در خانم‌ها 24 است.
 
ناظمی اردکانی تصریح کرد: نرخ باروری در ایران 1.7 است که زیر نرخ جانشینی و متاسفانه رتبه ایران در منطقه پایین‌ترین رتبه و 25 ام است.
 
وی افزود: در سال‌های اخیر 35 درصد ازدواج‌ها تک فرزندی و با بدون فرزندی است و براساس پیش‌بینی‌های انجام شده اگر نرخ رشد باروری از 1.7 کاهش پیدا کند در سال 1415 با جمعیت 84 و نیم میلیون نفری رشد  جمعیت به صفر می‌رسد و اگر این میزان حتی ثابت بماند در سال 1405 با 90 میلیون جمعیت رشد جمعیت کشور به صفر می رسد و از آن پس ما شاهد کاهش جمعیت هستیم.
 
رئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه نقش سیاست‌های بین‌المللی را در این زمینه نباید نادیده گرفت گفت: در اجلاس 1904 قاهره توصیه کنترل جمعیت و تلاش برای به صفر رساندن این موضوع مطرح شد در حالی که در 1980 اصلاح سیاست های جمعیتی در کشورهایی نظیر آمریکا فرانسه و دانمارک دنبال می‌شد.
 
وی در ادامه با اشاره به سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری اظهار داشت: ‌این سیاست‌ها در 12 بند شامل افزایش نرخ باروری، تحکیم و پایداری بنیان خانواده، ترویج و نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی و ایرانی، ارتقای امید به زندگی، تکریم سالمندان در جامعه، توانمندی جمعیت در سنین کار، بازسازی فضایی و جغرافیایی، تشویق ایرانیان مقیم خارج کشور به بازگشت به کشور و سرمایه‌گذاری و توسعه در کشور، حفظ و جذب جمعیت در روستاها و مناطق مرزی و تقویت مولفه‌های هویت بخشی که افزایش سرمایه‌های اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.
 
ناظمی اردکانی خاطر نشان کرد: لازم است پژوهش های مختلف در این زمینه صورت گیرد و با یک برنامه همه جانبه رویکردهای سیاست‌های جمعیت با همکاری تمام دستگاه های مختلف به اهداف جمعیتی سوق پیدا کند.
برچسب ها:
دانشجو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار